Lynstegt spidskål med rodfrugter og kylling

Min favoritkål både til salater og varme retter, så det er en kål, der kommer på middagsbordet hele året rundt hjemme hos os.

I dag blev spidskålen lynstegt på panden sammen med nogle fintrevne rodfrugter og tilsat lidt hakket kylling – og selvfølgelig nogle skønne krydderier. Det er bare super nem og lækker hverdagsmad til hele familien på ingen tid.

Lynstegt spidskål med rodfrugter og kylling

Vær den første til at vurdere!
Sund, nem og lækker hverdagsmad, hvor du nemt kan variere rodfrugterne og f.eks. bruge plantefars i stedet for kylling.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • Lidt god olivenolie til at stege i
  • 1 stk spidskål – snittet i tynde strimler
  • 1 stk gult eller rødløg – snittet i tynde både
  • 2 fed hvidløg – fintsnittet
  • 4 stk gulerødder – snittet i tynde strimer eller groftrevet
  • 1 stk lille knoldselleri – snittet i tynde strimler eller groftrevet
  • 400 gram hakket kylling eller plantefars
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • Krydderier: salt, friskkværnet peber, rosmarin, oregano og timian efter smag og behag
  • Lidt friske krydderurter som drys på den færdige ret

Kulhydrattilskud

  • 1 portion løse ris til 3-4 personer kogt efter anvisning på posen

Instruktioner

  • Kog risene som anvist på posen, så de er klar når grøntsager og kylling er færdige.
  • Klargør alle grøntsager – det er vigtigt at de snittes rimeligt fint, så du sikrer en hurtig tilberedning.
  • Varm olien op i en stor gryde/pande og start med at stege rodfrugterne nogle minutter inden du tilsætter spidskålen. Lad det hele stege sammen nogle minutter inden du løfter de færdigstegte grøntsager over på et fad.
  • Herefter svitser du kyllingen og tilsætter løg og hvidløg. Bræk kødet i stykker og tilføj krydderierne. Lad det hele stege nogle minutter til kødet er gennemstegt.
  • Læg grøntsagerne tilbage i panden sammen med grøntsagsbouillon og de kogte ris.
    Vend det hele godt sammen og smag til. Juster evt med ekstra krydderier efter smag og behag.
  • Lige før servering drysses med friske krydderurter og så er der ellers bare med at nyde et sundt og lækkert måltid.
    Tip: Retten er fryseegnet og egner sig fint til mealprep.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Foruden spidskålen kom der fintrevet gulerod, knoldselleri og løg i og så havde jeg en rest løse ris, som jeg blandede i til allersidst. Risene gir ekstra mæthed og det gir en rigtig dejlig smag, når de blandes med de lynstegte grøntsager og kylling.

Jeg bruger de grøntsager, som ligger i min grøntskuffe, og de kan fint varieres. Så du behøver ikke følge min opskrift slavisk, hvis du foretrækker andre rodfrugter. Det gir også mening i forhold til at undgå madspild.

Også i forhold til kyllingen kan du variere med både lam og oksekød eller gå all-in på et vegetarisk måltid og i stedet vælge en plantefars.

Vild med spidskål…?

Er du også vild med spidskål, så vil du helt sikkert blive glad for mine andre opskrifter, hvor netop spidskål får lov at spille en vigtig rolle. Prøv f.eks.:

Laksefad med porrer og spidskål | nem fiskeopskrift

Lilla spidskålssalat

Spidskålssalat med gule beder

Spidskålssalat med nektarin og valnød

Bagt blomkålssalat med spidskål

Spidskål med rodfrugter – sund og lækker hverdagsmad

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments