Oste- og pålægsbord | Alt på et bræt

Et bræt fyldt med lækkerier

Keep it simple! Jeg er stor fan af at gøre ting så enkelt og alligevel så lækkert som muligt. Maden skal selvfølgelig smage godt, men den skal også præsenteres, så den tager sig lækker og indbydende ud.

Ved at anrette på denne måde, får du noget, der egentligt er et simpelt måltid bestående af rester fra køleskabet, til at blive et virkelig lækkert og indbydende måltid, der glæder både ganen og øjet.

Tøm køleskabet…..

…..og undgå madspild. Det er sund fornuft for både din pengepung og miljøet.

Kedelige osterester skæres ud i små blokke, rester af sild eller sylt anrettes i små glas, pålæg og kogte æg arrangeres i små grupper sammen med grøntsager skåret i mundrette stykker, pynt med frisk frugt evt skåret i mindre stykker, kiks og brød.

Lav det meste i forvejen

Oste smager af mere, når de ikke er helt køleskabskolde. Det gir dig mulighed for at lave dit bræt i god tid før servering, hvilket er genialt når du f.eks. skal have gæster.

Kog æggene i forvejen og anret sild og sylt i små skåle og stil det hele klar i køleskabet.

Anret dit bræt med ostene, frugt og grønt skåret i mundrette stykker og lav huller, hvor der er plads til kiks, der først skal på lige før servering, da de ellers blir bløde og kedelige. Pålæg, æg, sild osv skal også først på lige inden serveringen.

Læg et stykke husholdningsfilm hen over ostene og de ituskårede frugter og grøntsager, så de ikke bliver kedelige – og nyd dine gæster!

Det er der på dagens bræt

Det viste bræt er anrettet med rester fra køleskabet og hos os udgør det et hovedmåltid for to personer (bortset fra den hele ost øverst i højre hjørne)

  • Helt stykke ost – Fyrtårn fra Thiese
  • Kartoffelspegepølse fra Høruppølser skåret i skiver
  • Ostetern af blandede osterester
  • Rullepølse fra slagteren skåret i skiver
  • Sennepssild (i lille glas) med frisk dild
  • Syltede grønne tomater (i lille glas) fra Syltet.dk
  • Kogte æg skåret i halve med frisk dild
  • Tørrede figner skåret i halve
  • Røde og grønne druer
  • Cherrytomater i forskellige farver
  • Agurker i skiver
  • Gul snackpeber skåret i mundrette skiver
  • Rødt æble skåret i skiver
  • Rugbrød
  • Kiks fra MØN
  • Små saltede crackers og kanelknækbrød i grove stykker

Lyst til mere inspiration, så se dette lækre ostebræt.

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments