Luksus Pølsehorn – Lækre, luftige og bløde pølsehorn
Pølsehorn
Luftige og bløde pølsehorn som både børn og voksne elsker!
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Opskriften på de bløde og luftige PØLSEHORN kommer lige her nedenfor.
Rigtig god fornøjelse!
Pølsehorn
Equipment
- Jeg kører dejen på røremaskine
Ingredienser
- 25 gram smør - smeltet og afkølet til fingervarmt
- 4 dl vand
- 25 gram gær
- 50 gram flydende surdej (kan udelades men gir dejlig smag) Kan købes færdigt i supermarkeder, hvor det står sammen med mel og sukker
- 30 gram bageenzym (kan udelades men gir luftigere bagværk) Kan købes i supermarkeder, hvor det står sammen med mel og sukker
- 25 gram rørsukker
- Ca 600 gram hvedemel
- 1 tsk flagesalt eller fint salt
- 10 stk wienerpølser af rigtig god kvalitet Du kan også bruge brunchpølser, kyllingepølser eller veggiepølser alt efter smag og behag.
Drys:
- 1 stk æg eller vand - sammenpisket
- Lidt sorte og/eller hvide sesamfrø
Sådan gør du
- Smelt smørret i en lille kasserolle og tilsæt vandet - lad det køle ned til lillefingervarm.
- Hæld væsken over i røreskålen og rør herefter gær, surdej og bageenzymer ud.
- Tilføj herefter halvdelen af melet sammen med rørsukker og lad det ælte til en blank og ensartet flydende dej.
- Tilsæt nu saltet og herefter gradvist mere hvedemel alt efter hvor meget din dej kan trække. Dejen skal ende med at være blank og glat.
- Dæk skålen til og stil den til hævning et lunt sted i en times tid.Tip: Har du god tid, er koldhævning ALTID at foretrække. Du dækker skålen til og stiller den i køleskabet til næste dag. Tag skålen ud og hæld dejen ud på et meldrysset bord, hvor den skal stå et par timer inden den er klar.
- Del dejen i to kugler, der hver især rulles ud til en stor cirkel. (som en pizza). Skær hver cirkel i 10 nogenlunde lige store trekanter. Skær pølserne midt over og læg en pølse på den bredeste del af dejen og rul ind mod midten.Læg pølsehornene over på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve en halv times tid.
- Pensl med æg eller vand og drys med hvide eller sorte sesamfrø.Tip: Når jeg laver pølsehorn med både alm pølser og kylling/veggie adskiller jeg dem ved at lave den ene slags med hvid sesam og den anden med sort sesam.
- Bages ved 225 grader alm ovn i ca 12 minutter til de er fint gyldne på overfladen.
- Tag dem ud og lad dem køle lidt af inden de spises.Pølsehorn er fryseegnede, så lav gerne en stor portion til fryseren. Så er der altid lidt lækkert til madpakken eller en hurtig eftermiddagssnack til både store og små.
- Rigtig god fornøjelse!