Muffins med ost, skinke og spinat

mad-Muffins…

Savner du lidt lækker inspiration til din egen eller familiens madpakker….? Så er jeg sikker på, at de her muffins vil bringe glæde.

Det smarte ved de her muffins er, at du nemt kan variere fyldet alt efter, hvad der lige måtte ligge i grøntsagsskuffen. Jeg havde en pose frisk spinat, en rød snackpeber og nogle forårsløg, der trængte til at blive spist. Derfor kom de til at udgøre en del af fyldet i mine muffins sammen med lidt skinkestrimler og revet cheddar.

Muffins

Vær den første til at vurdere!
Sunde muffins med lækkert fyld af spinat, ost og skinke
Fyldet kan du nemt variere og du kan også vælge at lave dem helt vegetariske.
Antal: 12 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 3 fed hvidløg – fintsnittet
  • Lidt olivenolie til at stege i
  • 250 gram frisk spinat – grundigt skyllet og duppet tør
  • 100 gram skinkestrimler eller anden form for pålæg
  • 150 gram friskrevet rød cheddar eller anden ost
  • 1 stor rød snackpeber – fintsnittet
  • 2-3 stk forårsløg – fintsnittet
  • 1 håndfuld friske krydderurter f.eks. oregano, timian, basilikum
  • ½ tsk sød paprika
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 200 gram hvedemel
  • 100 gram fuldkornsmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 stk æg
  • 2 dl minimælk
  • 100 gram smeltet smør
  • Lidt græskarkerner som drys (Kan også være solsikkefrø eller nødder)

Instruktioner

  • Varm olivenolien op i en gryde og sauter hvidløgene til de er klare, men de skal IKKE tage farve.
    Tilføj herefter spinatbladene og vend dem rundt indtil de er helt faldet sammen.
    Sluk for varmen og lad dem køle lidt af inden du presser så meget væde ud som muligt.
  • I en skål blandes den revne ost, spinat, de øvrige grøntsager og skinke med mel, bagepulver, krydderier og alt blandes grundigt sammen.
  • Smelt smør i en lille gryde og tilsæt mælken, så smørblandingen kun er lunken. Pisk æggene heri og vend det hele grundigt sammen med de øvrige ingredienser.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
    Jeg har ikke en muffinform med non-stick, så jeg bruger papirsmuffinforme, som jeg sætter ned i hullerne på metal muffinformen. Det hjælper til at holde sammen på de lidt tunge muffins.
  • Fordel massen i 12 forme og drys med græskarkerner, solsikkefrø eller nødder inden de bages i ovnen i ca 30 minutter.
    Tjek med en kødnål om de er færdigbagte.
  • Tip: De er fryseegnede og skal ellers opbevares på køl.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Normalt holder jeg mig langt væk fra skinkestrimler, men da jeg gerne ville lave en børnevenlig opskrift, fik de lov at komme med i indkøbskurven. Vil du hellere lave en mere spicy muffin, kan du f.eks. snitte lidt scorizopølse i strimer og putte dem i – eller helt udelade pålæg, hvis du foretrækker det.

Jeg er ret vild med rød cheddar, som jeg køber hele og selv river eller skærer i blogge. Du kan naturligvis tilsætte andre oste, men vælg gerne en, der kan smelte og som også smager af lidt.

Mere til frokost…?

Nu, hvor vi alligevel har bevæget os ind på frokosten, vil jeg gerne give dig lidt mere inspiration med på vejen. Herunder kommer nogle links, du måske vil have lyst til at udforske:

Focaccia med ost, tomater og grøn pesto

Luksus Pølsehorn – Lækre, luftige og bløde pølsehorn

Cæsar salat med kylling – nem og mættende opskrift

Grønt smørrebrød – lækkert smørrebrød uden kødpålæg

Galette med squash og burrata – opskrift med butterdej

Galette med cherrytomater og burrata

Stenbiderrogn – serveret på blinis med avocado

Broccolivafler med laks og avocado

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments