kylling med zucchini, svampe og bacon i cremet flødesauce

Sund, smuk og virkelig lækker…

Jeg elsker one-pots, altså retter, hvor alt laves i een og samme pande, hvor de forskellige smage og strukturer blandes. Det både smager fantastisk og ser lækkert og indbydende ud – nåh ja, og så sparer det også på opvasken.

Forleden fandt jeg på markedet nogle flotte gule sommerzucchini’s. Det vil sige, at skrællen stadig er blød og spiselig og så var der de fineste kantareller jeg slet ikke kunne stå for…altså lige indtil jeg så, at de var fra Hviderusland. Så blev de lagt tilbage med et suk.

Og hvorfor nu det…? Ja jeg tør simpelthen ikke spise svampe eller bær for den sags skyld, der stammer fra Hviderusland og Ukraine pga Tjernobyl. Jeg stoler ikke på, hvor de er samlet/dyrket – så jeg går ud fra princippet: “Better safe than sorry”.

Gå vegetarisk…

Vil du lave en vegetarisk version, kan du sagtens undlade både bacon og kylling og i stedet tilsætte lidt ekstra zucchini og svampe og krydre det hele lidt ekstra. Tilsæt stadig fløden, så du får den der vidunderlige sauce med og server retten som tilbehør til f.eks. fyldte auberginer.

Keto-venlig og tip til ekstra tilbehør

Retten her er virkelig keto-venlig og den mætter rigtig godt pga de mange proteiner fra både kylling, bacon og fløden. Er du alligevel bekymret for mætheden eller ønsker du lidt ekstra tilbehør, der er keto-venlig, vil jeg foreslå dig at servere en blomkålsris sammen med. 

Kør nogle blomkålsbuketter i en foodprocessor og når du har ristet baconen af, putter du blomkålsrisene på panden og sauterer dem i baconfedtet. Det giver en dejlig smag. Krydder dem og lad dem stege færdig på panden inden du hælder dem over i en skål, der dækkes til, så blomkålsrisene holdes varme imens du laver resten af retten færdig.

Rigtig god fornøjelse!

Kylling med zucchini, svampe og bacon i cremet flødesauce

En virkelig lækker one-pot med saftig kylling, sommer-zucchini, svampe der ligger i en cremet og krydret flødesauce. Smuk, sund og virkelig lækker sensommer- og efterårsret.
Ret Hovedret, lchf/keto
Keyword kylling, zucchini, svampe, bacon, keto, lchf, fløde
Antal 2
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 2 stk kyllingebryst skåret i mundrette stykker
  • 6-8 skiver bacon, skåret i mindre stykker
  • 400 gram zucchini gerne en gul skåret i skiver, der halveres
  • 1 bakke svampe - gerne kantareller eller brune mark champignon - børstet rene og klargjorte
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • Lidt flagesalt, friskkværnet peber, chipotle
  • 1/4 ltr piskefløde

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Anvender du en meget mager bacon, må du overveje at tilsætte et par dråber olivenolie til panden. Ellers starter du med at svitse bacon på en middelvarm pande.
  • Tilsæt herefter zucchiniskiverne og svampene - rist det hele godt igennem
  • Tilsæt dine krydderier - smag til inden du tilsætter saltet
  • Læg de ristede grøntsager og bacon over i en dyb tallerken imens du sauterer kyllingestykkerne.
  • Når kyllingen er sauteret et par minutter lægger du grøntsagsblandingen tilbage i panden
  • Tilsæt til sidst piskefløden og lad den lige koge med et par minutter
  • Smag til en sidste gang og juster med ekstra krydderier efter behov
  • Tag rosmarinkvistene ud
  • Inden servering kan du give retten et drys friske krydderurter eller mikrogrønt. Det både smager godt, er sundt og ser smukt ud.
  • Velbekomme