Kylling med to slags ost og spinat – gratineret

Sundt, nemt og lækkert…

Blir du aldrig træt af…..

Ind imellem bliver jeg spurgt, om jeg aldrig bliver træt af alle de mange grøntsager og kylling. Det er nemt at svare på, for nej det gør jeg ikke!

Der findes uendeligt mange måder at variere både grøntsager og kylling og jeg sammenligner det med, at mange har et helt arbejdsliv med madpakke bestående af leverpostejmadder. 

Mange spiser også pasta eller kartofler stort set hver aften – hvor spændende er lige det…? Så set i det lys, spiser vi faktisk meget varieret – og heldigvis for det.

Lidt om retten…

Dagens opskrift er lchf og keto-venlig.

Kyllingebrysterne er toppet med sauteret spinat og to slags ost inden de gratineres i ovnen.

Vi spiser en stor blandet salat med resterne af spinatbladene og anden bladsalat, agurk, snackpeber, mikrogrønt (her var det ærteskud) og en gavmild håndfuld ristede græskarkerner.

Du kan selvfølgelig også servere små kogte kartofler, der måske lige er ristet af på panden i lidt smør og drysset med flagesalt og fintsnittet persille.

På bare 30 minutter er der sund og lækker aftensmad til 2 voksne og resten bliver brugt som #mealprep til ekstra lækker frokost eller nem aftensmad dagen efter. Jeg luner blot kyllingerne i ovnen og laver imens en bowl med bladsalat. Det er både nemt og lækkert!

Opskriften kommer her nedenfor – rigtig god fornøjelse!

Kylling med spinat og to slags oste - gratineret

Nem, sund og lækker aftensmad med gratinerede kyllingebryster med to slags ost og sauteret spinat.
LCHF og Keto-egnet og velegnet til melaprep - så lav gerne en dobbelt portion
Ret Hovedret, hurtig aftensmad, lchf/keto, meaprep
Keyword keto/lchf, kylling, mealprep, ost, ostegratinering, spinat
Antal 4
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det bruger jeg til 4 kyllingebryster:

  • 4 stk kyllingebryster af god kvalitet
  • 1 pose friske økologiske spinatblade (200 gram)
  • 2 stk mozzarellabøffer - drænet for væde
  • 1 spsk Chicken rub eller Chipotle Honey rub fra @EpicSpice (eller lav din egen af chipotle chili eller chiliflager, salt, friskkværnet peber, oregano, rosmarin, knust hvidløg og evt lidt all-roundkrydderi)
  • Lidt olivenolie
  • 2 håndfulde friskrevet rød cheddar eller Gouda

Sådan gør du

Sådan gør jeg:

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Start med at røre krydderiblandingen op med lidt olivenolie. Masser det godt ind i kyllingebrysterne og læg dem over i et ildfast fad.
    TIP: Du kan også aftenen i forvejen marinere kyllingebrysterne, lægge dem i en frysepose og lægge den på køl. Det gir bare endnu mere smag.
  • Skyl og dryp vandet fra spinatbladene og sauter dem i lidt olie på panden til bladene falder sammen. Giv et drys salt og friskkværnet peber.
    Fordel spinaten henover kyllingebrysterne
  • Riv osten og skær eller flå mozzarellabøfferne i stykker.
    Fordel først mozzarellaskiver og dernæst den revne ost ovenpå spinatbladene
  • Sæt det ind i den varme ovn i ca 25 minutter - tjek med en kødnål om kyllingerne er gennemstegte (saften skal være helt klar)
    HUSK: Kylling skal ALTID gennemsteges!
  • Server med en blandet salt evt som beskrevet i selve blog- indlægget eller med små kogte kartofler, der evt er ristet af på panden i lidt smør, drysset med fintsnittet persille og flagesalt.
  • Rigtig god fornøjelse!