Kyllingegryde med spinat og orzo

Cremet og lækker kyllingegryde…..

En fantastisk “alt-i-en” gryderet med saftige kyllingestykker og orzo i en lækker, cremet sauce med spinat og soltørrede tomater.

Her er der virkelig tale om en gryderet eller onepot, der vil bringe glæde hele vejen rundt om familiebordet, hvadenten den serveres en hverdag eller i week-enden måske med et godt glas rødvin til.

Tilbehør…..

Orzo er en ris-lignende pasta, men ikke desto mindre er det en pasta. Pasta indeholder store mængder stivelse og bør derfor spise i begrænsede mængder, hvis du gerne vil passe godt på vægten.

Pasta har de seneste år oplevet at blive sat i skammekrogen på lige fod med lyst brød, kartofler og alt andet, der indeholder stivelse.

Jeg holder også igen med at spise pasta i større stil og hvor jeg tidligere spiste pastaretter en eller flere gange om ugen, sker det nu yderste sjældent. Og når jeg endelig vælger at lave en pastaret, skal den også smage FANTASTISK – og det gør denne kyllingegryde!

Har du lige som jeg et ønske om at holde igen med pasta og andre stivelsesholdige fødevarer, så er det faktisk meget let at nedsætte indtagelsen ved simpelthen altid at servere en stor blandet salat ved siden af.

Som tilbehør til pastaretter, laver jeg altid mine salater meget enkle bestående af babyspinat, agurk, grønne asparges eller broccoli, tomater, snackpebre, fetaost og lidt knas som f.eks. ristede græskarkerner. Du kan herinde på bloggen under fanen “Salater” finde opskrifter og inspiration til skønne salater, lækre dressings og spændende toppings.

Rigtig god fornøjelse!

Kyllingegryde med spinat og orzo

En fantastisk "alt-i-en" gryderet med saftige kyllingestykker og orzo i en lækker, cremet sauce med spinat og soltørrede tomater. 
Ret Gryderet, Hovedret, kylling
Keyword gryderet, kylling, orzo, spinat
Antal 4

Equipment

  • Stegegryde, der kan komme i ovnen

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • Lidt olivenolie
  • 4 stk kyllingebryst - skåret i mundrette stykker
  • 1 spsk Epic Spice Rotisserie Chicken Rub Alternativt: Tørret oregano, paprika, salt, peber og et lidt tørret chiliflager
  • 2 stk skalotteløg - fintsnittede
  • 2-3 stk hvidløgsfed - fintsnittede
  • 2 dl orzo pasta
  • 1.5 dl hvidvin - eller grøntsagsbouillon
  • 5-6 dl vand
  • 2.5 dl Fløde eller madlavningsfløde
  • 1-2 tsk Dijonsennep
  • 2 håndfulde friske babyspinatblade
  • 1.5 dl soltørrede tomater (dem der ligger i olielage) - fintsnittede
  • 1 stk. økologisk citron - lidt af saften og lidt af skallen (fintrevet)
  • 2-3 stilke frisk rosmarin - den ene gemmes som pynt ved servering

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Jeg bruger en stegegryde der kan tåle at komme i ovnen. Har du ikke sådan een må du hælde gryderetten over i et ildfast fad inden den kommes i ovnen.
  • Varm olien op i stegegryden og steg kyllingestykkerne sammen med krydderiblandingen, salt og friskkværnet peber.
    Steg dem gyldne og læg dem over på en tallerken
  • Hvis der er behov for det tilsættes lidt ekstra smør eller olie og herefter sauteres først skalotteløg indtil de er klare.
  • Tilsæt derefter de fintsnittede hvidløg og orzo'en og lad dem sautere med nogle minutter.
  • Hæld vinen ved og lad det koge ganske kort hvorefter der tilsættes vand. Lad det koge godt igennem 4-5 minutter.
  • Tilsæt nu fløde, sennep, spinatblade, soltørrede tomater, fintsnittet rosmarin og lidt revet citronskal. Lad det koge igennem indtil spinatbladene falder sammen.
  • Læg kyllingestykker tilbage i saucen og vend det hele godt rundt.
  • Stil det ind i den varme ovn evt dækket til med staniol i ca 15-20 minutter indtil kyllingen er gennemstegt.
  • Server med en frisk rosmarinkvist som pynt og gerne med en stor blandet salat som tilbehør.
  • Rigtig god fornøjelse!