Linsesuppe – vegetarisk opskrift med masser af grønt

Linsesuppe – vegetarisk opskrift

Hvordan har du det med suppe…? Godt håber jeg, for jeg kan spise suppe hele året rundt. Altså, hvis den er hjemmelavet og med lækkert fyld og masser af god smag. 

I dag får du en vegetarisk suppe, hvor de animalske proteiner er skiftet ud med grønne proteiner i form af de lækre belugalinser.

De fleste af os vil gerne spise sundt med flere grøntsager og grønne proteiner som linser og bønner som supplement til kød. Men netop linser og bønner kræver udblødsætning natten over og lang kogetid – og tid, er en mangelvare i mange familier.

For i hverdagene, er der i langt de fleste familier hverken tid eller energi til timelang madlavning og hvem huskede nu lige at sætte bønnerne i blød dagen forinden……? Derfor er det ind imellem nødvendigt at skyde genvej ved at bruge præfabrikerede fødevarer som f.eks. bønner og linser, hvor producenten har klaret udblødning og kogning, så produktet er lige klar til brug. 

Om du vælger det ene produkt fremfor det andet, vil jeg lade være helt op til dig. I starten var jeg virkelig modstander, men nu har jeg prøvet flere af de færdige produkter fra bl.a. Urtekram og jeg kan ikke smage forskel og så er de heller ikke tilsat alverdens konserveringsmidler. Det er da godt nyt for den travle familie!

Vild med suppe…?

Hvis du lige som jeg, er vild med fyldige og lækre supper, så vil du helt sikkert blive glad for mine andre suppeopskrifter. Du finder både vegetariske supper og supper med f.eks. kylling, ligesom du også finder både kolde og varme supper. Så der skulle være noget for enhver smag. 

Nedenfor kommer nogle direkte links, som du måske vil have lyst til at afprøve:

Thaisuppe – opskrift med kokosmælk og kylling

Butternut suppe – cremet suppe med græskar

Cremet suppe med masser af grønt, torsk og rejer

Mexicansk suppe med oksekød, bønner og quinoa

Mexicansk taco suppe | Lækker suppe til de travle dage

Bagt tomatsuppe – fantastisk suppe med masser af smag

Ærtesuppe – vegetarisk eller med sprød parmaskinke

Gazpacho – kold spansk grøntsagssuppe

Kold ærtesuppe – mousserende og med sprød topping

Du finder alle mine opskrifter på suppe ved at skrive SUPPE i søgefeltet.

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Håber du vil blive glad for opskriften – den kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Linsesuppe - vegetarisk opskrift

Sund, nem og lækker vegetarisk linsesuppe med lækkert fyld og masser af dejlig smag
Ret Aftensmad, hovedmåltid, Suppe
Keyword belugalinser, linser, linsesuppe, suppe, vegetarisk
Antal 4 portioner
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • Lidt olivenolie til at stege i
  • 2-3 fed hvidløg - fintsnittede
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1 stort gult løg - fintsnittet
  • 200 gram kartofler - skrællet og skåret i mindre tern
  • 200 gram gulerødder - skrællet og skåret i tern
  • 1 bundt grønne asparges - snittet i mindre stykker
  • 1 dåse Belugalinser (400 gr) - drænes og skylles
  • 2 dl mandelmælk eller kokosmælk
  • 6-8 dl kraftig grøntsagsbouillon (vand plus 2 grøntsagsbouillonterninger)
  • 2 tsk karry - medium styrke
  • 2 tsk gurkemeje
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Drys/topping og tilbehør:

  • 1 håndfuld friske ærteskud eller fintsnittede forårsløg
  • Lidt godt brød f.eks. focaccia

Sådan gør du

  • Varm olivenolie op i en gryde og sauter løg til de er klare og tilsæt herefter kartofler, asparges og gulerødder. Lad det hele stege godt igennem 4-5 minutter før du tilsætter hvidløg, ingefær karry, gurkemeje og ingefær. Sauter videre et par minutter under omrøring, så det ikke brænder på.
  • Tilføj herefter belugalinser, grøntsagsbouillon og mandelmælk og lad det koge ved middel varme indtil grøntsagerne er møre.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber og giv suppen et gavmildt drys friske ærteskud eller fintsnittede forårsløg lige før servering.
    Prøv lidt lækkert brød som tilbehør - f.eks. et focaccia
  • Husk du kan følge mig på instagram og på den måde altid holde dig opdateret med nye opskrifter herinde på bloggen.
    Klik her! http://www.instagram.com/majspassion

 

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.