One-pot kylling med zucchinispiraler

One-pot kylling i en lækker cremet sauce med friske krydderurter og zucchini-spiraler

Som du måske har bemærket, er jeg meget glad for one-pot’s. Ganske enkelt smager de fantastisk og de kan varieres i det uendelige efter hvilken smagsretning, jeg lige ønsker netop den dag eller efter årstidens grøntsager.  Nåhh ja, og så sparer det også lidt på opvasken…

I dag har jeg lavet en opskrift, der er lchf/keto-venlig, men hvor fløden blot kan udskiftes med f.eks. madlavningsfløde eller en fedtfattig creme fraiche, hvis du gerne vil spare på kalorierne.

Jeg spiser helst ikke pasta, men vil du gerne spise pasta, kan du vælge at skifte zucchinien ud med pasta eller lade zucchinispiralerne indgå i retten og servere en pasta ved siden af. Så får du en mere fyldig kyllingegryde, men det bliver den bare endnu bedre af.

Det bruger jeg:

  • 2 store kyllingebryst (ca 500 gram)
  • 2 finthakkede skalotteløg  – ca 50 gram (kan udelades hvis du spiser efter keto)
  • 2 zucchini – ca 300 gram
  • 6 små tomater i kvarte
  • 3 soltørrede tomater skåret i stykker (kan udelades)
  • 2-3 store håndfulde spinat
  • 2 dl fløde (kan erstattes af madlavningsfløde osv)
  • 2 fed knuste hvidløg
  • Tørrede krydderier: Chipotle chili, Taco spice mix (urtekram), gurkemeje, salt og friskkværnet peber
  • Lidt olivenolie til stegning

Sådan gør jeg:

  1. Kør zucchini’ene igennem spirellien
  2. Rist spiralerne et  par minutter i lidt olie
  3. Tag dem over på en tallerken – dæk dem til så de holder sig varme
  4. Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker
  5. Tilsæt lidt ekstra olie i stegegryden og tilsæt både løg, hvidløg og kyllingestykker og sauter til løgene er klare og kyllingestykkerne får lidt farve.
  6. Tilsæt fløde og krydderier – især gurkemejen, der både er stærkt antiinflammatorisk og samtidig giver retten den smukke farve. Smag den til.
  7. Kog retten godt igennem, så kyllingen får nok og saucen tykner lidt
  8. Tilsæt spinatbladene og lad dem falde sammen
  9. Tilsæt de kvarte tomater og evt soltørrede tomater i små stykker
  10. Server i skåle, hvor bunden dækkes med zucchinispiralerne og toppes med kyllingen
  11. Pynt med friske krydderurter f.eks. citrontimian
  12. Vil du gerne servere pasta, ris eller kartofler i stedet for zucchini-spiralerne kan du evt. tilsætte zucchinispiralerne i kyllingeretten, så du får en mere fyldig one-pot samtidig med at du også får flere sunde grøntsager.

Velbekomme