Laksefad – Bagt laks i fad med spidskål og porrer

Sund, nem og velsmagende fiskeopskrift, hvor hele familien kan være med – for hvem kan sige nej til en saftig laks…? Ingen hjemme hos os i hvertfald!

Foruden laks, har jeg puttet en blanding af spidskål og porrer ned i fadet – og det er en virkelig lækker kombination.

Som tilbehør kan du både servere løse ris, små kogte kartofler eller pasta, alt efter hvad du og familien foretrækker.

Laksefad – laks i fad med spidskål og porrer

Vær den første til at vurdere!
Sund, nem og lækker opskrift på saftig laks med masser af grønt.
Server med løse ris, små kogte kartofler eller pasta
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 4 stk lakseportioner a ca 175 gram (Alternativt: Torskeloins eller fladfisk)
  • 3 stk små porrer – fintsnittede
  • 1 lille spidskål – fintsnittet
  • 3 dl mandelmælk
  • 1 stk grøntsagsbouillonterning
  • Lidt økologisk fintrevet citronskal plus saft
  • Lidt friskrevet muskatnød
  • Lidt salt og friskkværnet peber
  • Drys: frisk dild, basilikum eller rosmarin

Tilbehør: Løse ris, små kogte kartofler eller pasta

    Instruktioner

    • Varm ovnen op til 200 grader varmluft
    • Vend de fintsnittede porrer og spidskål med knust bouillonterning og fintrevet muskatnød. Læg det ned i et smurt ovnfast fad og hæld mandelmælken henover.
    • Sæt fadet ind i ovnen i 10 minutter, hvorefter fadet tages ud og det hele blandes godt rundt. Læg laksestykkerne ovenpå grøntsagerne, dryp med lidt citronsaft og riv lidt citronskal henover.
      Krydr med salt og friskkværnet peber.
    • Sæt fadet tilbage i den varme ovn i ca 15 minutter til fisken er tilberedt.
    • Server med løse ris, små kogte kartofler eller pasta.
      Giv måde laksen og tilbehøret et gavmildt grønt drys lige før servering.
    • Rigtig god fornøjelse!
    Bedøm opskriften
    Vær den første til at vurdere!

    (En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

    Pin Del Udskriv
    Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!
    Sundt og nemt laksefad med spidskål og porrer
    Laksefad med spidskål og porrer

    Vild med fisk…?

    Er du også vild med fisk – eller har du blot et ønske om, at få fisk på bordet lidt oftere? Så vil du sikkert blive glad for mine andre opskrifter med fisk. Herunder får du nogle direkte links, som du måske vil kigge nærmere på:

    Mexicanske fisketacos med frisk mangosalsa og chilicreme

    Sprød fisk med cornflakes og parmesanpanering

    Pasta med laks og spinat i cremet flødesauce

    Bagt laks med nøddeknas | Saftig ovnbagt lakseside

    Laks i fad med masser af grønt

    Honningbagt laks med nøddeknas

    Laksefad, laks med spinat og kartofler

    Rösti med røget laks og avocado | Røsti i pande

    Fisk i fad – ovnbagt fisk med grøntsager i flødesauce

    Del indholdet med nogen du holder af
    Maj Schjøth
    Maj Schjøth

    Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

    Abonner
    Giv besked om
    Opskriftsvurdering




    Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

    0 Kommentarer
    Inline Feedbacks
    View all comments