Gryderetter og One-pots,  Hovedretter,  Hverdagsmad,  Opskrifter,  Opskrifter med kartofler,  Retter med fisk

Laks i fad – sund og nem hverdagsmad med masser af grønt

Laks i fad – sund og nem hverdagsmad med masser af grønt

Spis (mere) fisk, hører vi så ofte. Så i dag får du en virkelig sund, nem og lækker opskrift på et cremet laksefad fyldt med dejlig smag og masser af grønt.

Jeg ved ikke, hvorfor vi så ofte ender ud i laks, for der er jo masser af andre lækre fisk at vælge imellem. Men laks er nærmest altid at finde i køledisken – og så smager den jo bare dejligt.

Hvis du gerne vil prøve andet end lige laks, så er der ingen problemer i at bytte den ud. Det er jo det dejlige ved sådan et fiskefad.

Vild med fiskeretter…?

Er du også vild med fisk og skaldyr, så vil du sikkert have lyst til at afprøve de her opskrifter:

Fish and chips

Rejer i kokossauce

Tortillas med fisk og kålslaw

Bagt fisk i ostesauce

Kæmperejer i cremet hvidvinssauce med spinat

Honningbagt laks med nøddeknas

Grillet laks med ostegratineret fennikel

….og flere endnu, hvis du inde under opskrifter kigger under fanen med fisk og skaldyr.

Opskriften på sund og nem hverdagsmad med laks i fad kommer her nedenfor.

Husk du kan følge mig på Instagram og på den måde altid være opdateret på, hvad der sker af nyt herinde på bloggen.

Rigtig god fornøjelse!

Laks i fad - sund og nem hverdagsmad til hele familien.

Nemt og lækkert laksefad fyldt med dejlig smag og masser af grønt.
Server med en enkel grøn salat og råstegte kartofler.
Ret Aftensmad, hovedmåltid
Keyword cherrytomater, flødesauce, forårsløg, laks, laksefad, ovnbagt laks
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 600 gram fersk laks
  • 2 dl Madlavningsfløde
  • 2 tsk Fish seasoning fra EpicSpice Alternativt kan du bruge timian, rosmarin og oregano
  • 3-4 stk forårsløg skåret i tynde ringe
  • 12-15 stk cherrytomater
  • 1 stk rødløg skåret i små både
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 1/2 håndfuld friske basilikumsblade til servering

Sådan gør du

  • Læg laksen i et ildfast fad og krydr med flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt fish seasoning. Har du ikke fiskekrydderiet kan du fint bruge f.eks. timian, oregano og rosmarin i enten frisk eller tørret form.
  • Hæld madlavningsfløden omkring fisken og fordel grøntsagerne omkring.
  • Sæt fadet ind i en 225 grader varm ovn (varmluft) og giv det ca 12 minutter.
    Når du steger ved så høje temperaturer skal fisken kun have ganske kort tid, så pas på den ikke får for meget.
  • Server med råstegte kartofler og en enkel grøn salat.
  • Husk du kan følge mig på INSTAGRAM og på den måde altid være opdateret på nye opskrifter herinde på bloggen.
  • Rigtig god fornøjelse!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.