Kylling med spinat og svampe i cremet parmesansauce

Kylling smager bare skønt – især som her!

Sprød og saftig kylling kombineret med spinat og svampe i en virkelig lækker og cremet parmesan-sauce……det er næsten for lækkert!

Kylling, kylling, kylling…

Yes, I know…..vi spiser meget kylling!

Og vi spiser mange grøntsager!

Hvor vi tidligere som en selvfølge puttede oksekød ned i indkøbskurven, har vi efter perioden som hverdagsvegetarer ændret vores kost- og indkøbsvaner.

Vi elsker grøntsager og det var virkelige med stor ærgrelse, at vi måtte opgive vores livsstil som hverdagsvegetarer. Det kan du læse mere om i blognakken “fordi det er sundt, behøver det ikke være godt for dig”.

Vort kompromis blev, at vi indførte kylling som vort hverdags-kød som erstatning for de bønner og linser, vi desværre ikke kunne tåle. Men de mange grøntsager holdt vi fast i.

Da bloggen her afspejler den mad vi spiser herhjemme, vil du selvfølgelig primært finde opskrifter med kylling og en masse dejlige grøntsager.

Ind imellem spiser vi også både oksekød og lammekød, men det bliver sjældnere og sjældnere. Derfor vil du også herinde finde opskrifter med disse kødtyper.

Undgå madspild

Opskriften opstod egentlig fordi jeg havde en del grøntsager i køleskabet, der trængte til at blive brugt.

En bakke brune markchampignoner, hvor kun halvdelen var spist, en lidt trist rest babyspinat, der havde forputtet sig bagest i grøntsagsskuffen, nogle tomater, der begyndte at blive lidt for kedelige til salaten osv osv.

Alt for ofte smider vi sådanne rester ud, men det er synd og skam – og et værre madspild. De kan sagtens bruges i omeletter eller som her, en skøn gryderet.

Gør det nemt i hverdagen

I en travl hverdag, hvor tid og energi til indkøb og madlavning måske ikke er helt i top, gælder det om at tænke i smarte løsninger, der gir familien sund og lækker mad på bordet.

Lav en madplan og saml dine indkøb til en til to gange om ugen. Lav gerne store portioner, så du har mad til flere dage eller kan putte i fryseren til de rigtig travle dage.

Her synes jeg mine one-pots eller gryderetter (kært barn mange navne) virkelig kommer til deres ret. De laves i en og samme gryde, du skal bruge minimal hand-on-tid, da flere af dem færdiggøres i ovnen og så er de alle sammen meget velegnede som meal-prep.

Tilbehør til mine one-pots/gryderetter

Flere af mine one-pots/gryderetter indeholder f.eks. blomkålsris og en enkelt også små babykartofler. Men ellers plejer jeg at servere tilbehøret ved siden af.

Hos os spiser vi meget forskelligt og det er hovedårsagen til, at jeg serverer tilbehøret ved siden af i stedet for at integrere det i gryderetten.

Forslag til tilbehør:

Rigtig god fornøjelse!

Kylling med spinat og tomater i en cremet parmesan-sauce

Vær den første til at vurdere!
Saftige kyllingeoverlår uden skind og ben med spinat og friske tomater i en skøn cremet parmesan-sauce. Nem og virkelig lækker aftensmad - lchf/keto
Antal: 4

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 800 gram kyllingeoverlår uden skind og ben eller anden kylling f.eks. kyllingebryst eller filet
  • Lidt olie eller smør til stegning
  • 1 stor bananskalotteløg - fintsnittet
  • 2-4 fed finthakket hvidløg
  • Lidt Epic Spice Rotisserie chicken rub
  • 1 tsk carrypaste
  • Lidt oregano - gerne friskt hvis du har en oreganoplante
  • Lidt Flagesalt og friskkværnet peber
  • 2 håndfulde cherrytomater - halverede
  • 2 dl fløde
  • 1 håndfuld parmesan - eller mere efter smag og behag
  • 2 dl hvidvin eller kyllingebouillon
  • 2 håndfulde Babyspinat - grundigt skyllet og klar til brug
  • Lidt finthakket bredbladet persille som drys

Instruktioner

Sådan gør du:

  • Krydr kyllingerne grundigt med chicken rub
  • varm en pande op med smør eller olie og steg kyllingerne så de får en fin stegeskorpe og er næsten gennemstegte. Læg dem over på en tallerken og lad dem hvile imens du laver saucen.
  • Hvis det er nødvendigt tiilsætter du en smule ekstra fedtstof og sauterer heri hvidløg og skalotteløgene til de er klarede og tilsæt så tomaterne og lad også dem sautere lidt med.
  • Tilsæt karrypaste og lad den sautere med et minuts tid inden du lidt ad gangen tilsætter hvidvin/bouillon og fløden - og dernæst den revne parmesanost. Rør alt godt sammen.
  • Tilsæt nu spinatbladene og lad dem falde lidt sammen inden du putter kyllingestykkerne tilbage i saucen og lader det hele simre lidt indtil kyllingen er helt gennemstegt.
  • Drys med lidt finthakket bredbladet persille og server f.eks. med blomkålsris eller en blandet salat
  • Velbekomme!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments