Miljøvenlige poser – DIY

Din hjælp til mindre plast i hverdagen…..

Vi ved det alle godt. Vi er ved at ødelægge vort miljø med plasticaffald og vi kan næsten ikke åbne en avis uden at blive mindet om det – og det er godt!

Vi skal alle tage et medansvar for at nedbringe brugen af plastic. Det skylder vi vores børn og naturen!

Nogle ting kan vi som enkeltepersoner ikke ændre på, men det fritager os ikke for et medansvar. Faktisk kan vi selv gøre rigtig meget for at nedbringe brugen af plastic.

Vi kan f.eks. sørge for at sortere vort affald og aldrig – og jeg mener virkelig ALDRIG – smide plastic i naturen, men tage det med os hjem og sørge for at det bliver sorteret og genanvendt.

Den bæredygtige bølge er kommet for at blive…

Heldigvis er mange virksomheder gået ind i kampen om at mindske anvendelsen af plast og genanvende noget af den plast, der bl.a. fiskes op af verdenshavene. 

Flere dagligvarebutikker er gået ind i kampen og der er iværksat mange forskellige tiltag bl.a. tilbydes der indkøbsposer af papir, stof eller kraftigt materiale, der kan bruges igen og igen.

Jeg bor tæt på Flensburg. Her har der i flere år været kotume, at man selv medbringer sine poser.  Jeg synes det er en rigtig god ide og det glæder mig, at flere og flere danske butikker går samme vej.

Der arbejdes meget på, at finde alternativer til plasticindpakning af vores madvarer. Her kan vi som forbrugere hjælpe vores dagligvarebutikker ved simpelthen at vælge de varer, hvor der ikke følger en masse plasticindpakning med.

Vi bærer alle et medansvar…

Det er rigtigt at industrien og butikkerne bærer et stort ansvar, men i sidste ende, er det os som forbrugere, der må træffe et valg. Hvis vi beslutter, at købe madvarer, der ikke er pakket ind i plast, så vil industrien ændre indpakningen.

Jeg har ikke løsningen på, hvordan vi rent praktisk kan løse plastic-mareridtet og heller ikke, hvordan vi helt kan undgå det i fødevarebutikkerne. Rema 1000, har lavet et forsøg med genanvendelse af kødbakker og der er flere tiltag på vej. Så der sker heldigvis en masse positive ting på området, som forhåbentlig vil gavne vores miljø.

Sig nej-tak til plasticindpakning og plasticposer

Udover at vi kan vælge varer, der ikke er indpakket i flere lag plastic, sige nej-tak til plasticposer og i stedet medbringe eget indkøbsnet, kan vi meget let og med få midler gøre endnu en indsats for at mindske brugen af plastic i forbindelse med vores indkøb.

I stort set alle grøntafdelinger og ofte også ved kassen, er der opsat ruller med plasticposer til frugt, grønt osv. Så bliver der puttet 5 tomater i een pose, et blomkålshoved i en anden pose og så skal der også lige købes lidt frugt, der får hver deres pose….men så hjælper det jo ikke noget, at vi kæmper for at få plasticen fjernet fra indpakningen, når vi selv bare fortsætter.

De fleste smider så oven i købet de tynde plasticposer ud, så snart varerne pakkes ud efter hjemkomst eller også ryger de ud i takt med at den pågældende grøntsag tages i brug. Det er et kæmpe spild, der uden problemer og med små midler kan stoppes.

Vær med i den verdensomspændende kamp imod mikroplast i verdenshavene….

Jeg har lavet nogle stofposer af nogle stofrester og lidt anoraksnor. Det er hurtigt og super nemt – og jeg er bestemt ikke nogen ørn til at sy. Det er helt ligemeget, for poserne skal bare fungere. Du kan også sagtens lave poserne uden snor, hvis du hellere vil det, jeg synes bare det er praktisk at kunne lukke dem.

Når du nu alligevel går igang, så kan du roligt lave nogle stykker, for når du først begynder at bruge dem finder du ud af, at de er vældig praktiske at have ved hånden. Jeg har nogle, jeg bruger til f.eks. indkøb af frugt og grønt, andre jeg bruger til mine skiftesko, våde træningshåndklæder osv osv. Mulighederne er mange.

Undgå engangsklude!

Vidste du, at de engangsklude, mange bruger som nemme karklude, der blot smides væk efter brug, indeholder store mængder mikroplast? I forbindelse med brugen afgiver  de mikroplast, der optages i både din og dine børns kroppe og også i vandmiljøet.

Det kan du nemt undgå ved at bruge helt klassiske karklude du evt kan strikke selv, som et hyggeligt lille DIY-projekt på en regnfuld efterårsdag. Du finder lette og hurtige opskrifter på hjemmestrikkede karklude lige her.

Med kærlig hilsen

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.