Kyllingebryst med bacon og lækkert ostefyld

Sprød uden på og fyldt med smeltende ost inden i….

Det er simpelthen bare så lækkert! og smager skønt sammen med små smørristede kartofler vent i finthakket persille eller som en del af en stor og mættende cobb salat med et sommerligt tvist.

Lige et pip omkring kyllingekød

Jeg foretrækker kyllingebryst eller kyllingefilet, og så køber jeg altid det, der ikke er tilsat lage. Jeg forstår simpelthen ikke, hvad det vand skal gøre godt for og med en smule omhu er det nemt at stege et kyllingebryst så det bevare en lækker og saftig konsistens. Så for mig at se, er vandet kun til for at få kødet til at se ud af mere end det egentlig er, for det forsvinder igen under tilberedningen…..skørt altså!

Nå, men det er jo bare min mening og andre kan have mange grunde til at vælge anderledes. Jeg synes bare du skal være obs på, at du betaler ret mange penge for den såkaldte “lage” – og så ellers ikke ét ord mere om kylling tilsat vand.

Bacon eller parmaskinke….?

Ja altså, det er lidt en smagssag og jeg bruger ofte det, der lige ligger i køleskabet. I dag var det så en pakke parmaskinke, men det kunne lige så godt ha’ været bacon – så du tager bare det, du lige har. Har du ingen af delene, så fortvivl ikke – det smager også skønt uden!

Hvilken ost…?

Du kan vælge at fylde kyllingebrystet med mozarella, cheddar, ja alle oste der er egnede til varm mad. Eller rettere sagt, oste der er villige til at smelte. Det er jo hele pointen med denne ret, at den varme smeltende ost løber ud, når du skærer i kyllingebrystet.

Jeg havde tilfældigvis en pakke Philadelphia med krydderurter (den var vist mørkegrøn på låget), der trængte til at blive spist og den blandede jeg med finthakkede forårsløg og rød peber, lidt flagesalt og friskkværnet peber og så min uundværlige chipotle chilikrydderi (den kan du bare undlade, hvis du ikke er lige så vild med chili som jeg).

Så skar jeg en lille lomme i hvert kyllingebryst og fyldte det med en skefuld osteblanding og ja ok, vi er jo ret vilde med ost herhjemme, så der kom lige en ekstra skive rød cheddar med i, hvorefter jeg lagde to stykker parmaskinker omkring hvert bryst.

Jeg valgte at stege 4 kyllingebryster selvom det kun var manden og jeg. Men de smager så skønt i en salat dagen derpå og de kan også bruges som pålæg, hvis du har en meget skarp kniv. Ellers er de lidt svære at skære pænt ud på grund af det bløde ostefyld. Jeg foretrækker at lune dem i ovnen dagen efter og så bruge dem sammen med æg, sprødstegt bacon og avocado til en lækker og mættende cobb salat. Du kan self også vælge blot at lune dem og servere dem med det tilbehør som du lige foretrækker og så ellers bare nyde en dag med hurtig og nem aftensmad.

Rigtig god fornøjelse!

Fyldte kyllingebryst

Vær den første til at vurdere!
Sprød uden på og fyldt med smeltet ost inden i - det er bare lækkert!

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryst
  • 8 skiver Parmaskinke eller god bacon
  • 1 pakke Philadelphia smøreost f.eks. med krydderurter
  • Evt. 4 skiver cheddar eller andet smeltevenligt ost
  • 1 stk. rød peberfrugt - fintsnittet
  • 4 stk Forårsløg - fintsnittet
  • Lidt Krydderier: Flagesalt, friskkværnet peber, evt chipotle chili eller andre af dine favoritkrydderier. Du kan også tilsætte lidt knust hvidløg eller finthakket persille eller purløg.

Instruktioner

  • Sådan her gør du:
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Vend smøreosten med de fintsnittede grøntsager og krydr massen efter behag
  • Snit i hvert bryst en lille lomme. Pas på du ikke snitter hele vejen igennem.
  • Fyld en skefuld fyld i hver lomme og læg også gerne en skive ekstra ost med. Skal du spare på dine kalorier, kan den ekstra skive ost sagtens undlades, den gør bare det hele mere lækkert!
  • Læg to skiver parmaskinke eller god bacon omkring hver bryst. Jeg dækker på den måde det lille hul, så al osten ikke flyder ud under stegning.
  • Læg dem over i et ildfast fad og steg dem i oven i ca 20 minutter eller indtil kødet er gennemstegt. Du kan se det ved at lave et lille snit og så skal kødet være hvidt og kødsaften klart. Kyllingekød skal altid være gennemstegt - bare for at være helt sikker.
  • Server dem med smørristede kartofler eller en stor grøn salat - og nyd dem!
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments