Kylling og pasta i spicy pestosauce

Kylling og pasta i spicy pestosauce….

Det er altså virkelig lækkert! Saftige kyllingestykker og casarecce-pasta i en  cremet pestosauce, hvor du selv kan skrue op og ned for, hvor hot den skal være.

Pasta……

Mange undgår at spise pasta, fordi den er fuld af stivelse og fylder meget i et stramt kalorieregnskab. Jeg tåler stivelse meget dårligt, så jeg hører også til blandt dem, der enten undgår eller i hvert fald spiser pasta i meget begrænsede mængder. Derfor har jeg det sådan, at når jeg en sjælden gang laver en pasta-ret, så skal den også smage virkelig lækkert og jeg bruger gerne lidt ekstra på at købe en virkelig god pasta.

Jeg har afprøvet flere forskellige alternativer til den traditionelle pasta, altså pasta lavet på f.eks. sorte bønner eller kikærter, men de har stort set samme kalorieindhold, er rige på stivelse og smager på ingen måde lige så godt som en rigtig god pasta. Derfor foretrækker jeg den ægte vare, men bare ikke helt så ofte som tidligere.

Om man foretrækker den ægte vare eller en af de mange alternativer, er en smagssag. Foretrækker du en anden variant, kan du nemt udskifte dem.

Rigtig god fornøjelse! Opskriften kommer neden for.

Kylling og pasta i spicy pestosauce

Ret comfortfood, Gryderet, Hovedret, hurtig aftensmad
Keyword kylling, pasta, pesto-sauce
Antal 4 personer

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 4 stk. kyllingebryster
  • 350 gram pasta af god kvalitet f.eks. casarecce eller lign. Spiser du ikke stivelse, kan du erstatte den traditionelle pasta med en grøntsagspasta.
  • 2 stk. mellemstore bananskalotteløg - fintsnittede
  • 3-4 fed hvidløg - fintsnittede
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 skiver god bacon (kan udelades)
  • 1 bakke champignoner - skåret i kvarte eller halve alt efter deres størrelse
  • 1.5 dl hvidvin eller grøntsagsbouillon
  • 2.5 dl madlavningsfløde
  • 1 spsk Epic Spice Chipotle Honey Rub eller anden krydderiblanding fx med chipotle, røget paprika, salt og friskkværnet peber. Er du ikke til hot mad, bør du nøjes med 1/2 spsk krydderi.
  • 2 store tsk rød pesto
  • 1 håndfuld bredbladet persille - fintsnittet

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Sæt en stor gryde vand med salt over og kog din pasta efter anvisning på pakken.
    Når pastaen er lige netop al dente drænes vandet fra og stilles til side. Det er meget vigtigt, at pastaen IKKE koges længere, da den senere skal med i den varme sauce.
  • Imens pastaen koger, laver du kyllingen og saucen klar.
  • Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker og svits dem i lidt olie med dine krydderier i en stor stegegryde.
    Når de har fået en fin stegeskorpe, sænker du varmen og lader dem stege 5 minutter. De behøver ikke være helt gennemstegte, da de får den sidste tilberedning i saucen.
    Læg dem over på en tallerken imens du laver saucen.
  • Sauter løg og bacon, til løgene er klare og tilsæt champignonerne og hvidløg.
    Lad det hele stege nogle minutter, hvorefter du tilsætter hvidvin/bouillon, madlavningsfløde og pesto.
    Læg kyllingestykkerne tilbage i saucen og vend det hele godt rundt. Kog det godt igennem og smag til og juster evt. med ekstra krydderier, salt og friskkværnet peber.
  • Læg de kogte og godt drænede pasta tilbage i saucen, vend det hele grundigt sammen og lad det simre et par minutter.
  • Lige inden servering drysser du med fintsnittet bredbladet persille.
    Server med en stor blandet salat - og nyd det!