Paella med kylling

Åhhh hvor jeg elsker de her OnePots, der på et splitsekund sender mig på eventyr under sydlige himmelstrøg.

OnePots er på alle tænkelige måder fantastiske og handler om langt mere end pasta og at spare på opvasken. Duftene og smagene fra de forskellige ingredienser og krydderierne, der  fordeler sig på en skøn måde – og ikke mindst det smukke syn, der møder en, når panden trækkes ud af ovnen……

Paella med kylling

Vær den første til at vurdere!
På et splitsekund kommer du på eventyr under sydlige himmelstrøg.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryster
  • Lidt olivenolie til at stege i
  • Lidt flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt Rotisserie Chicken rub fra EpicSpice

Derudover:

  • 2 stk rødløg skåret i både
  • 3 fed hvidløg skåret i tynde skiver
  • 4 dl langkornede ris
  • Lille dåse kikærter – drænet
  • 2 tsk gurkemeje
  • Evt 1 nip safran, men kan godt udelades
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 5 dl grøntsagsbouillon – jeg bruger altid Herbamare
  • 1 dl tør hvidvin (kan erstattes af ekstra bouillon)
  • 1 spsk friske fintsnittede krydderurter – timian, oregano og rosmarin

Ekstra:

  • 1 håndfuld små sorte stenfrie oliven af god kvalitet
  • ½ stk økologisk citron skåret i tynde skiver
  • 1 håndfuld cherrytomater – gerne med stilk
  • Lidt bredbladet persille eller koriander som pynt på den færdige ret
  • 2-3 spsk creme fraiche 18%
  • Lidt friske fintsnittede mynteblade
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Instruktioner

  • Start med at brune kyllingebrysterne godt på begge sider i olivenolien. De behøver ikke være gennemstegte, da de steger færdigt i ovnen.
    Læg dem over på en tallerken. Panden skal endelig ikke vaskes af, da stegeresterne gir dejlig smag til retten.
  • Skyl risene grundigt under koldt vand. Det er lettest at gøre i en si og lade vandet løbe igennem indtil det er helt klart. På den måde undgår du at risene klistre sammen.
  • Tilsæt evt lidt ekstra olivenolie og sauter først rødløg et par minutter hvorefter du tilsætter hvidløgene, ris, kikærter, gurkemeje, safran og de friske krydderurter.
    Rør godt rundt også helt ned på bunden, så risene ikke brænder på – lad det simre et par minutter.
  • Når risene har suget fedtstofferne op, er det tid til at tilsætte bouillon og hvidvin.
    Lad det koge op og smag til med flagesalt og friskkværnet peber.
  • Tag den af varmen og læg de forstegte kyllingebryster ned i risene og fordel citronskiver, sorte oliven og cherrytomater ned i risene.
  • Dæk panden med staniol og sæt den ind i en 200 grader varm ovn i ca 30 minutter.
    Tjek med en kødnål, at kyllingesaften er helt klar.
  • Lad gryderetten hvile 10 minutter inden du med en gaffel løsner risene og drysser med bredbladet persille.
    Server med:
    Creme fraiche med fintsnittet mynte, flagesalt og friskkværnet peber.
    Lidt ekstra sorte oliven
    Evt lidt lækkert brød
  • Husk du kan følge mig på INSTAGRAM og på den måde altid holde dig opdateret på, hvornår der kommer nye opskrifter ind på bloggen.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Mindre kød….

Jeg oplever større efterspørgsel på opskrifter med mindre kød – i hvertfald mindre kød fra de firbenede dyr. Det passer mig vældig godt, for herhjemme spiser vi mindre og mindre rødt kød.

Alt for ofte, er det kødet der spiller hovedrollen, hvor grøntsagerne er med som tilbehør. Faktisk burde det være lige modsat både af hensyn til vores sundhed, dyrevelfærd og miljø.

Aldrig har der været så mange vegetarer og veganere – og aldrig har der været så mange færdiglavede veganske produkter at vælge imellem. Så på mange måder, er det blevet lettere at undgå animalske fødevarer. 

Med det sagt, så blir jeg nok hverken fuldblods vegetar eller veganer. Kylling, fisk og skaldyr har jeg nemlig ikke lyst til at give slip på. Men de får ikke længere lov til at spille hovedrollen og så kommer de ikke på middagsbordet på daglig basis. 

Vild med de lækre OnePots…..?

Så vil du måske også få lyst til at prøve nogle af mine andre opskrifter.

Kyllinge onepot med grøntsager

Kyllinge onepot med ris

Vegetarisk gryderet med sød kartoffel og grønne linser i cremet kokossauce

Pasta mexicana

Toscansk gryderet med kylling og brune ris

Enchilada med kylling og broccoliris

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments