Kylling med spinat og tomater i cremet parmesansauce

Smukke farver og skøn smag!

I dag skriver vi 1. september og dermed er efteråret i hvert fald ifølge kalenderen en realitet. Heldigvis er det stadig dejlig lunt og sensommeragtigt, men alligevel fornægter efteråret sig ikke – farverne forandre sig fra dag til dig. Tiden med de gyldne og varme farver er på vej!

Dagens aftensmad blev faktisk inspireret af efterårets brændte farver og den er fremkommet ved hjælp af den røde karrypaste, der giver saucen den flotte nærmest orange farve. Så den er god nok og ikke noget med fotomanipulationer her!

Valg af kød…

Vi spiser primært kylling, hvilket ikke lader sig fornægte, når man kigger i min opskriftssamling, men har du lyst til lidt variation, kan flere af retterne uden problemer erstattes af både svine- og oksekød.

Jeg blander mig aldrig i om andre spiser kød eller vegetarisk, vegansk eller om de kun spiser økologisk osv. Det må helt og holdent være op til den enkelte. Jeg spiser kød, men sjældent kød fra de firbenede og så vælger jeg altid kød af en rigtig god kvalitet.

Følger du med herinde på bloggen vil du vide, at jeg er grundigt træt af at nogle producenter er begyndt at tilsætte såkaldt LAGE til deres kyllinger. Kyllingebrystet bliver så at sige pumpet med vand ved at der stikkes utallige små huller ned i brystet, der så fyldes op. Kigger du grundigt efter, kan du faktisk se de mange huller. Fint ser det ud, når det svulmende kyllingebryst ligger der i bakken – men du betaler altså for…ja VAND!

Valg af krydderier

Jeg er altid på jagt efter nye og spændende krydderier jeg f.eks. kan give videre til dig, der læser med herinde.

Epic Spice er en klar vinder på min efterhånden ret omfattende krydderihylde – og de er simpelthen bare fantastiske! De laver krydderier til både professionelle og glade amatører og de har nærmest krydderiblandinger til enhver ret eller lejlighed.

I dagens ret har jeg derfor også brugt Epic Spice – den der hedder “Rotisserie Chicken Rub” og så deres dejlige salt “Gourmet kosher seasalt”.

De kan være lidt svære at få fat på i butikkerne, men jeg køber mine hos C.Carstensens Tehandel i Sønderborg. Alternativt prøv på nettet, hvor flere og flere netbutikker har Epic Spice på produktlisterne.

Blomkålsris med et twist

Spiser du, lige som jeg, ikke ris, pasta og kun ganske få kartofler, vil du sikkert have stiftet bekendtskab med blomkålsris.

Blomkålsris er i al sin enkelhed blot findelte blomkålsbuketter, der enten iblandes en gryderet eller overhældes med kogende letsaltet vand og trækker et par minutter.

Blomkålsris på den nemme måde, smager også fint, meeen jeg synes nu det i det lange løb bliver lidt kedeligt, så jeg har lavet en opskrift på blomkålsris med et twist. Du finder opskriften her.

Rigtig god fornøjelse!

Kylling med spinat og tomater i en cremet parmesan-sauce

Saftige kyllingeoverlår uden skind og ben med spinat og friske tomater i en skøn cremet parmesan-sauce. Nem og virkelig lækker aftensmad - lchf/keto
Ret Hovedret, hurtig aftensmad, lchf/keto
Keyword fløde, keto/lchf, kylling, parmesan, spinat
Antal 4
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 800 gram kyllingeoverlår uden skind og ben eller anden kylling f.eks. kyllingebryst eller filet
  • Lidt olie eller smør til stegning
  • 1 stor bananskalotteløg - fintsnittet
  • 2-4 fed finthakket hvidløg
  • Lidt Epic Spice Rotisserie chicken rub
  • 1 tsk carrypaste
  • Lidt oregano - gerne friskt hvis du har en oreganoplante
  • Lidt Flagesalt og friskkværnet peber
  • 2 håndfulde cherrytomater - halverede
  • 2 dl fløde
  • 1 håndfuld parmesan - eller mere efter smag og behag
  • 2 dl hvidvin eller kyllingebouillon
  • 2 håndfulde Babyspinat - grundigt skyllet og klar til brug
  • Lidt finthakket bredbladet persille som drys

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Krydr kyllingerne grundigt med chicken rub
  • varm en pande op med smør eller olie og steg kyllingerne så de får en fin stegeskorpe og er næsten gennemstegte. Læg dem over på en tallerken og lad dem hvile imens du laver saucen.
  • Hvis det er nødvendigt tiilsætter du en smule ekstra fedtstof og sauterer heri hvidløg og skalotteløgene til de er klarede og tilsæt så tomaterne og lad også dem sautere lidt med.
  • Tilsæt karrypaste og lad den sautere med et minuts tid inden du lidt ad gangen tilsætter hvidvin/bouillon og fløden - og dernæst den revne parmesanost. Rør alt godt sammen.
  • Tilsæt nu spinatbladene og lad dem falde lidt sammen inden du putter kyllingestykkerne tilbage i saucen og lader det hele simre lidt indtil kyllingen er helt gennemstegt.
  • Drys med lidt finthakket bredbladet persille og server f.eks. med blomkålsris eller en blandet salat
  • Velbekomme!