Luksus Pølsehorn – Lækre, luftige og bløde pølsehorn

Luftige og bløde pølsehorn som både børn og voksne elsker!

Vi kender dem jo godt – pølsehornene. De er perfekte til ungernes madpakker (og de voksne med, for den sags skyld) og så er de altid et hit som eftermiddagssnack og uundværlige til børnefødselsdagene.

Pølsehorn

Vær den første til at vurdere!
Nem opskrift på bløde og luftige pølsehorn
Antal: 20 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 25 gram smør – smeltet og afkølet til fingervarmt
  • 4 dl vand
  • 25 gram gær
  • 50 gram flydende surdej (kan udelades men gir dejlig smag) (Kan købes færdigt i supermarkeder, hvor det står sammen med mel og sukker)
  • 30 gram bageenzym (kan udelades men gir luftigere bagværk) (Kan købes i supermarkeder, hvor det står sammen med mel og sukker)
  • 25 gram rørsukker
  • Ca 600 gram hvedemel
  • 1 tsk flagesalt eller fint salt
  • 10 stk wienerpølser af rigtig god kvalitet (Du kan også bruge brunchpølser, kyllingepølser eller veggiepølser alt efter smag og behag.)

Drys:

  • 1 stk æg eller vand – sammenpisket
  • Lidt sorte og/eller hvide sesamfrø

Instruktioner

  • Smelt smørret i en lille kasserolle og tilsæt vandet – lad det køle ned til lillefingervarm.
  • Hæld væsken over i røreskålen og rør herefter gær, surdej og bageenzymer ud.
  • Tilføj herefter halvdelen af melet sammen med rørsukker og lad det ælte til en blank og ensartet flydende dej.
  • Tilsæt nu saltet og herefter gradvist mere hvedemel alt efter hvor meget din dej kan trække. Dejen skal ende med at være blank og glat.
  • Dæk skålen til og stil den til hævning et lunt sted i en times tid.
    Tip: Har du god tid, er koldhævning ALTID at foretrække. Du dækker skålen til og stiller den i køleskabet til næste dag. Tag skålen ud og hæld dejen ud på et meldrysset bord, hvor den skal stå et par timer inden den er klar.
  • Del dejen i to kugler, der hver især rulles ud til en stor cirkel. (som en pizza). Skær hver cirkel i 10 nogenlunde lige store trekanter.
    Skær pølserne midt over og læg en pølse på den bredeste del af dejen og rul ind mod midten.
    Læg pølsehornene over på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve en halv times tid.
  • Pensl med æg eller vand og drys med hvide eller sorte sesamfrø.
    Tip: Når jeg laver pølsehorn med både alm pølser og kylling/veggie adskiller jeg dem ved at lave den ene slags med hvid sesam og den anden med sort sesam.
  • Bages ved 225 grader alm ovn i ca 12 minutter til de er fint gyldne på overfladen.
  • Tag dem ud og lad dem køle lidt af inden de spises.
    Pølsehorn er fryseegnede, så lav gerne en stor portion til fryseren. Så er der altid lidt lækkert til madpakken eller en hurtig eftermiddagssnack til både store og små.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Men når vi nu sætter så stor pris på pølsehorn, så skal de også laves med kærlighed, så vi får en blød og luftig dej og en pølse, der smager af noget.

Jeg kører altid dejen på en røremaskine, da den skal køre ret længe og det kan mine arme ikke holde til. Dejen indeholder hverken æg eller mælk, men jeg tilsætter bageenzymer og lidt surdej for at give ekstra bageevne og luftigt bagværk. Både bageenzymer og surdej kan heldigvis købes i langt de fleste dagligvarebutikker, hvor de står sammen med mel og sukker.

Om du foretrækker en klassisk pølse af svinekød, en kyllingepølse eller en veggie vil jeg lade være op til dig. Men uanset hvad du vælger, så vil jeg anbefale dig at kigge på indholdsfortegnelsen. Vælg altid den pølse med mest kød – altså med mindre du vælger veggie.

Brunchpølser er meget dyre og de smager ikke nødvendigvis bedre. Så køb hellere lange pølser og skær dem i halve. Så passer de perfekt til et pølsehorn.

Vi laver gerne en dobbelt eller tre-dobbelt portion, for pølsehorn er selvfølgelig fryseegnede. Jeg pakker dem ned imens de stadig er håndlune. Posen lukkes og når pølsehornene er helt afkølede lægges de i fryseren. Så er der altid lidt lækkert klar til småsultne børn og voksne.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments