Lammeskank – langtidsbraisserede

Til den skønneste påskemiddag

Lammeskanker med frisk rosmarin og bacon – og så mange timer i ovnen ved helt lav temperatur. Efter vores mening, den absolut bedste måde at tilberede lam på….

Lammeskanker – langtidsbraisserede

Vær den første til at vurdere!
Lav den skønneste påskemiddag med langtidsbraisserede lammeskanker med hvidløg, bacon og frisk rosmarin.
Antal: 4

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Det skal du bruge til 4 personer (1 skank pr person)

  • 8 stk kødnåle
  • 4 stk lammeskanker
  • 8 stk. god bacon
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • 12 fed frisk hvidløg
  • Lidt ramsløgspesto (kan udelades)
  • Lidt salt og friskkværnet peber

Instruktioner

  • Sådan gør du:
     
  • Skyl lammeskankerne under rindende koldt vand, dyp dem tørre med køkkenpapir.
  • Lav små snit og put hvidløgsfed ind i hulningerne
  • Smør dem med 1-2 tsk ramsløgspesto pr skank (kan udelades), krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Læg rosmarinkviste på skankerne og fold bacon rundt om – hæft baconenderne og rosmarinen fast med kødnåle.
  • Stil dem side om side i en lille bradepande med høje kanter (de smider meget fedt, så endelig høje kanter, så der ikke sker uheld i ovnen)
  • Sæt dem ind i en 115 grader varm ovn (varmluft) og lad dem stå der og hygge sig i 4 timer.
  • Når der er ca to timer tilbage af stegetiden, kan du sætte en plade med rødbeder ind
  • Når du tager de færdige lammeskanker ud, så dæk dem til med staniol og et rent viskestykke imens du sætter ovn temperaturen højere op og gør rødbederne færdige.
  • Lav kartoffelmosen eller en mos af halvt kartoffel og halvt f.eks. persillerod og gulerod – lav den i dagens anledning gerne med fløde og rigeligt med smør, smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Andet tilbehør – se tips, opskrifter osv i selve teksten.
    Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Vi fik ideen under en sommerferie i England for snart mange år siden, hvor vi tilfældigt slog vejen forbi Battlestead. Vi havde nok ikke de store forventninger om et virkelig mindeværdigt måltid, der skulle ende med at blive en fast tradition til familiens fremtidige påskemiddage – men sådan blev det. Sikke et måltid!

Vi køber ALTID dansk lam, som i A.L.T.I.D. for de smager så meget bedre end deres new zealandske artsfæller. Så gå til din slagter og bed ham om danske lam og gerne lam, der har græsset ved Vadehavet – så bliver det bare ikke bedre. Selv mennesker, der normalt ikke bryder sig om smagen af lammekød, bliver overraskede over den fine, skønne smag – ikke noget tran eller uld i mund med disse lam.

Nå, men normalt er det jo mig, der huserer i køkkenet, men lige netop med denne påske-tradition, er det min skønne mand Niels Chr. der har forklædet på – og ud fra devisen: Lad være med at ændre på noget, der fungerer godt, er det som altid ham, der har tryllet påskemiddagen frem. Han har dog givet mig lov til at dele hans opskrift med jer – og i kan godt begynde at glæde jer.

Tilbehør….

En vigtig detalje, der fuldender måltidet og det varierer lidt fra år til år, så her får du lidt at vælge imellem.

Kartoffel- eller rodfrugtmos:

Som tilbehør laves en rigtig lækker kartoffelmos eller rodfrugtmos, hvor der ikke spares på hverken smør eller fløde, men jeg lover at det er alle kalorierne værd. Hører du til de mere fedtforskrækkede, kan du sagtens erstatte fløden med mælk og skære lidt ned på smørret.

Skal du spare på stivelsen, kan du fint erstatte kartoffelmosen med f.eks. stripettimos eller min virkelig lækre blomkålsris med et twist

Ærter Francaise:

Ærter francaise er oplagt som tilbehør og her kommer jeg lige en tur i køkkenet og laver dem, alt imens Niels Chr. laver kartoffelmosen klar. 

Ovnbagte rødbeder:

De ovnbagte rødbeder laves ved at skrælle rødbederne, skære dem i både, vende dem i lidt olie og krydderier der passer til de krydderier, der anvendes til lammet – her rosmarin og lidt af min ramsløgspesto. Derudover lidt chiliflager, salt og friskkværnet peber. Har du ikke lige ramsløgspesto så springer du bare den over. Da lammet skal steges mange timer ved lav temperatur, kan du sætte rødbederne ind to timer før lammet er færdigt og efter behov skrue op for temperaturen nogle minutter, når lammet er taget ud. Er du så heldig at have to ovne, så giv dem 40-45 minutter ved 180 grader. Ovne er meget forskellige, så hold lidt øje med dem, så de ikke bliver sorte i kanterne.

Focaccia-brød med påskepynt…

Det lækre brød både smager fantastisk og pynter på påskebordet. Det er nemt at lave og vækker altid glæde. Skulle der blive en rest til overs kan den fint varmes op i ovnen dagen derpå – og så er det også fryseegnet.

Du finder opskriften her: Focacciabrød

Tzatziki….

Super nemt og helt uundværligt. Skær 2 agurker over på langs og fjern med en ske de små kerner. Riv derefter agurkerne og drys dem med salt. Lad dem hvile 10 minutter og læg dem i et dørslag og pres saften ud. Bland agurkerne med 4-5 dl creme fraiche eller græsk yoghurt, knus et par fed hvidløg og rør rundt. Smag til med ekstra salt, friskkværnet peber og lidt citronsaft. Dryp nogle dråber god olivenolie over den færdige tzatziki – og nyd den til det lækre focacciabrød.

Bagte hvidløg…

De er altså et absolut MUST! Hvidløg og lammekød er et match made in heaven.

Vi bruger friske hvidløg, der lægges i små lommer i selve lammekødet, men ved siden af laver vi bagte hvidløg.

Bagte hvidløg giver en helt anden og meget mildere hvidløgssmag – nærmest lidt karamelliserede. Det er godt for dem, der måske ikke er helt vilde med hvidløgets lidt skarpe smag.

De er super lette at lave. Du skærer blot den allerøverste top af det hele hvidløg, drypper lidt olie eller smør henover og lidt flagesalt og bager dem i ovnen ved 180 grader i ca 30 minutter eller indtil feddene er helt møre.

Får du en rest tilovers kan du glæde dig til at få den perfekte spread til dine sandwich, hvis du moser dem og blander dem med lidt creme fraiche og friske krydderurter eller bland dem med smør og få en perfekt hvidløgssmør til dine bøffer.

Men tilbage til lammeskankerne – opskriften kommer her nedenfor.

Måske du også har lyst til at prøve min marinerede lammekølle.

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments