Ostegratineret kyllingegryde – LCHF

Lækker low carb aftensmad

Selvom man ikke spiser efter nogen special kostretning, er der alligevel rigtig mange, der gerne vil spare på stivelsen fra især pasta og ris.

En god måde at spare på stivelsen er, at tilsætte gryderetterne revet blomkål eller broccoli. Her har jeg tilsat et lille fintrevet blomkålshoved og det fungerede super fint.

Er du ikke til blomkåls- eller broccoliris, kan du uden problemer skifte dem ud med ris eller pasta. Så er retten bare ikke længere low carb.

Tilbehøret….

Der kan være mange årsager til at undgå stivelse, for mange er det et ønske om at opnå vægttab. Her skal du være opmærksom på, at uanset hvilken kostretning du vælger, så kan du kun opnår vægttab når kroppen kommer i kalorieunderskud.

Da jeg har valgt at lave retten med ostegratinering, spiser vi en stor portion grøn salat sammen med – en salat uden dressing og marinade. På den måde opnår vi større mæthed og undgår at vi får for mange kalorier.

FÅ DIN DAGLIGE DOSIS GRØNT – BLIV INSPIRERET PÅ MAJSPASSION.DK

Den lækre pande er fra @Debuyer, de anvendte krydderier fra @Epic Spice og den flotte træske fra @Scanwood. Den lille fine trækasse med rivejernet er købt under ferie i England.

Opskriften kommer her nedenfor – rigtig god fornøjelse!

Ostegratineret kyllingegryde

Lækker low carb kyllingegryde med saftige kyllingestykker, spinat og blomkålsris i en lækker cremet sauce, der herefter er ostegratineret.
Spis gryderetten med en stor salat.
Ret Gryderet, Hovedret, lchf/keto
Keyword blomkålsris, kylling, ost, ostegratinering, spinat
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 500 gram kyllingefillet
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 stk mellemstore skalotteløg - fintsnittede
  • 2 fed hvidløg - fintsnittet
  • 1 lille blomkålshoved - fintrevet til blomkålsris
  • 1 stk gul peberfrugt skåret i tynde strimler
  • 1 stk rød peberfrugt skåret i tynde strimler
  • 1 spsk Rosemary Garlic Rub fra @Epic Spice eller lav din egen med rosmarin, salt, friskkværnet peber.
  • 2 spsk Rød pesto
  • 2 håndfulde frisk babyspinat
  • 2 dl fløde
  • 2 håndfulde friskrevet rød cheddar eller lignende ost der kan gratineres
  • 1 håndfuld bredbladet persille - fintsnittet

Sådan gør du

  • Vend kyllingefiletterne i krydderierne.
  • Varm lidt olie op i en pande, der kan komme i ovnen og steg kyllingefiletterne til de får en fin brun stegeskorpe og er næsten gennemstegte.
    Tag dem over på en tallerken.
    Har du ikke en pande, der er ovnfast kan du hælde den færdige ret over i et ildfast fad inden den skal gratineres.
  • Sauter skalotteløgene, de strimlede peberfrugter og hvidløgene. Når de er bløde og klare tilsættes broccolirisene og den røde pesto og der røres godt rundt. Lad dem simre med nogle minutter inden der tilsættes fløde.
    TIP: Virker retten for tør, kan du tilsætte lidt vand evt med lidt bouillon eller hvis det skal være lidt festligt, kan du bruge hvidvin. Pas på der ikke kommer for meget sauce, så bliver det svært at gratinere den bagefter.
  • Når blomkålsrisene er møre tilsætter du de stegte kyllingefiletter og spinatbladene. Vend godt rundt og lad spinatbladene falde sammen.
  • Riv osten henover og stil panden ind i ovnen med 180 grader på grillfunktion.
    Hold godt øje med den og tag den ud, når osten begynder at boble og bliver flot gyldenbrun på overfladen.
  • Lige før servering drysses med fintsnittet bredbladet persille.
    Server med en stor blandet salat.