Langtidsstegt roastbeef

Den perfekte roastbeef…

Roastbeef står på mange middagsborde søndag aften. Det smager også virkelig godt – især når den er langtidsstegt. Så er den nemlig mør og lækker!

Langtidsstegt er måske noget af en tilsnigelse, for sååå lang tid skal den nu heller ikke steges. Omkring 1 – 1 1/2 time i ovnen alt efter størrelse. Så det er til at overskue.

Tilbehør…

Hos os spiser vi den langtidsstegt roastbeef med blomkålsbearnaise og en stor lækker salat. Drengene får smørristede kartofler som kulhydrat tilskud.

Spiser du ikke stivelse og har du brug for lidt varmt tilbehør, smager det virkelig dejligt med en stripettimos eller blomkålsris med et twist, der er virkelig lækker.

Langtidsstegt roastbeef

Det er så nemt, at lave den perfekte roastbeef - saftig, mør og tilpas rød.
Resterne smager skønt som roastbeef carpaccio eller på en rugbrødsmad med remoulade, ristede løg, syltede agurker og friskrevet peberrod
Ret Aftensmad, Hovedret
Keyword langtidsstegt, roastbeef
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Du skal bruge et stegetermometer

Ingredienser

  • 1 stk roastbeef (1000 - 1200 gram)
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk olivenolie
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Det er lettest, hvis du har en stegepande, der kan gå i ovnen. Eller må du bruge et ovnfast fad.
  • Varm smør og olie op på en stegepande og brun roastbeef'en på alle sider ved høj varme, men til gengæld kun ganske kort.
  • Sæt panden ind i en 100 grader varm ovn med et stegetermometer placeret på stegens tykkeste sted.
  • Lad den stå i ovnen indtil kernetemperaturen viser 50 grader.
  • Tag roasten ud og lad den hvile i et kvarters tid inden du skærer den ud i meget tynde skiver.
    Server med blomkålsbearnaise og salat eller smørristede kartofler.