Muffins med ost, skinke og spinat

Muffins…

Savner du lidt lækker inspiration til din egen eller familiens madpakker….? Så er jeg sikker på, at de her muffins vil bringe glæde.

Det smarte ved de her muffins er, at du nemt kan variere fyldet alt efter, hvad der lige måtte ligge i grøntsagsskuffen. Jeg havde en pose frisk spinat, en rød snackpeber og nogle forårsløg, der trængte til at blive spist. Derfor kom de til at udgøre en del af fyldet i mine muffins sammen med lidt skinkestrimler og revet cheddar.

Normalt holder jeg mig langt væk fra skinkestrimler, men da jeg gerne ville lave en børnevenlig opskrift, fik de lov at komme med i indkøbskurven. Vil du hellere lave en mere spicy muffin, kan du f.eks. snitte lidt scorizopølse i strimer og putte dem i – eller helt udelade pålæg, hvis du foretrækker det.

Jeg er ret vild med rød cheddar, som jeg køber hele og selv river eller skærer i blogge. Du kan naturligvis tilsætte andre oste, men vælg gerne en, der kan smelte og som også smager af lidt.

Mere til frokost…?

Nu, hvor vi alligevel har bevæget os ind på frokosten, vil jeg gerne give dig lidt mere inspiration med på vejen. Herunder kommer nogle links, du måske vil have lyst til at udforske:

Focaccia med ost, tomater og grøn pesto

Luksus Pølsehorn – Lækre, luftige og bløde pølsehorn

Cæsar salat med kylling – nem og mættende opskrift

Grønt smørrebrød – lækkert smørrebrød uden kødpålæg

Galette med squash og burrata – opskrift med butterdej

Galette med cherrytomater og burrata

Stenbiderrogn – serveret på blinis med avocado

Broccolivafler med laks og avocado

….og mange flere, når du kigger ind under fanen med FROKOST.

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Håber du vil blive glad for opskriften – den kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Muffins

Sunde muffins med lækkert fyld af spinat, ost og skinke
Fyldet kan du nemt variere og du kan også vælge at lave dem helt vegetariske.
Ret frokost, madpakke
Keyword frokost, madpakke, muffins, ost, skinke, spinat
Antal 12 stk
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 3 fed hvidløg - fintsnittet
  • Lidt olivenolie til at stege i
  • 250 gram frisk spinat - grundigt skyllet og duppet tør
  • 100 gram skinkestrimler eller anden form for pålæg
  • 150 gram friskrevet rød cheddar eller anden ost
  • 1 stor rød snackpeber - fintsnittet
  • 2-3 stk forårsløg - fintsnittet
  • 1 håndfuld friske krydderurter f.eks. oregano, timian, basilikum
  • 1/2 tsk sød paprika
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 200 gram hvedemel
  • 100 gram fuldkornsmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 stk æg
  • 2 dl minimælk
  • 100 gram smeltet smør
  • Lidt græskarkerner som drys Kan også være solsikkefrø eller nødder

Sådan gør du

  • Varm olivenolien op i en gryde og sauter hvidløgene til de er klare, men de skal IKKE tage farve.
    Tilføj herefter spinatbladene og vend dem rundt indtil de er helt faldet sammen.
    Sluk for varmen og lad dem køle lidt af inden du presser så meget væde ud som muligt.
  • I en skål blandes den revne ost, spinat, de øvrige grøntsager og skinke med mel, bagepulver, krydderier og alt blandes grundigt sammen.
  • Smelt smør i en lille gryde og tilsæt mælken, så smørblandingen kun er lunken. Pisk æggene heri og vend det hele grundigt sammen med de øvrige ingredienser.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
    Jeg har ikke en muffinform med non-stick, så jeg bruger papirsmuffinforme, som jeg sætter ned i hullerne på metal muffinformen. Det hjælper til at holde sammen på de lidt tunge muffins.
  • Fordel massen i 12 forme og drys med græskarkerner, solsikkefrø eller nødder inden de bages i ovnen i ca 30 minutter.
    Tjek med en kødnål om de er færdigbagte.
  • Tip: De er fryseegnede og skal ellers opbevares på køl.
  • Rigtig god fornøjelse!

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.