Laks i fad med spidskål og porrer
Laks i fad med spidskål og porrer
Sund, nem og velsmagende mad, hvor hele familien kan være med – for hvem kan sige nej til en saftig laks…? Ingen hjemme hos os i hvertfald!
Foruden laks, har jeg puttet en blanding af spidskål og porrer ned i fadet – og det er en virkelig lækker kombination.
Som tilbehør kan du både servere løse ris, små kogte kartofler eller pasta, alt efter hvad du og familien foretrækker.
Vild med fisk…?
Er du også vild med fisk – eller har du blot et ønske om, at få fisk på bordet lidt oftere? Så vil du sikkert blive glad for mine andre opskrifter med fisk. Herunder får du nogle direkte links, som du måske vil kigge nærmere på:
Mexicanske fisketacos med frisk mangosalsa og chilicreme
Sprød fisk med cornflakes og parmesanpanering
Pasta med laks og spinat i cremet flødesauce
Bagt laks med nøddeknas | Saftig ovnbagt lakseside
Laks i fad med masser af grønt
Honningbagt laks med nøddeknas
Laksefad, laks med spinat og kartofler
Rösti med røget laks og avocado | Røsti i pande
Fisk i fad – ovnbagt fisk med grøntsager i flødesauce
og flere endnu, hvis du under OPSKRIFTER kigger under fanen med FISK & SKALDYR.
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion og på den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye, der kommer herind på selve bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, så er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Opskriften kommer lige her nedenfor.
Rigtig god fornøjelse!
Laks i fad med spidskål og porrer
Ingredienser
- 4 stk lakseportioner a ca 175 gram Alternativt: Torskeloins eller fladfisk
- 3 stk små porrer - fintsnittede
- 1 lille spidskål - fintsnittet
- 3 dl mandelmælk
- 1 stk grøntsagsbouillonterning
- Lidt økologisk fintrevet citronskal plus saft
- Lidt friskrevet muskatnød
- Lidt salt og friskkværnet peber
- Drys: frisk dild, basilikum eller rosmarin
Tilbehør: Løse ris, små kogte kartofler eller pasta
Sådan gør du
- Varm ovnen op til 200 grader varmluft
- Vend de fintsnittede porrer og spidskål med knust bouillonterning og fintrevet muskatnød. Læg det ned i et smurt ovnfast fad og hæld mandelmælken henover.
- Sæt fadet ind i ovnen i 10 minutter, hvorefter fadet tages ud og det hele blandes godt rundt. Læg laksestykkerne ovenpå grøntsagerne, dryp med lidt citronsaft og riv lidt citronskal henover.Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Sæt fadet tilbage i den varme ovn i ca 15 minutter til fisken er tilberedt.
- Server med løse ris, små kogte kartofler eller pasta.Giv måde laksen og tilbehøret et gavmildt grønt drys lige før servering.
- Rigtig god fornøjelse!