Olivenbrød | Ostegratineret

Et vidunderligt brød….

Store ord om noget så simpelt, som et brød – men det er altså ganske vidunderligt!

Nuvel, det kræver selvfølgelig at man er glad for oliven – ellers bager du det til dine gæster og jeg lover dig, at det gir plus på værtindekontoen.

Olivenbrød | Ostegratineret

Vær den første til at vurdere!
Et vidunderligt ostegratineret olivenbrød du kan bruge som snack, forret og tilbehør til ostebord, tapas, til dine salater eller grill
Antal: 2 brød

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 1 stk aflangt italienskinspireret brød eller flûtes – skåret igennem på langs
  • 180 gram sorte oliven uden sten – grofthakkede
  • 180 gram grønne oliven uden sten – grofthakkede
  • 1 stor skefuld Mayonnaise af god kvalitet fx Hellmann's
  • 125 gram smør (stuetemp)
  • 1 stor kvist Frisk rosmarin – fintsnittet
  • Krydderier: lidt chipotle chili, flagesalt, friskkværnet peber
  • 125 gram Friskrevet Manchego ost
  • 1 håndfuld Friskrevet Parmesan

Instruktioner

Så nemt er det:

  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Læg de to halve brød på en bageplade beklædt med bagepapir
  • I en skål røres først smør sammen med mayonnaise, krydderier og den fintsnittede rosmarin.
  • Vend herefter den fintrevne Manchego ost i og herefter de grofthakkede oliven.
    Sørg for at alt røres godt sammen!
  • Fordel/smør blandingen på de to brød og riv frisk parmesan henover.
  • Stil dem ind i den varme ovn til gratinering.
    Når osten er smeltet og begynder at tage lidt farve, tages brødene ud, køles lidt af inden de skæres i mindre stykker.
  • Server brødet lunt – rigtig god fornøjelse!
    TIP: Brødet kan fryses. Tø brødet op og varm det godt igennem i ovnen inden servering
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Valg af brød….

Et lækkert friskbagt brød er altid at foretrække, men du behøver ikke bage det selv. Har du en god bager, der laver aflange italienskinspirerede brød, så kan du fint bruge det. Det har jeg selv gjort denne gang, fordi jeg fik overraskende gæster og derfor ikke kunne nå, at bage selv.

Men vil du helst bage dit eget brød, kan jeg anbefale at bruge enten dej til flûtes eller focacciabrød, som du så blot former til et aflangt fladt brød. Når brødet er bagt, er det meget vigtigt, at det får mulighed for at køle helt af inden du skærer det igennem på langs. Skærer du det imens det stadig er varmt inden i, vil det smuldre, når du skal smøre olivenmassen på. Det ville være super ærgerligt.

Alternativt bager du brødet dagen i forvejen, så er det meget lettere at skære det igennem.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments