Kylling og kartofler i svampesauce

 

Kylling og kartofler i svampesauce

Bare så lækkert – og virkelig nemt! Derfor er den her opskrift egnet til både hverdage og når det gerne må være lidt nemt og alligevel lækkert i week-enden.

Jeg har i opskriften brugt kylling, fordi det er vores foretrukne proteinkilde. Du kan variere retten med både kalkun og svinekød.

Kartoflerne er skåret i mindre stykker, vendt i olie, salt og peber og herefter har de fået en hurtig tur i ovnen. De er færdige samtidig med at kyllingen og saucen er klar. Så skal det hele bare vendes sammen og give et gavmildt drys grønt. Så er der lækker mad til alle!

Vild med nem aftensmad?

Er du også vild med nem og alligevel lækker aftensmad, så vil du helt sikkert blive glad for mine andre opskrifter med f.eks. kylling. Kylling er efter min mening genial til hverdagsretter, da tilberedningstiden er kort.

Herunder får du nogle direkte links til mine mest populære kyllingeopskrifter. Vil du se flere opskrifter, finder du dem alle under OPSKRIFTER og skal det være med kylling, så er der en særskilt fane med netop kylling.

Kylling og pasta i rød pestosauce

Pasta med kylling og svampe i flødesauce

Kylling med kartofler og svampe i lækker kokossauce

Kyllingelår med hasselback kartofler og esdragon dip

Kylling med porre/bacon topping – onepot kyllingepande

Kylling med kartofler, spinat og soltørrede tomater

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Håber du vil blive glad for opskriften – den kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Kylling og kartofler i lækker svampesauce

Nem og lækker aftensmad med saftige kyllingestykker og stegte kartofler vendt i en cremet svampesauce.
Ret hovedmåltid
Køkken dansk
Keyword champignoner, fløde, kartofler, kylling, svampesauce
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryster - skåret i mundrette stykker
  • 1000 gram små kartofler - rengjorte og halverede
  • Lidt olivenolie
  • 1 spsk smør
  • Flagesalt og friskkværnet peber
  • 2 stk alm løg - fintsnittede
  • 500 gram champignoner - rengjorte og halverede
  • 2 spsk sennep
  • 1.5 spsk hvedemel
  • 500 ml madlavningsfløde eller kokosmælk
  • 1 håndfuld bredbladet persille - fintsnittet
  • 1/2 håndfuld frisk timian eller 1 tsk tørret

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
    Vend de klargjorte kartofler i lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber og fordel dem over en bradepande beklædt med bagepapir. Sæt dem ind i ovnen i 25-30 minutter.
    Lav imens resten af retten klar.
  • Brun kyllingestykkerne af i lidt olivenolie på en pande med høje kanter.
    Læg dem herefter over på en tallerken, men undlad at vaske panden af. Stegeresterne gir dejlig smag til saucen.
  • Læg en spsk smør på panden og steg champignoner og løg til champignonerne har fået god farve.
  • Tilføj først sennep der lige røres ind i champignoner og løg-blandingen og drys herefter hvedemel henover. Alt fordeles og lad det simre med et minuts tid inden du tilføjer madlavningsfløden. Rør det hele grundigt sammen og tilføj den friske timian.
    Smag til med salt og friskkværnet peber.
    Lad det hele simre et par minutter.
  • Tilføj nu den stegte kylling og de stegte kartofler. Vend forsigtigt rundt og drys med bredbladet persille.
  • Rigtig god fornøjelse!

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.