Kylling med svampe og sprød bacon

en lækker gryderet….

Altså den her kombination af kylling, svampe og bacon – det holder bare! Og når de så forenes i en gryderet sammen med masser af friske krydderurter og en sauce, der får englene til at synge – så blir det bare ikke meget bedre.

Kylling med svampe og bacon | Gryderet

Vær den første til at vurdere!
Kylling, svampe og bacon i en lækker cremet sauce – en skøn og nem gryderet hele familien vil elske.
Spis dem med en stor blandet salat eller få forslag til spændende tilbehør inde i teksten.
Antal: 4

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 4 stk fine store kyllingebryster
  • 1 stor bakke champignoner – rengjorte og skåret i kvarte
  • 4-5 skiver god bacon
  • Lidt olivenolie til stegning
  • 1 stort bananskalotteløg – fintsnittet
  • 1 håndfuld persille – fintsnittet
  • 1 spsk Epic Spice Rotisserie Chicken Rub (Alternativt blander du: oregano, rosmarin, lidt chiliflager eller chipotle chilikrydderi.)
  • 2-3 fed knus hvidløg
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 2.5 dl Grøntsagsbouillon – jeg bruger Herbamare
  • 2.5 dl Fløde eller madlavningsfløde

Instruktioner

Sådan gør du:

  • Dup kyllingebrysterne tørre i lidt køkkenrulle og skær dem ud i mundrette stykker.
    Steg dem i lidt olivenolie indtil de bliver fint fyldenbruge og har fået lidt stegeskorpe. De behøver ikke være helt gennemstegte, da de senere bliver tilberedt det sidste sammen med den lækre sauce.
    Under stegningen tilsætter du Epic Spice krydderiet eller laver din egen som beskrevet i ingredienslisten.
    Tag dem over på en tallerken imens du laver saucen.
  • Rist bacon af på en tør pande. Når den er gylden og sprød lægges den over på et stykke køkkenrulle.
    Undlad at vaske panden af, men brug resterne af baconfedtet til at stege dine svampe
  • Rist svampene i resterne af baconfedtet gerne ved høj varme. De må gerne tage farve.
  • Tilføj de fintsnittede skalotteløg og steg dem indtil de er klare. Tilføj de knuste hvidløg og rør det hele grundigt sammen.
  • Tilsæt bouillon og fløde og lade det koge godt igennem et par minutter.
    Juster smagen og tilsæt om nødvendigt ekstra krydderier, salt eller friskkværnet peber.
  • Læg kyllingestykkerne tilbage i saucen og kog nogle minutter indtil kyllingestykkerne er gennemstegte.
  • Lige inden serveringen drysser du baconstykker og fintsnittet persille henover.
  • TIP: Jeg havde en lille rest karamelliserede perleløg tilovers. Dem brugte jeg som lidt ekstra pynt – og det smagte skønt.
    Vil du lave dine egne karamelliserede perleløg er det meget nemt. Jeg køber dem fra frost, rister dem på panden indtil væden er fordampet. Så drysser jeg lidt sukker henover og vender dem rundt alt imens sukkeret karamelliserer.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Gryderetter eller one-pots……

Kært barn, mange navne. Men rent faktisk er denne ret ikke en one-pot fordi jeg valgte at koge lidt ekstra tilbehør ved siden af – til drengene.

I en rigtig one-pot ville man tilsætte ALLE ingredienser i en og samme gryde. Det kan så ikke altid lade sig gøre hjemme hos os, fordi manden og jeg ikke spiser stivelse, eller i hvertfald kun meget lidt.

Vi spiser i stedet en masse grøntsager og lækre salater som tilbehør til vores gryderetter/one-pots, men når drengene spiser med, vil de gerne have lidt mere substans og da de alle spiser stivelse, må jeg lave en gryde ris, sorte ris, quinoa eller små kartofler til dem.

I dag valgte jeg at gøre det lidt ekstra lækkert til drengene og kogte en gryde babykartofler, lod dem køle lidt af, hvorefter de blev ristet i smør på panden og drysset med flagesalt, friskkværnet peber og masser af fintsnittet persille. Det var LIDT svært at holde fingrene fra dem…..

Kylling, kylling, kylling…..

Blir du aldrig træt af kylling? Er der ind imellem nogle der spørger. Det er meget let at svare på – og nej, det gør jeg ikke.

Allerhelst spiste jeg som flexitar (hverdagsvegetar) for jeg elsker alle grøntsager. Desværre kan jeg ikke tåle bønner og linser andet end i meget små mængder, så det blev simpelthen bare for besværligt at leve vegetarisk.

Kompromisset for os blev at spise kylling, æg og skaldyr som proteinkilde og så ellers en hel masse dejlige grøntsager. Det fungerer simpelthen så fint for os og der er igen ro på ledsmerterne.

Jeg vil altid anbefale at købe dansk kyllingekød af en rigtig god kvalitet og ALDRIG den der er tilsat saltlage. Jeg ved godt at producenten lover at dit kyllingekød dermed ikke bliver tørt, men det handler udelukkende om at stege din kylling korrekt, så blir den ikke tør og kedelig selvom den ikke er tilsat lage.

At tilsætte saltlage ødelægger strukturen i kødet og er i mine øjne fuldkommen fjollet. Prøv at kigge nærmere på kødet, der er tilsat lagen og du vil se hundredevis af bittesmå stikmærker, hvor en maskine har pumpet dit kyllingebryst med vand – og det betaler du for!

Hellere lidt men godt! Det gælder også når du køber kylling. Så køb hellere en lille bakke kylling, af en god opdrætter med dyrevelfærd for øje og fyld så din gryderet med masser af skønne grøntsager. Det er godt for både din sundhed, pengepungen og ikke mindst miljøet.

Valg af svampe….

Er du, ligesom som jeg, bange for selv at indsamle svampe, så bugner butikker og grøntsagsmarkederne lige nu med de skønneste svampe.

Men pas på med hvilke du vælger. Hviderusland og Ukraine vil rigtig gerne ind på svampemarkedet og deres svampe ser også rigtig fine ud som de ligger der i bakkerne – og så er de tilmed meget billigere end de danske og svenske svampe.

MEN, med Tjernobyl in mente, tør jeg ikke udsætte min familie eller mig selv for svampe dyrket i de områder. Og det gælder uanset hvor meget myndighederne siger, at der er kontrol over det. Nej tak, så hellere en lidt mere ydmyg dansk økologisk markchampignon. Så tjek lige varedeklarationen en ekstra gang – bare for en sikkerheds skyld.

Valg af tilbehør:

Som nævnt ovenfor spiser min mand og jeg primært salater til gryderetter/one-pots, men herunder kommer lidt forslag til andet tilbehør, der måske kan have interesse.

  • Blomkålsris
  • Spændende salater – få inspiration til salater og dressings under fanen “salater”
  • Fladbrød
  • Små kogte baby-kartofler
  • Smørristede kartofler: Kog små kartofler og rist dem efterfølgende i smør og drys med flagesalt, friskkværnet peber og masser af frisk persille
  • Ris – helst fuldkornsris
  • Falafler
  • Quinoa – kog som anvis på pakken
  • Sorte ris – kog som anvis på pakken
  • Bulgur – helst fuldkorns
  • Forskellige former for pasta – også her gerne fuldkorns
  • Groft brød f.eks. et skønt valnøddebrød
  • Naan-brød
  • Ovnbagte grøntsager
  • Søde kartoffelfritter med parmesan
  • Sød kartoffelmos
  • Alm. kartoffelmos
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments