Påske DIY – Smukt bordpynt med naturmaterialer

Påskepynt i naturmaterialer…..

Er du klar til påske – eller mangler der måske lidt…? Jeg har været en tur i skoven og fundet lidt materialer, der danner basis for mit bud på en både smuk og naturlig påskepynt.

Jeg er nemlig ikke spor vild med alt for hidsige farver – og især ikke færdigkøbt påskepynt med alt for meget plastic og skriggule farver. Uha nej tak, men ja tak til naturens egne materialer!

Husk, når du går ud i skoven og sanker, at der er nogle regler, vi alle skal overholde. Det gælder f.eks. at der ikke må brækkes hverken bark eller grene af træer (med mindre det er døde træer, der ligge og rådner i skovbunden). Og tag kun lige netop det, du selv skal bruge. På den måde, er der nok til os alle uden at vi ødelægger noget for skoven og dens beboere.

Jeg havde i forvejen et stor stykke bark, som jeg bruger hvert år til juledekoration. Kan du ikke lige finde et stort stykke bark, kan du fint bruge en kraftig gren i en passende længde. Bor du tæt på vandet, kan du måske være heldig at finde grene, der er skyllet op på stranden. De er ofte uden bark og med den smukkeste lysegrå farve, der kommer af længere tids ophold i saltvandet.

Når du nu er ude i skoven, så tag lidt mos med og lidt grene. Jeg bruger grene med lidt mosvækst på og så klipper jeg lidt af min gamle troldhassel. 

Derudover genbruger jeg mine messing-lyseholdere med spyd og stearinlys i forskellige sarte pastelfarver. Skal der lidt blomster med i dekorationen, er der f.eks. påskeklokker i haven lige nu. Jeg slog et smut forbi min blomsterhandler og købte mig til et par grene med de sødeste hvide blomster (som jeg selvfølgelig straks glemte navnet på…)

Se min lille HOW-TO-VIDEO her nedenfor, hvor jeg guider dig igennem processen.

Rigtig god fornøjelse – og rigtig god påske.

Kh Maj

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.