Osteomelet med svampe og spidskål

Morgenmad, frokost eller måske et let aftensmåltid….

Mulighederne er mange med denne sunde og lækre ret, hvor den traditionelle omelet får følgeskab af friskrevet parmesan og ristede svampe og spidskål.

For mig kan det lige så vel spises som et sundt og mættende morgenmåltid, frokost eller aftensmad sammen med en skål salat.

Osteomelet med ristede svampe og spidskål

Vær den første til at vurdere!
Sundt og mættende måltid du kan spise både som morgenmad, frokost og aftensmad evt med en blandet kålsalat som tilbehør.
Antal: 1 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 2 stk æg
  • 100 gram svampe – jeg brugte champignoner skåret i kvarte
  • 1 håndfuld grøn spidskål – fintsnittet
  • 30 gram friskrevet parmesan
  • Lidt smør eller olivenolie til stegning
  • Lidt flagesalt, friskkværnet peber og muskatnød

Instruktioner

  • Start med at riste svampene til de bliver gyldne. Tag dem af panden og rist herefter den fintsnittede spidskål. Krydr med lidt flagesalt, friskkværnet peber og friskrevet muskatnød.
  • Læg et par dråber olivenolie eller smør på panden, pisk æggene og hæld æggemassen på panden og sænk til lavt blus.
  • Riv lidt parmesan henover og lad æggemassen stå til den er stivnet – læg den over på en tallerken og fordel de ristede svampe og spidskål på den ene halvdel og fold den anden halvdel henover.
  • Drys med de fintsnittede forårsløg og riv lidt ekstra parmesan henover.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Variation er vigtig…

For mig er det vigtigt, at maden varieres. Ellers kører jeg lynhurtigt sur i det og kommer til enten helt at springe måltider over eller tage nogle dumme madvalg, som jeg øjeblikkeligt fortryder (efter at jeg har spist dem).

Jeg varierer min mad på flere måder, med de krydderier jeg tilsætter, forskellige oste og de grøntsager jeg rister eller tilsætter i rå form. Jeg skifter også imellem f.eks. nødder og kerner af forskellig slags, friske krydderurter og ind imellem laver jeg en dejlig dressing, der kommes ovenpå.

Har du læst…?

Måske har du læst min ærlige beskrivelse af, hvad der ligger til grund for, at du fremover vil se lidt mere fokus på sund mad uden sukker og stivelse. Den hedder “eftertænksomhed” og måske kan jeg motivere og inspirere dig til at ændre lidt på kosten, hvis du også trænger til at justere lidt på maden.

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments