Mørbradgryde med bacon og flødesauce

Nem gryderet: Mørbradgryde med flødesauce

Uhhh ja, i dag laver vi rigtig mormormad med saftig svinemørbrad, coctailpølser og lækker flødesauce. 

Vi spiser ikke så ofte svinekød herhjemme, men i dag gør jeg en undtagelse med velfærdsgris og både smagen og mørheden var helt i top. Men altså, jeg ved jo godt, at mange helt fravælger kød fra de firbenede dyr – og er du blandt dem, så kan du sagtens bruge kylling eller kalkun i stedet for.

Jeg serverede kartoffelmos til den dejlige mørbradgryde, men det kunne også være ris, kogte kartofler, pasta eller pommes frites. Spiser du LCHF eller keto, så vil jeg anbefale stegte blomkålsris.

Mørbradgryde

Vær den første til at vurdere!
Gryderet med svinemørbrad, champignoner og cocktailpølser i lækker flødesauce.
Server med f.eks. kartoffelmos, ris eller pasta
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • Lidt olivenolie til at stege i (Du kan også stege i smør)
  • 2 stk svinemørbrad – afpudsede
  • 2 spsk hvedemel
  • 125 gram bacon i tern
  • 250 gram champignoner skåret i kvarte eller fine skiver
  • 2 stk gule løg – fintsnittede
  • 250 gram cocktailpølser (Du kan også bruge alm pølser skåret i mindre stykker)
  • 1-2 spsk sød paprika (Du kan også bruge røget paprika)
  • Lidt salt og friskkværnet peber
  • 2,5 dl Madlavningsfløde eller piskefløde
  • 2 bouillonterninger (svine- eller grøntsags)
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater + 1/2 dåse vand
  • 1 håndfuld bredbladet persille eller timian – fintsnittet
  • 2 spsk creme fraiche til at smage til med

Tilbehør:

  • Kartoffelmos, løse ris, pasta, kogte kartofler eller pommes frites. Du kan også servere blomkålsris, hvis du foretrækker det

Instruktioner

  • Hvis dine mørbrader ikke er pudset af, fjerner du hinder og sener og skærer dem i ca 1.5 cm tykke skiver. Giv dem et let tryk og skær dem evt i lidt mindre og mere mundrette stykker.
  • Vend mørbradstykkerne i hvedemel og svits dem i lidt olivenolie på en pande eller stegegryde til de er flot gyldne på alle sider. Krydr med sød eller røget paprika og lad det stege med et minutes tid, men pas på at det ikke brænder på. Løft dem over på en tallerken.
  • Steg bacontern gyldne og løft dem over i en lille skål imens du steger champignoner gyldne i stegeresterne fra bacon.
  • Når champignonerne er gyldne tilføjes løgene, der steges med indtil de er klare. Herefter lægges bacon og mørbrad tilbage i stegegryden.
  • Tilføj nu de flåede tomater, 1/2 dåse vand, fløde, bouillonterninger og krydr med lidt friskkværnet peber. Sæt låg på og lad retten simre 20 minutter imens du laver tilbehøret.
  • Tag låget af og læg cocktailpølserne ned så de blir varmet godt igennem.
  • Smag til med lidt creme fraiche og salt og giv det retten et gavmildt drys fintsnittet bredbladet persille og/eller frisk timian.
  • Vi nød retten med en luftig kartoffelmos.
  • Husk du kan følge mig på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen. Klik blot på linket her: https://www.instagram.com/majspassion

Videoopskrift

YouTube video
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Prøv også: Mørbrad a la creme – mørbrafbøf i champignonsauce eller Luksus mørbradgryde med champignoner og pølser

Vild med gryderetter…?

Vi er vilde med gryderetter og derfor vil du finde mange opskrifter, hvor alt er samlet i en og samme gryde. Herunder får du nogle direkte links, som du måske vil have lyst til at afprøve:

Kong Fiddes livret – nem opskrift med flank steak

Oksegryde – gryderet oksekød, rodfrugter og rødvin

Gryderet med kylling og grønt i lækker gurkemejesauce

Toscansk gryderet med kylling og brune ris

Coq au vin | fransk gryderet med kylling

….og mange flere, hvis du under GRYDERETTER.

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Håber du vil blive glad for opskriften.

Rigtig god fornøjelse!

Nem og lækker mørbradgryde med cocktailpølser i flødesauce
Mørbradgryde med cocktailpølser i lækker flødesauce
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments