Kyllingegryde | stegte overlår og kartofler i dijon-sauce

Lækkert og enkel hverdagsmad….

Når familien skal samles om aftensmaden i hverdagens trummerum, skal maden være nemt at gå til og alligevel være sundt og smage lækkert. Den skal også gerne kunne varmes op en ekstra gang, hvis en eller flere familiemedlemmer spiser senere end resten af familien.

Her får du opskriften på en rigtig dejlig og nem kyllingegryde med stegte kyllingeoverlår og små babykartofler, der ligger i en dejlig dijon-sauce. Perfekt hverdagsmad til den travle familie!

Lav den færdig i ovnen….

Dagens kyllingegryde er nem at gå til, for du steger blot overlårerne i en stegegryde, der tåler at komme i ovnen. Når de har fået en gylden stegeskorpe, lægger du dem over på en tallerken imens du laver saucen og tilsætter derefter kartoflerne og lægger overlårerne tiilbage – og så bare ind i ovnen, hvor de passer sig selv indtil familien er klar til at spise.

Lige inden serveringen rører du lidt creme fraiche i saucen og giver den et gavmildt drys finthakket persille – og så er der serveret!

Rigtig god fornøjelse!

Stegte kyllinger og kartofler i dijon-sauce

Ret Gryderet, Hovedret, hurtig aftensmad
Keyword dijon-sauce, hverdagsmad, kartofler, kylling
Antal 4
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Stegegryde, der kan tåle at komme i ovnen.

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 800 gram kyllingeoverlår
  • 2 spsk olivenolie til stegning
  • 2 stk bananskalotteløg - fintsnittet
  • 3-4 fed hvidløgsfed - fintsnittet
  • 400 gram babykartofler eller skær kartoflerne i tern, hvis du ikke har bittesmå kartofler
  • 3-4 stilke frisk rosmarin - fintsnittet
  • 1 stk økologisk citron - du skal kun bruge skallen, der rives fint
  • 1 spsk Epic Spice Rotisserie Chicken Rub Eller anden krydderiblanding du holder af
  • Lidt salt og friskkværnet peber - tilsmagning
  • Evt. 1 tsk gurkemeje kan udelades, men er med til at give retten en flot farve
  • 1-2 spsk creme fraiche 18%
  • 4-5 dl grøntsagsbouillon - jeg bruger Herbamare Du kan også bruge halv hvidvin og halv bouillon
  • 1-2 tsk Dijon-sennep
  • 1 håndfuld bredbladet persille - fintsnittet

Sådan gør du

Sådan gør jeg:

  • Varm ovnen op til 200 grader.
  • Jeg bruger en stor stegegryde, der tåler at komme i ovnen
  • Varm lidt olie op i stegegryden og steg kyllingeoverlårerne med skindsiden nedad indtil de får en fin sprød stegeskorpe. Det tager ca 5 minutter.
    Læg dem over på en tallerken og lad endelig stegresterne blive tilbage i gryden - de giver god smag til saucen.
  • Sauter først skalotteløgene indtil de er klare og tilsæt derefter hvidløg og sauter dem med et minut eller to.
  • Tilsæt den fintsnittede rosmarin, bouillon (eller hvidvin), krydderier, revet citronskal og kartofler og vend det hele godt rundt. Lad det koge et minut inden kyllingestykkerne lægges på.
  • Sæt stegegryden ind i den opvarmede ovn og steg retten færdig - ca 20-25 minutter.
    Tjek at kartoflerne er gennemkogte og især at kyllingen ikke længere er rød inden i.
  • Lige før servering røres lidt creme fraiche ned i saucen, den smages til og der gives et gavmildt drys fintsnittet persille.
  • Velbekomme!

TIP: Ønsker du at begrænse mængden af animalsk fedt, kan du enten udskifte overlårene med kyllingebryst eller "skumme" saucen for kyllingefedt, der flyder ovenpå inden du tilsætter creme fraichen.