Mandelmælk – hjemmelavet

Mandelmælk….

Det er super nemt og meget billigere at lave sin egen mandelmælk. Det kræver selvfølgelig at du har en rimelig god blender eller foodprocessor. Men har du det, så går det lynhurtigt at lave den.

Du kan også lave mælk af andre nødder som f.eks. hasselnødder, pecannødder osv. Det foregår på helt samme vis.

Jeg sier ikke min mandelmælk. Dels vil jeg gerne bruge det hele af mandlerne og så bruger jeg primært mandelmælk i mine smoothie bowls. Her kommer mandelmælken alligevel i blenderen sammen med frugt og grønt, så her betyder bundfaldet ingenting. Jeg ryster blot flasken inden jeg bruger af den, sådan af pulpen fordeles.

Foretrækker du den uden pulp kan du selvfølgelig si mandelmælken inden du hælder den over på en flaske.

Mandelmælken skal opbevares på en ren flaske i køleskabet, hvor den fint holder sig 4-5 dage.

Har du prøvet min smoothie bowl med mango og passionsfrugt...? Den smager simpelthen bare så dejligt både som morgenmad og dessert.

Skal det være ekstra sundt, kan du prøve min grønne smoothie bowl med spinat, broccoli og dejlig frugt. En sund og lækker morgenmad, der gir dig lang mæthed

Rigtig god fornøjelse!

Mandelmælk

Dejlig nem og lækker hjemmelavet mandelmælk
Ret Drinks, lchf/keto, Smoothie bowl
Keyword mandel, mandelmælk, plantemælk
Antal 1 ltr
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Du skal bruge en kraftig blender eller foodprocessor

Ingredienser

  • 8 dl vand 2
  • 2 håndfulde mandler af god kvalitet
  • Evt 2-4 stk dadler uden sten (kan udelades, hvis du ikke ønsker sødning af mandelmælken)

Sådan gør du

  • Alt blendes til en ensartet konsistens. Jeg sier ikke min mandelmælk, men ønsker du den uden "pulp" kan du sagtens gøre det.
    Hældes på en ren flaske, der opbevares på køl.
    Holdbarhed 4-5 dage.