BLOGSNAK,  Forside,  Livsstil

Ny livsstil med på rejsen…

Det burde jo være så let…….

Altså, hvor svært kan det være at spise keto på ferien…? Nemt, super nemt og slet ikke noget problem, tænkte jeg, men måtte hurtigt sande, at et er teori, noget helt andet er praksis.

For i teorien skulle keto være det letteste at rejse med, da der ikke skal specialfremstillede retter eller produkter til, men bare gode proteiner, sunde fedtkilder og masser af bladgrønt – piece og cake! Eller hvad?

Vores sommerferie gik igen i år til England eller rettere sagt Wales, hvor vi i to skønne uger kørte fra sted til sted og boede på hoteller og inn’s med morgenmad.

Full english breakfast er, hvis man lige undlader toastbrødet, faktisk ret keto-venligt og de fleste steder var der også mulighed for at bestille min ynglingsmorgenmad; fluffy eggs with salmon (luftig røræg med røget laks) – så morgenmaden var bare spot on.

Rejser man rundt i UK vil man hurtigt opdage, at de gamle fordomme om, at englænderne ikke kan lave mad, er helt forkert. De laver pragtfuld mad – selv deres fish and chips smager tusinde gange bedre end andre steder. Men de har ikke rigtig fundet glæden ved grøntsager og især på salatfronten var det virkelig op ad bakke.

Grøntsager serveres som en lille garniture og salater skal bestilles som side dish og serveres oftest i en lille skål med et salatblad, et par løgringe og en tomat i skiver…..på et tidspunkt var jeg så desperat efter en mættende salat at jeg overvejede at bestille 10 side dishes så jeg endelig kunne få mit salatbehov dækket. Det undlod jeg dog, da jeg så min søde mands forskrækkede ansigt.

Havde jeg været hardcore keto-spiser var alt sikkert forløbet uden problemer, men jeg hverken kan eller vil frådse rundt i bacon, pøser og andet forarbejdet kød og savnet af grøntsager lokkede mig til at spise brød – først bare en lille uskyldig croissant og så….behøver jeg sige mere?

Det er forunderligt som hjernen forsøger at fastholde kendte rutiner også selvom de på ingen måder er gode for een og sådan er det for mig mht brød og sukker. Jeg kan slet ikke tåle brød og sukker, maven svulmer op og jeg får ondt i både den og mine led – og alligevel endte jeg med at spise brød som om det var det sundeste i verden og sammen med brødspiseriet vendte sukkertrangen tilbage…..

På vejen hjem var både min mand og jeg enige om, at det havde været endnu en fantastisk ferie, men noget af en udfordring at fastholde en ret ny livsstil med keto og vi var jo begge to faldet godt og grundigt i allerede efter få dage uden faste rammer.

Heldigvis mærkede vi begge et stort savn efter at komme hjem til de rutiner vi så møjsommeligt havde fået opbygget inden ferien og vi mærkede begge to, at vores kroppe havde gavn af en kost uden sukker og stivelse. Så ja, ferien kostede et par kilo på vægten og et par uger med ømme led, men vi fik bekræftet, at keto fungerer super fint for os – vi skal bare lige øve os i at rejse med den 😉

Ude godt, men hjemme bedst!

Tak fordi du læste med!