Kyllingegryde med zucchini og hasselbagte kartofler

En dejlig nem kyllingegryde, der er spækket med grøntsager – perfekt hverdagsmad til hele familien. Her er retten serveret med hasselbagte kartofler, som du finder opskrift på inde på bloggen. Vil du undgå stivelsesholdige fødevarer, kan du erstatte kartoflerne med blomkålsris eller broccoliris.

Kyllingegryde med zucchini og hasselback kartofler

Vær den første til at vurdere!
En dejlig nem kyllingegryde, der er spækket med grøntsager – perfekt hverdagsmad til hele familien.
Her er retten serveret med hasselbagte kartofler, som du finder opskrift på inde på bloggen. Vil du undgå stivelsesholdige fødevarer, kan du erstatte kartoflerne med blomkålsris eller broccoliris.
Antal: 4

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingebryst (jeg beregner 1 stk. pr person)
  • Lidt olivenolie
  • 3 stk. mellemstore bananskalotteløg – fintsnittede
  • 2-3 fed hvidløg – fintsnittede
  • 2 stk. zucchini – skåret i skiver, der halveres
  • 1 stilk frisk rosmarin – fintsnittet
  • 1-2 spsk Epis Spice Chicken rub eller andet krydderi, du holder af.
  • 2.5 dl grøntsagsbouillon fx Herbamare
  • 2.5 dl Madlavningsfløde
  • Smag til med: Friskkværnet peber og salt

Instruktioner

Så nemt er det:

  • TIP: Vil du servere hasselback kartofler, skal du starte med dem, da de har den længste tilberedningstid. Du finder opskriften inde på bloggen.
  • Varm lidt olie op i en stegegryde eller pande med høje kanter
  • Steg kyllingebrysterne, så de får en fin stegeskorpe på alle sider.
    De skal ikke steges helt færdige, da de kommer retur i saucen, hvor de får den sidste tilberedning.
  • Læg kyllingebrysterne over på en tallerken imens du laver saucen. Panden skal IKKE vaskes, da stegeresterne giver god smag til retten.
  • Tilføj evt lidt ekstra olie og sauter først løg og når de er klare og bløde tilsætter du de fintsnittede hvidløg og lader dem sautere med et minuts tid.
  • Tilføj zucchiniskiverne og krydderierne og steg det godt igennem et par minutter inden du tilsætter madlavningsfløden og bouillonen.
  • Læg kyllingestykkerne tilbage i saucen, dæk med låg eller et stykke staniol og lad retten simre indtil kyllingen er gennemstegt.
    TIP: Er saucen meget våd, kan du undlade at dække den til, så den lige så stille koger ind til den konsistens du ønsker.
    Er du i tvivl om kyllingebrysterne er færdigstegte, så lav et lille snit med en skarp kniv i det ene bryst, der skal være hvidt inden i.
  • Smag saucen til og juster med salt og friskkværnet peber.
  • Server med små kogte kartofler, hasselback kartofler, blomkålsris eller en stor blandet salat som tilbehør.
    Velbekomme!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Forslag til tilbehør….

Som hovedregel spiser vi mindst muligt stivelsesholdige fødevarer uden at dog være fanatiske. Det betyder, at vi f.eks. ikke spiser kartofler på daglig basis, men når de er på menuen, nyder vi dem i fulde drag.

I dag havde vi lyst til hasselback kartofler og salat som tilbehør og det smagte simpelthen bare så dejligt. Du kan finde opskriften på hasselback kartofler her.

Vil du gerne undgå stivelse, kan du servere f.eks. blomkålsris, broccoliris eller en stor blandet salat som tilbehør. Du kan herinde på bloggen finde opskrifter, hvor der indgår blomkålsris og broccoliris i selve gryderetten eller måske har du lyst til at prøve denne opskrift på blomkålsris med et twist.

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments