Mørbrad a la creme – mørbrafbøf i champignonsauce
Mørbrad a la creme
Mørbradbøffer i cremet champignonsauce med løg og sprød bacon.
En rigtig frokostklassiker, som mange vil nikke genkende til fra diverse julefrokoster. Men altså, jeg synes nu retten er så lækker, at den fortjener at komme på middagsbordet året rundt. Så i dag får du mit bud på Mørbrad a la creme.
Du kan tilberede retten i en og samme pande, men du kan også færdiggøre den i ovnen. Det synes jeg er både nemt og praktisk – især når den skal serveres til gæster.
Vild med lækre panderetter…?
Jeg er vild med de her panderetter og gryderetter og har du det på samme måde, så vil du helt sikkert blive glad for mine andre opskrifter, hvor flere af dem kan tilberedes i en og samme pande eller gryde. Herunder får du nogle direkte links, som du måske får lyst til at afprøve:
Kong Fiddes livret – nem opskrift med flank steak
Spaghetti med kødboller i krydret tomatsauce
Mørbradgryde med svampe og flødesauce
Gryderet med kylling og grønt i lækker gurkemejesauce
Coq au vin | fransk gryderet med kylling
Kylling med svampe og sprød bacon
Vil du se flere opskrifter, finder du dem under opskrifter og herefter fanen GRYDERETTER & ONEPOTS.
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Håber du vil blive glad for opskriften – den kommer lige her nedenfor.
Rigtig god fornøjelse!
Mørbrad a la creme
Ingredienser
- 1 stk svinemørbrad - afpudset (ca 500 gram)
- 150 gram bacon i tern
- 300 gram champignoner skåret i skiver
- 2 stk bananskalotte - fintsnittede Du kan også bruge alm gule løg
- 2 dl Madlavningsfløde Du kan også bruge piskefløde
- 1.5 dl vand
- 1 tsk sennep
- Lidt salt og friskkværnet peber
- 2 kviste frisk rosmarin eller timian
Tilbehør:
- Løse ris, kogte kartofler, kartoffelmos, rodfrugtmos, pommes frites eller pasta
Sådan gør du
- Ønsker du at færdiggøre retten i ovnen tænder du den på 200 grader, så den er varmet op, når retten er klar.
- Skær mørbraden i ca 2 cm tykke bøffer, der trykkes let med håndfladen.
- Steg bacon godt af og løft den over på en tallerken. Den skal være godt sprød og skal bruges som drys på den færdige ret.
- Brun mørbradbøfferne godt af i stegeresterne og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Løft dem over i et ildfast fad.
- Tilføj evt lidt ekstra olivenolie og steg champignoner godt af og når de er fint gyldne sænker du varmen og tilføjer løgene, der steges med uden at de skal tage farve. Når løgene er bløde tilføjer du de friske krydderurter.
- Tilføj madlavningsfløde, vand og sennep og lad saucen koge lidt ind. Smag den til og hæld den over mørbradbøfferne.Tip: Vil du færdiggøre retten på komfuret, lægger du mørbradbøfferne ned i panden og lader den simre ved
- Sæt fadet ind i ovnen og lad den få omkring 10 minutter til mørbradbøfferne er helt gennemstegte.
- Drys den færdige ret med sprød bacon og evt lidt ekstra friske krydderurter og server med det tilbehør, som i foretrækker.
- Rigtig god fornøjelse og husk, du kan følge mig på Instagram. Så kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen. Du finder mig her: https://www.instagram.com/majspassion