Mexicansk rispande – vegetarisk ret med masser af grønt
Mexicansk rispande…
Super nem og lækker vegetarisk alt-i-en-pande med skønne farver og masser af dejlig smag.
Jeg har valgt at lave en vegetarisk udgave og fylde den med masser af dejlige grøntsager, lækre krydderier og tilsætte bønner, der tilføjer retten protein og fylde.
Tidligere var jeg stor fortaler for at bruge tørrede bønner og selv sørge for iblødsætning og kogning. Men efterhånden er der kommet så mange rigtig gode færdiglavede bønner og linser på markedet, så jeg nu bruger de færdiglavede. Det sparer en masse tid – ikke mindst, når man som jeg ikke er den bedste til at planlægge måltiderne flere dage i forvejen.
Jeg har i retten brugt to slags færdige bønner. En dåse med sorte bønner, der blot drænes og skylles inden de er klar. Derudover har jeg brugt en dåse Mixed Beans chili fra Urtekram. De ligger i en krydret tomatsauce, der gir den dejligste mexi-smag til risretten.
Er du af den ene eller anden grund ikke vild med bønner, så kan du altid tilføje både hakket kylling og oksekød, der så lige steges med sammen med løgene. Du kan også tilsætte den færdige ret en portion pulled chicken. Så blir det næsten ikke mere mexi-agtig.
Forslag til servering og tilbehør…
Jeg laver rispanden som en alt-i-en-pande og serverer den også som sådan. Pynter den med lidt creme fraiche, bredbladet persille (du kan evt bruge koriander) og skiver og små stykker af den uundværlige avocado.
Ved siden af serverer jeg små skåle med salsa, guacamole, creme fraiche og tortillachips. Er i meget glade for ost, kan du også lægge en humpel rød cheddar og et rivejern med ind på bordet. Så kan alle selv forsyne sig. Nemt for dig – og hyggeligt for jer alle!
Alternative serveringsforslag:
Er der rester (det håber jeg altid på, at der er) smager rispanden rigtig dejligt sammen med en salat f.eks den her med spidskål eller som fyld i en wrap eller på sunde madvafler.
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du vild med nem og lækker aftensmad, hvor der er sparet eller helt undladt kød…? Så vil de her opskrifter måske være noget for dig:
Chili sin carne – nem vegetarisk opskrift med chokolade
Blomkålscurry – lækker vegetarisk opskrift med bagt blomkål
Vegetarisk gryderet med sød kartoffel og grønne linser i cremet kokossauce
Taco med kylling og grønt – nem og sund fastfood
…..og mange flere, hvis du under opskrifter kigger ind under fanen VEGETARMAD.
Hvis du vælger at lave mine opskrifter, blir jeg glad hvis du vil tagge mig på Instagram under enten #majspassion eller @majspassion. Hvis du ønsker det, deler jeg gerne dine madbilleder på min Story.
Du kan også følge mig på Instagram, Pinterest og Facebook og på den måde altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Opskriften på MEXICANSK RISPANDE kommer lige her nedenfor.
Rigtig god fornøjelse og tak fordi du læste med.
Mexicansk rispande
Ingredienser
- 300 gram langkornede ris
- 2 stk løg - fintsnittede
- 4 fed hvidløg - fintsnittede
- Lidt olivenolie
- 200 gram cherrytomater - skåret i halve
- 1 stk rød peberfrugt - fintsnittet
- 1 stk orange peberfrugt - fintsnittet
- 1 spsk Taco-krydderi
- 5 dl grøntsagsbouillon (vand plus 2 bouillontern)
- 1 ds Mixed beans chili (her skal tomatsaucen bruges)
- 1 ds sorte bønner - drænes og skylles
- 1 dåse flåede, hakkede tomater
- 1 ds majs
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
Topping:
- 1-2 stk avocado skåret i skiver og tern
- 125 gram friskrevet rød cheddar
- 1 håndfuld bredbladet persille eller koriander - groftsnittet
- 1 stk lime skåret i både - stilles med ind på bordet
- Evt lidt sød chilisauce - stilles med ind på bordet
- Evt lidt creme fraiche - stilles med ind på bordet
Sådan gør du
- Varm olivenolien op i en pande med høje kanter eller gryde og sauter løg og hvidløg til løgene er klareØnsker du at tilsætte hakket kød, er det nu du tilsætter det og steger det med.
- Tilsæt rød og orange peberfrugt og krydderier. Vend det hele godt rundt og lad det simre med et par minutter.
- Skyl risene under rindende vand indtil vandet er klart. Læg dem herefter ned til løg og grøntsager, rør rundt og tilsæt grøntsagsbouillon, de to slags bønner og de flåede hakkede tomater.Sæt låg på og lad retten simre i 15-20 minutter til risene er møre.
- Tilsæt majskerner og smag til med flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt ekstra chilisauce efter smag og behag.
- Fordel de halverede cherrytomater på den færdige rispande, riv osten henover og pynt med avocado skåret i skiver og tern, grofthakket bredbladet persille eller koriander, limebåde og creme fraiche.
- Sæt evt små skåle med ekstra limeskiver, cremefraiche, avocado og en humpel cheddar og et rivejern med ind på bordet.
- Rigtig god fornøjelse!