Grill og tilbehør,  Hovedretter,  Hverdagsmad,  Opskrifter,  Retter med kylling

Marinerede kyllingespyd med pico de gallo

Marineret kyllingespyd med pico de gallo…

Det er lækkert, som i virkelig lækkert! Og ikke spor svært at tilberede. Børnene elsker de her marinerede kyllingebidder på træspyd – og ja, det gør vi voksne jo også.

De er meget lette at lave, men smager bare bedst, hvis de lige får et par timer i marinaden inden de sættes på spyd og grilles.

Tilbehøret er som altid (fristes jeg næsten til at skrive) en dejlig salat. Den er i dag lavet helt enkel med en pose forskellige spæde salatblade tilsat et par snittede grønne asparges og forårsløg.

Derudover har jeg lavet en lækker pico de gallo, der er en mexicansk salsa. Den har lige som en traditionel salsa også modne tomater som base, men har også et ekstra pift i form af bl.a. grøn chili. Normalt hører der masser af koriander til i det mexicanske køkken – og derfor også i en pico de gallo. Men altså lige netop koriander, er på forbudslisten her hos os. Ingen af os kan holde den dominerende smag ud. Så her har vi fraveget traditionen og erstattet koriander med bredbladet persille. Vil du lave din Pico de gallo traditionelt, så bruger du bare koriander.

Er i meget sultne, smager det altid dejligt med lidt lækkert friskbagt brød til. Du kan evt prøve mine lækre flûtes, der altid bringer lykke eller mit pull-apart brød med persillepesto og smeltende varm ost i midten.

Marinaden er vigtig…

Maden er vigtig og som altid er det bedst, hvis kødet får lov at trække i marinaden et par timer inden tilberedning.

Du kan nemt lave din egen rub ved at blande f.eks.

  • Paprika
  • Spidskommen
  • Oregano
  • Hvidløgspulver
  • Chipotle
  • Lidt stødt kanel
  • flagesalt og friskkværnet peber
  • Lidt brun farin (kan udelades men gir god smag)

Alternativt, kan du bruge en færdigblandet rub. Jeg skifter lidt imellem min egen blanding og en færdiglavet alt efter hvad vi lige har lyst til. I dag blev det en færdig rub fra mit absolutte ynglingsbrand Epic Spice og da vi var i det mexicanske humør, valgte jeg at bruge deres vildt lækre og ret stærke Chipotle honey rub.

Blander du din egen rub, kan du med fordel lave en stor portion, som du opbevarer i et glas med tætsluttende låg. Så har du altid en nem rub, når du laver f.eks. kylling enten på grill, panden eller i ovnen.

Er du (også) vild med kylling…?

Så er du måske interesseret i de her opskrifter…

Kyllinge onepot med grøntsager

Kyllinge onepot med ris

Kyllinge kødboller i spicy kokossauce

Pasta med kyllingekødboller

Pasta risoni med kylling og svampe

Stegt kylling i kokos-ingefærsauce

Marineret kyllingesalat

Kyllingenuggets med hot cheese dip

Citronkylling

…..og mange flere opskrifter, hvis du kigger ind under opskrifterne i fanen “Kylling / fjerkræ”.

Opskriften på marineret kyllingespyd med pico de gallo får du her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Marineret kyllingespyd med pico de gallo

Marinerede kyllingestykker på grillspyd med pico de gallo - en spicy mexicansk salsa
Ret Aftensmad, Grill, hovedmåltid
Keyword grillspyd, kylling, marineret kylling, tomat salsa
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Jeg har grillet mine på gasgrill

Ingredienser

  • 600 gram kyllingebryst skåret i tern
  • 8 stk grillspyd i træ eller metal
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk Chipotle Honey Rub fra Epic Spice Du kan sagtens lave din egen rub vd at blande f.eks. Chipotle, paprika, hvidløgspulver, stødt spidskommen, tørret oregano, salt, friskkværnet peber, lidt brun farin og kanel.

Ingredienser til Pico de gallo

  • 12 stk cherrytomater skåret i kvarte
  • 1 lille rødløg - meget fintsnittet
  • 1 fed hvidløg - meget fintnittet
  • 1 stk grøn chili (fjern kerner) - fintsnittet
  • 1 håndfuld koriander eller bredbladet persille - fintsnittet
  • 1 stk lime (saften af 1/2 lime) resten skæres ud og lægges sammen med de færdige grillspyd.
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Bland marinaden og vend kyllingestykkerne rundt i marinanden til alle sider er smurt ind. Sæt på køl en times tid og tag derefter skålen ud. Når du griller, er det en god ide at kødet har stuetemperatur.
  • Lav imens Pico de gallo, der gerne må stå og trække lidt inden servering:
    Bland alle ingredienserne og smag til med flagesalt og friskkværnet peber og juster syren med lidt ekstra limesaft om nødvendigt.
  • Bruger du træspyd, så læg dem i vand 1/2 time før de skal på grillen. Ellers risikerer du, at der går ild i dem.
  • Fordel de marinerede kyllingestykker på 8 træspyd og læg dem på den varme grill (de kan også laves på panden eller i ovnen, hvis du foretrækker det). Luk låget og lad dem få 3-4 minutter inden du vender dem. Sørg for, at alle fire sider bliver grillet.
    Mine får ca 10 minutter, men stegetiden afhænger selvfølgelig af størrelsen på dine kyllingestykker. og hvor varm du har din grill. Vigtigt er det, at kylling altid er gennemstegt - lyse inden i med klar kødsaft.
  • Fordel spæde salatblade på et fad f.eks. med groftsnittede grønne asparges og forårsløg. Læg de færdiggrillede kyllingespyd henover og fordel limebåde ved siden af.
    Server med pico de gallo og evt lidt lækkert brød, hvis i har brug for ekstra mæthed.
  • Rigtig god fornøjelse!