Lasagne med butternut |low carb

Lasagne med butternut….

Selvom man gerne vil undgå stivelsesholdige fødevarer, kan man godt få lasagne – eller i hverfald en slags lasagne.

Lasagne med butternut og kylling

Vær den første til at vurdere!
Lækker low carb lasagne med butternut og kylling – et lækkert alternativ til den klassiske lasagne.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 3 stk kyllingebryster skåret i mundrette stykker
  • 2 stk butternut
  • 1 stort alm løg – fintsnittet
  • 3 fed hvidløg – fintsnittet
  • 2 stk squash – groftrevet
  • 1 bæger Mascarpone – 250 gram
  • Lidt olivenolie til at stege i
  • Lidt Flagesalt, friskkværnet peber, oregano, timian, røget paprika, chipotle chili
  • ½ stk lime – saften heraf til at smage til med
  • 2 håndfulde friskrevet rød cheddar eller anden ost til gratinering
  • 1 håndfuld bredbladet persille – grofthakket
  • Lidt syltede grønne chili eller friske alt efter smag og behag
  • 1 stk avocado skåret i skiver – som pynt
  • 1 spsk sesamfrø – som pynt

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Varm lidt olie op på en pande og steg kyllingestykkerne møre. Krydr med f.eks. røget paprika og chipotle chili.
    Tag dem af panden og du skal IKKE vaske panden af, da stegeresterne giver god smag til retten.
  • Klargør dine butternut sådan her:
    Skær først enderne af og skær dernæst skrællen af.
    Den ende, hvor der ikke er kerner, skærer du i tynde skiver. Resten skæres i mindre tern.
    Det skal være sådan fordelt, at halvdelen bliver til skiver (dine "lasagneplader") og resten bruges til stuvning sammen med de revne squash.
  • Kog en gryde vand tilsat salt og læg hokkaidoskiverne ned i det kogende vand nogle minutter. De skal IKKE koge, da de så bliver umulige at arbejde med.
    Hæld vandet fra og lad skiverne dryppe godt af.
    Lav imens hokkaido/squash stuvningen klar.
  • Riv dine squash på den grove side af et rivejern
  • Sauter løg og hvidløg indtil løgene er klare og tilsæt dernæst hokkaidotern. Lad dem stege med nogle minutter inden du tilsætter de groftrevne squash.
    Krydr med flagesalt, friskkværnet peber, limesaft, oregano og timian.
  • Tjek om hokkaidoternene er møre. Når de er det, tager du panden af varmen og lader blandingen køle lidt af, inden du vender den med mascarpone.
    Du er nu klar til at samle din lasagne.
  • I et ildfast fad starter du med at smøre den med lidt olie, så maden ikke brænder fast.
  • Læg et lag hokkaidoskiver i bunden og dernæst lidt kyllingestykker ovenpå og fordel lidt stuvning imellem kyllingestykkerne.
    Læg et nyt lad hokkaidoskiver ovenpå osv.
    Gentag og slut af med kylling og hakkaido/squash stuvningen.
  • Top med friskrevet ost og stil fadet ind i ovnen indtil osten er smeltende varm.
  • Tag fadet ud og lad det stå et par minutter.
  • Pynt med bredbladet persille, syltede chili eller friske (hvis du holder af stærk mad), avocado i skiver og lidt sesamfrø.
  • Server gerne en hel enkel grøn salat til – rigtig god fornøjelse
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Hos os prøver vi at undgå stivelsesholdige fødevarer i hverdagsretterne. Ikke at vi er fanatiske, men langt hen ad vejen lykkes det og efterhånden er vi også blevet ret gode til at finde lækre alternativer.

Faktisk er mange af de alternative opskrifter gået hen og blevet vores ynglingsopskrifter – og også børnenes, når de er hjemme. Det er simpelthen så dejligt, når de som f.eks. med denne her lasagne, siger at de slet ikke savner den klassiske.

En tilsnigelse…..

Måske er det en tilsnigelse at kalde opskriften her en lasagne. I hvertfald hvis du tænker den helt klassiske med lasagneplader, bechamel og kødsauce – en rigtig kulhydratbombe.

Jeg har skiftet lasagnepladerne ud med hokkaido i tynde skiver, bechamelsaucen er udskiftet med en virkelig lækker mascarponestuvning med squash og hokkaido. Det hakkede oksekød er udskiftet med godt krydrede, stegte kyllingestykker.

Det hele er samlet på traditionel lasagnevis og toppet med ost inden det hele er gratineret i ovnen. Efterfølgende pyntet med bredbladet persille og syltede grønne chili.

Tilbehør…

Du får jo en masse grøntsager i selve lasagnen, men vil du gerne spise en salat som tilbehør, vil jeg anbefale en helt enkel kålsalat – f.eks. denne sprøde rødkålssalat med appelsin.

Vi valgte en hel enkel grøn salat som tilbehør, hvor der blot blev dryppet lidt frugtig olivenolie henover og toppet med en håndfuld Piemonte hasselnødder. Det var virkelig lækkert!

Vild med low carb…? Så se flere opskrifter her:

Rodfrugt quesadillas |lchf

Ostegratineret kyllingegryde – LCHF

Enchilada med pulled chicken / lchf

Spaghetti squash lasagne | LCHF

Kylling og blomkålsris i spicy tomatsauce og ostegratinering – lchf/keto

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments