Lun kartoffelsalat med asparges og slikærter

Lun kartoffelsalat

Der er mange opskrifter på kartoffelsalat, og her kommer der så endnu en. Faktisk er den her kartoffelsalat min absolutte favorit – måske blir det også din….

Lun kartoffelsalat med grønne asparges og slikærter

Vær den første til at vurdere!
Sommerens bedste kartoffelsalat, der både kan nydes lun og kold.
Den er fyld med grønne asparges, ærter og masser af dejlige krydderurter.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 500-600 gram små fine kartofler – bevar gerne skrællen
  • 1 stk skalotteløg – fintsnittet
  • 1 lille bundt grønne asparges – bunden knækkes af og de skæres i mundrette stykker
  • 5 stk radiser – skåret i fine skiver
  • 2 dl ærter – gerne fra frost
  • 2 dl slikærter – gerne fra frost
  • 1 spsk olivenolie til at stege i
  • ½ dl mynteblade – fintsnittede
  • ½ dl bredbladet persille – fintsnittet (Du kan også tilføje andre friske krydderurter: Purløg, oregano, timian, salvie eller hvad du foretrækker.)
  • 1 stk økologisk citron – skåret i mindre stykker til pynt på den færdige kartoffelsalat

Til vinaigretten:

  • Ca ¼ dl olivenolie (jeg holder lidt igen med olien, så vil du gerne have en mere rig vinaigrette, tilsætter du blot ekstra olivenolie – men max 1/2 dl)
  • 1 stk økologisk citron (saften af den ene halvdel bruges i vinaigretten, resten skæres i stykker som pynt på den færdige salat)
  • ½ spsk grov sennep
  • ½ spsk flydende honning
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 spsk friske mynteblade – fintsnittede
  • 1 spsk bredbladet persille – fintsnittet

Instruktioner

  • Start med at koge kartoflerne. Er de små og nye, skal de kun koges ganske få minutter og husk endelig at salte vandet rigtig godt. Kogevandet til kartofler skal smage lige så salt, som var de kogt i havvand.
    Hæld omgående kogevandet fra og lad kartoflerne dampe godt af.
    Er kartoflerne lidt for store, skærer du dem bare i mundrette stykker.
  • Imens kartoflerne koger laver du vinaigretten ved blot at piske de ovenstående ingredienser godt sammen.
  • Klargør grøntsagerne:
    Skalotteløget sauteres i lidt olivenolie til de er klare. Tilsæt herefter de grønne asparges og sauter dem med et kort øjeblik inden du tilføjer ærterne. Vend forsigtigt rundt og krydr med flagesalt og friskkværnet peber.
    Når de grønne asparges er møre, hælder du blandingen over i en skål sammen med kartoflerne, radiser og tilføjer slikærter, der er skåret i halve eller kvarte og de friske krydderurter.
    Vend forsigtigt rundt med vinaigretten. Smag til og juster med flagesalt og friskkværnet peber. Pynt evt med ekstra friske krydderurter og små stykker økologisk citron.
    Tip: Har du tid, så lad kartoffelsalaten stå og trække lidt inden den serveres. På den måde, får de friske krydderurter rigtig god tid til at frigive deres dejlige smag.
    Lav gerne en dobbelt portion – kartoffelsalaten smager nemlig lige så dejligt dagen der på, hvor den serveres kold.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Genialt tilbehør…

Kartoffelsalat er bare et genialt tilbehør og ja, mere end det. Laver du en mættende kartoffelsalat fyldt med grøntsager, kan en kartoffelsalat sagtens udgøre et selvstændigt måltid evt. sammen med lidt lækkert friskbagt flûtes.

Den er desuden hurtigt lavet, simpelthen fordi du ikke skal vente på at kartoflerne skal køle helt ned, før du kan lave kartoffelsalaten. Derfor er den også virkelig velegnet som en sund og mættende hverdagssalat til både grill- og panderetter.

Jeg har fyldt kartoffelsalaten er med ærter, slikærter og grønne asparges. De er ristet let på panden sammen med et skalotteløg. Efterfølgende er de vendt med lune kartofler i en skøn vinaigrette og smagt til med masser af frisk mynte og bredbladet persille. Det er bare SÅ lækkert!

Når der om ikke alt for længe er nyopgravede kartofler, friskbælgede ærter og friske danske asparges……åhhh det blir simpelthen bare et festmåltid!

Kartoffelsalaten her, kan du nyde både lun og kold. Vi spiser den gerne lun på dagen og så laver jeg en ekstra stor portion, så der er nemt tilbehør dagen derpå. Her spises den så kold – og der er den lige så god.

Vild med kartofler? Så er de her opskrifter måske lige noget for dig…..

Hasselback fries – accordion potatoes

Sød kartoffel med avocado dip

Tærte med sød kartoffelbund

Galette med kartoffel og to slags ost

Broccoli/kartoffelsalatsalat

Kartoffelsalat med marinerede butterbeans

Spansk tortilla med kartofler og løg

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments