Kyllinge nuggets – opskrift på hjemmelavede sprøde nuggets

Hjemmelavede nuggets, der ikke kun gør børnene glade, men sandelig også de voksne!

De her nuggets er nemlig langt fra de traditionelle, der ofte er lavet af blendet kyllingekød, der er paneret og efterfølgende puttet en tur i frituren. Her er der reelt kyllingekød, spændende panering og absolut ingen friture.

Kyllinge nuggets

Vær den første til at vurdere!
Saftig kylling med sprød overflade af kokos- og pankopanering.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 800 gram kyllingebryst skåret i små mundrette stykker (Du kan også bruge inderfilet)
  • 3 store spsk Græsk yoghurt eller creme fraiche
  • 2 store tsk sennep – f.eks. Dijon
  • 3 spsk Pankorasp
  • 9 spsk kokosmel – mellemfint
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 tsk Sød paprika

Sød chili-lime dip

  • 5 spsk sød chilisauce
  • 2 ½ spsk ketchup
  • 3 fed hvidløg – knuste
  • ½ stk lime – saften (evt lidt mere efter smag og behag)
  • Lidt olivenolie

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 220 grader varmluft
  • Start med at røre græsk yoghurt eller creme fraiche sammen med sennep og vend herefter kyllingestykkerne heri indtil alle flader er dækket.
  • Bland pankorasp, kokosmel, lidt flagesalt, friskkværnet peber og 1 tsk sød paprika sammen og vend kyllingestykkerne med marinaden i så alle flader er dækket af paneringen.
  • Læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir side om side, men endelig ikke oven på hinanden.
  • Dryp lidt olivenolie henover eller brug en olivenoliespray og sæt kyllingerne ind i den varme ovn.
  • Tilberedningstiden er 15-20 minutter – hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Husk at ovne varme forskelligt.
    Tip: Har du en airfryer gir det et rigtig godt – og hurtigere resultat.
  • Sådan laver du dippen:
    Rør den søde chilisauce med ketchup og tilføj de knsute hvidløg. Rør så alt er blandet godt sammen og smag til med limesaft.
  • Nyd de sprøde kyllinge nuggets med den spicy dip.
    Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Hemmeligheden ligger i den nemme og alligevel lækre marinade af græsk yoghurt (eller creme fraiche)og sennep som kyllingestykkerne vendes i, inden de vendes i en blanding af kokosmel og pankorasp. Det gir en skøn smag og en luftig og mega lækker overflade på kyllingen.

Tilberedningen foregår i ovnen og det tager kun 15 minutter – så er der lækre kyllinge nuggets med saftig kerne og sprød overflade klar på ingen tid. Nyd den f.eks. sammen med en lækker sød chili-lime-dip.

Vild med kylling…?

Er du også vild med lækker kylling, så vil du helt sikkert blive glad for mine mane opskrifter med netop kylling. Prøv f.eks. den her lækre Kylling og blomkål i ranch sauce med ostegratineringKylling med kartofler, spinat og soltørrede tomater eller hvad med den her skønne Paella med kylling.

Se mere under opskrifter og så under fanen med KYLLING/FJERKRÆ.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments