Marineret kyllingesalat

Lækker og mættende salat….

Her får du opskriften på en af mine favoritter, når vi taler om mættende salater.

Følger du med herinde, ved du, at jeg som proteinkilde foretrækker æg og kylling. Derfor er der ofte kylling i mine salater, når de skal sørge for mæthed i længere tid.

Er du ikke lige så vild med kylling som jeg er, kan du sagtens bruge kød fra de firbenede dyr – eller helt undlade dyreproteiner og måske tilsætte en portion kikærter, hvis du trænger til en kødfri dag.

Spises lun…

Salaten her spises lun, men lav gerne en dobbeltportion, så du også har til frokosten dagen derpå. Gør du det, så undlad at hælde dressingen henover salatbladene, der blir kedelige af det.

Vil du gerne have ekstra mæthed, kan du fint servere et stykke godt brød f.eks. mit dejlige valnøddebrød eller de her skønne flûtes.

Har du prøvet mine andre lækre salater…? Du kan finde en masse spændende salater under fanen “Salater”, hvor der også er opskrifter på dressings og spændende toppings.

FÅ DIN DAGLIGE DOSIS GRØNT – BLIV INSPIRERET PÅ MAJSPASSION.DK

Det smukke fad er købt hos @wetendorf-living, krydderiblandingen er fra @EpicSpice og det fine salatsæt er fra @scanwood.

Opskriften kommer nedenfor – rigtig god fornøjelse!

Marineret kyllingesalat

Lækker salat med lune marinerede kyllingefiletter, ristede peberfrugter og avocado. Spis den som den er eller med et godt stykke brød, hvis der er brug for ekstra mæthed.
Ret frokost, Hovedret, Salat
Keyword avocado, kylling, marinade, peberfrugt, salat
Antal 2 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge til salaten:

  • 400 gram kyllingefillet
  • 1 stk gul eller orange peberfrugt - skåret i fine strimler
  • 1 stk rød peberfrugt - skåret i fine strimler
  • 2 store håndfulde salat f.eks. romainesalat, vårsalat eller lign.
  • 2 stk avocado i skiver
  • 1/2 håndfuld bredbladet persille - fintsnittet

Det skal du bruge til marinaden:

  • 1/2 håndfuld bredbladet persille - fintsnittet
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 stk lime - saften heraf
  • 1 fed hvidløg - knust
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 tsk Rosemary garlic rub fra @EpicSpice eller bland selv fintsnittet rosmarin, salt og friskkværnet peber og evt lidt stødt spidskommen.

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Start med at røre marinaden sammen og brug halvdelen til at marinere kyllingefiletterne med. Gem resten til dressing til den færdige salat.
    Lad kyllingerne marinere en halv time på køl (gerne længere hvis du har tid).
  • Varm panden op med et par dråber olie og steg kyllingefiletterne til de har en fin gylden stegeskorpe og er helt gennemstegte. Læg dem over på en tallerken og dæk den til, så de holder sig varme.
  • Steg herefter de strimelde peberfrugter til de får lidt farve og er blevet møre.
  • Læg salatbladene i bunden af et serveringsfad, top med de skiveskårede avocado og fordel først de stegte kyllingefiletter og herefter de stegte peberfrugter ovenpå.
    Slut af med at overhælde salaten med den sidste rest marinade/dressing og giv et drys bredbladet persille.
    TIP: Skal du bruge salaten som frokost dagen derpå, vil jeg anbefale at du IKKE overhælder salaten med dressingen, da den vil få salatbladene til at falde sammen og blive kedelige. Gem den i stedet i en lille beholder, som du kan tage med.