Naan brød | Fladbrød

Naan eller fladbrød er bare uundværlige – det er de i hverfald her hos os. Vi bruger dem som pizzabunde i en snæver vending, som pitabrød, til supper og salater eller bare sådan med en skøn dip til.

Veggie-hapser med lunt fladbrød, guacamole, falafler og grønt

Det skal du bruge:

(8-10 stk)
25 g gær
2 dl lunkent vand
1 tsk havsalt
1 tsk sukker
350 – 400 g hvedemel (eller en kombi af hvedemel og tipo oo)

Sådan gør du:

Jeg bruger røremaskine

  1. Opløs gæren i vandet og tilsætter sukker og lidt af melet. Kør ved lav hastighed
  2. Når melet er blandet godt med væden tilsættes saltet.
  3. Sæt hastigheden helt op og læg en hånd på maskinen for at passe på den.
  4. Ælt til dejen er glat og slipper kanterne på kedlen.
  5. Lad dejen hæve tildækket og lunt i 30 minutter.
  6. Del dejen i små boller og lad dem hvile tildækket et lunt sted i yderligere 5 minutter.
  7. Rul bollerne flade i 2–3 mm tykkelse, og lad dem hæve i 10 minutter mere.
  8. Steg brødene i et par minutter på en meget varm pande uden fedtstof. Brødene skal hæve op, således at de bliver hule indeni. Vend dem jævnligt, så de ikke brænder på.
  9. Drys evt med frisk rosmarin.

Server dem som de er med dip eller tzatziki, brug dem som pitabrød, pizzabund, madbrød til salater og supper eller som tilbehør med falafler og grønt.

Lækkersulten efter falafler – så se mere her

TIP: Lav gerne en dobbelt portion – de er nemlig fryseegnede

Rigtig god fornøjelse!

Fladbrød med tomater, ægge/avocadospread og grønt