Mørbradgryde med rodfrugtchips

nem og lækker aftensmad

Vi spiser ellers ikke meget svinekød eller i det hele taget kød fra de firbenede dyr, men i dag gjorde jeg så en undtagelse.

Det kom der en dejlig og meget velsmagende gryderet ud af. Lavet med svinemørbrad, bacon, champignoner og flødesauce.

Mørbradgryde med rodfrugtchips

Vær den første til at vurdere!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 2 stk afpudsede svinemørbrad skåret i mundrette stykker
  • 4 skiver bacon af god kvalitet
  • 1 stor bakke champignoner skåret i kvarte
  • 1 alm gult løg – fintsnittet
  • 2 fed hvidløg – fintsnittet
  • 1-2 tsk karrypaste
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 spsk friske timianblade
  • ¼ ltr piskefløde
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld bredbladet persille – fintsnittet

Til rodfrugtchips

  • Lidt jordnøddeolie eller anden olie der er egnet til høje temperaturer
  • 1 stk aflang sød kartoffel
  • 4 stk jordskokker
  • Lidt flagesalt

Instruktioner

  • Start med at stege baconskiverne gyldne og sprøde. Læg dem til side på et stykke køkkenpapir.
    Er det en meget mager bacon kan du give pande et par dråber olivenolie.
  • Steg champignonerne i stegeresterne til de får en fin gyldenbrun overflade.
    Læg dem over på en tallerken.
  • Giv panden lidt olie eller smør og sauter løg og hvidløg til de er klare og tilføj dernæst kødet. Lad det stege med til det får en gylden farve.
  • Tilføj karrypaste og sød paprika og lad det sautere med et minuts tid under omrøring, så krydderierne fordeles omkring kødstykkerne.
  • Tilføj nu piskefløden og de friske timianblade og lad det koge godt igennem. Smag til med flagesalt og friskkværnet peber.
    Pas på med saltet, da der bliver tilføjet bacon til retten lige før servering.
  • Læg halvdelen af de stegte champignoner ned i saucen. Vend rundt så alt bliver fordelt.
  • Pynt med fintsnittet bredbladet persille, baconstykker og resten af de ristede champignoner.
    Afslut med rodfrugtchips eller server dem i en skål ved siden af. Så bevarer de deres sprødhed.
  • Du kan i teksten finde forslag til tilbehør.
  • Tip: Mørbradgryden er fryseegnet.

Sådan laver du rodfrugt chips:

  • Jeg bruger en almindelig gryde, hvor jeg hælder jordnøddeolie et par cm op.
  • Lad olien blive godt varm inden du begynder at lave dine chips
  • Jeg foretrækker at beholde skrællen på så vidt det er muligt. Vask rodfrugterne grundigt og røt dem godt af. Der må IKKE komme vand ned i den varme olie!
  • Jeg bruger en kartoffelskræller til at lave lange tynde strimler af den søde kartoffel. Jordskokkerne bliver skåret i ultra tynde skiver med en skarp kniv eller mandolinjern.
  • Når du laver dine chips er det vigtigt kun at lægge nogle få stykker ned i olien ad gangen ellers falder temperaturen på olien og det bliver svært at få et godt resultat.
  • Er olien godt varm, går det lynhurtigt at lave chips fordi rodfrugterne er skåret så tynd. Så hold øje med dem og tag dem straks op, når de bliver gyldne.
  • Læg dem over på noget køkkenpapir, så overskydende fedt suges op.
    Fortsæt til du har lavet de chips du ønsker og drys med flagesalt.
  • Server dem gerne lune – rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

For at gøre den ekstra lækker, friterede jeg lidt tyndskårede rodfrugter, der blev brugt som sprød topping. Det var et hit!

Tilbehør…

Drengene spiser ris, så jeg havde en rest stående i køleskabet. De blev ristet på panden i en smule olie sammen med en håndfuld sesamfrø og blot krydret med flagesalt og friskkværnet peber. Bagefter vendte jeg en håndfuld fintsnittet bredbladet persille i de færdige ris – og så var de klar.

Du kan selvfølgelig altid servere små kogte kartofler som f.eks. asparges kartofler som tilbehør. Giv dem et gavmildt drys fintsnittet bredbladet persille. Skal det være ekstra lækkert kan du lave dem til smørstegte kartofler.

Alternativt tilbehør….

Jeg prøver at undgå stivelsesholdige fødevarer, så vidt det er muligt og i hvertfald i hverdagene. Jeg holder igen med især ris og pasta, så i stedet for de stegte ris, spiste jeg en dejlig sprød salat.

Vil du også gerne holde igen med de stivelsesholdige fødevarer, kan du herinde finde en række lækre salater (se under fanen SALATER). Du kan også prøve nogle af mine andre opskrifter på low carb tilbehør, som f.eks.:

Stripetti-mos 

Bagt blomkålsmos med græskarkerner

Blomkålsrösti 

Spidskålssalat med nektarin og valnød

Hasselback butternut

Bagte zucchini med parmesan

Sød kartoffel med avocado dip

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments