Forside,  Gryderetter og One-pots,  Hovedretter,  Hverdagsmad,  Opskrifter,  Pastaretter

Mexicansk pasta pande – opskrift på mexicansk comfort food

Mexicansk pasta pande….

Jeg havde jo lovet at sætte lidt ekstra fokus på opskrifter på hurtig og nem hverdagsmad, så her kommer der endnu en opskrift. En nem og piv lækker MEXICANSK PASTAPANDE fyldt med smag og nøjagtig lige så spicy som du  – og familien ønsker det.

Jeg har brugt hakket oksekød, men hvis du foretrækker det, kan du sagtens bruge kyllingfilet eller gå all-vegan ved at bruge en plantefars og vegansk ost. Lyder det ikke bare lækkert…?

Fuldfør den med en god salat, guacamole og sprøde nachos ved siden af, så blir der helt sikkert glæde omkring middagsbordet!

Vil du se mere….?

Hvis du er vild med mexicansk mad, vil du sikkert blive glad for mine andre opskrifter. Her nedenfor får du nogle direkte links, som du måske har lyst til at afprøve:

Mexicansk pastapande med kylling – nem og lækker hverdagsmad

Mexicansk nachospande med oksekød

Pico de gallo | Mexicansk salsa

Pulled chicken nachos

Nachos – den ultimative!

Guacamole

Opskriften på den lækre MEXICANSKE PASTA PANDE kommer her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Mexicansk pasta pande - opskrift med oksekød og ostegratinering

Nem og lækker alt i et fad med pasta, lækker sauce med oksekød og ostegratinering
Ret Aftensmad, Comfort food, hovedmåltid, Hverdagsmad, nem mad, Pasta
Køkken mexicansk
Keyword kødsauce, pasta, pasta pande, tomatsauce
Antal 6 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 500 gram Tør pasta - jeg brugte pastarør
  • 800 gram Hakket oksekød af god kvalitet - du kan også bruge kylling, kyllingefilet eller plantefars
  • Lidt olivenolie
  • 2 stk rødløg - fintsnittede
  • 4-6 fed hvidløg - fintsnittede
  • 2 stk røde peberfrugter - skåret i mindre tern
  • 1 dåse tomatkoncentrat
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • evt 1 håndfuld syltede jalapenõs - groftsnittede
  • 3 spsk mexicansk krydderi eller tacokrydderi
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • Ca 150 gram frikrevet rød cheddar eller anden ost der kan smelte

Tilbehør:

  • Lidt Fintsnittet persille eller små basilikumsblade som drys på den færdige ret
  • 1 stk grøn chili - skåret i fine ringe
  • Guacamole, creme fraiche og tortilla chips i små skåle ved siden af.

Sådan gør du

  • Kog pastaen al dente som anvist på pakningen - husk at salte vandet.
    Imens laves kødsaucen klar.
  • Tænd ovnen på 220 grader varmluft
  • Varm lidt olivenolie op i en stor pande og sauter først rødløgene og når de er klare tilsættes hvidløgene og de røde peberfrugter - lad dem sautere med nogle minutter.
  • Tilføj det hakkede kød eller plantefarsen og steg det nogle minutter til der ikke er mere råt kød.
  • Tilføj tomatkoncentrat og lad det stege med et minuts tid inden de flåede hakkede tomater og krydderierne tilsættes.
    Lad det koge indtil pastaen er færdig.
  • Dræn pastaen for væde og hæld pastaen over i et stort ildfast fad.
  • Vend kødsaucen med pastaen, drys med den friskrevne ost og sæt den ind i den varme ovn til osten er smeltende varm og overfladen let gylden.
  • Drys med grøn chili og bredbladet persille
  • Nyd den med creme fraiche, guacamole og sprøde tortilla chips i små skåle ved siden af.
  • Rigtig god fornøjelse!
  • Husk du kan følge mig på Instagram og på den måde altid være opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.