Kylling Toscana

 

Kylling Toscana

Saftig kylling i en cremet sauce med smagen af Toscana…..

En skøn aftensmad, hvor kyllingen ligger i en cremet sauce fyldt med soltørrede tomater, frisk basilikum og spinat – og så tar den kun 30 minutter at lave.

TIP: Skal det gå ekstra hurtigt, kan du skære dine kyllingebryst igennem på langs, så de bliver fladere og dermed også bliver hurtigere gennemstegt.

Du kan servere den med en stor blandet salat, pasta, ris eller lige det du kan lide og hvilken kostretning du spiser. Jeg spiser som hovedregel ikke stivelse og gerne low carb, så jeg laver retten med fuldfed piskefløde og spiser kogte broccolibuketter som tilbehør

Ønsker du at undgå animalsk fedtstof kan du sagtens erstatte fløden med en fuldfed kokosmælk.

Måske du også kan lide denne skønne kyllinge-onepot https://www.majspassion.dk/kylling-med-kartofler-spinat-og-soltoerrede-tomater/

Det bruger jeg:

  • 1 kyllingebryst pr. person
  • Tørre krydderier: Flagesalt, friskkværnet peber, oregano
  • Frisk krydderurter: Basilikum og bredbladet persille
  • 2-3 fed knuste hvidløg alt smag og behag
  • Lidt olivenolie eller smør til stegning
  • 1 spsk Dijonsennep
  • 1/4 ltr fløde
  • En lille smule grøntsagsbouillon (eller hvidvin)
  • 1 stor håndfuld frisk spinat (grundigt skyllet og duppet i et rent viskestykke)
  • 1 lille håndfuld soltørrede tomater skåret på langs

Sådan gør jeg:

  1. Skær evt. kyllingebrysterne igennem på langs for at gøre dem fladere og dermed mindske stegetiden.
  2. Varm olie op i en dyb stegepande/stegegryde og brun kyllingestykkerne på begge sider, så de får en fin stegeskorpe.
  3. Sænk varmen og steg dem videre i 5 minutter – tag dem over på en tallerken
  4. Hæld bouillon/vin på panden og skrab stegeskorpen af – den giver god smag til saucen – lad det simre et par minutter
  5. Tilsæt fløde, soltørrede tomater og spinat og lad spinaten flade lidt sammen
  6. Læg kyllingestykkerne tilbage i stegepanden og lad retten simre indtil kyllingen er gennemstegt og saucen er reduceret en smule.
  7. Tilsæt basilikum og smag retten til
  8. Pynt med frisk bredbladet persille og basilikumsblade

Velbekomme