Pæretærte

tærte med pære og nødder

I dag får du en super nem og hurtig opskrift på en pæretærte, hvor alle kan være med.

Faktisk er det måske noget af en tilsnigelse, at kalde den en tærte, for den har ingen tærtebund.

Tærtebunde er i min optik fuldkommen spild af plads til det, det hele handler om – nemlig fyldet! Derfor springer jeg stort set altid tærtebunden over. Det har jeg også gjort i dagens opskrift.

Pæretærte

Vær den første til at vurdere!
Saftig og lækker pæretærte med mandelmel.
Du kan udskifte pære med æbler eller anden frugt og bær.
Antal: 1 tærte

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1-2 stk Godt modne pærer (jeg har brugt conference)
  • 100 gram blødt smør
  • 100 gram rørsukker (du kan udskifte rørsukkeret med sukring gold og kokosblomstsukker)
  • 2 stk æg str. L
  • 125 gram mandelmel
  • 40 gram hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 stk økologisk citron – skallen heraf
  • ½ håndfuld hasselnødder – grofthakkede eller flager (som drys)

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 160 grader alm ovn
  • Tilsæt herefter mandelmel, hvedemel, bagepulver, æg og fintrevet citronskal. Kør dejen til en ensartet masse.
  • Fordel dejen i en smurt tærteform
  • Skræl de godt modne pærer og skær dem i kvarte eller halve alt efter deres størrelse og fjerne kernehuset.
  • Læg pærestykkerne ned i dejen og drys med grofthakkede hasselnødder eller hasselnøddeflager.
  • Bag tærten i ca 40 minutter – tjek evt med en kødnål om dejen er gennembagt.
  • Server den lune kage med letpisket fløde, creme fraiche eller en kugle vaniljeis
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Kager i en sund livsstil…

Kager er ikke det jeg gør mest i – det indrømmer jeg gerne. Jeg kan ellers vældig godt li at bage og familien er vilde med det. Men brød og kage, der indeholder mel og sukker, hører efter min mening bare ikke ind i en sund livsstil. Eller jo – hver ting til sin tid.

Vi er på ingen måde fanatiske herhjemme. Vi har den holdning, at ved at spise sundt og holde igen med stivelsesholdige fødevarer og sukker i hverdagene, kan vi tillade os lidt ekstra i week-ender og ferier.

Når jeg så bager, forsøger jeg at bruge gode råvarer og så lidt sukker og hvidt mel som muligt. Det er bl.a. en af grundene til, at pæretærten ikke har en traditionel tærtebund.

Pæretærten indeholder kun ganske lidt mel, 40 gram faktisk. Det er meget lidt. Resten er udskiftet med det langt sundere mandelmel.

Jeg har brugt rå rørsukker, men du kan fint udskifte det med f.eks. Sukrin Gold eller en kombination af Sukrin Gold og kokosblomstsukker.

Måske lige noget for dig….

Vil du også gerne spise kage med mindre sukker og stivelse…? Så kan det være, nogle af de her opskrifter, er noget for dig.

Brownie uden sukker og mel

Jordbærtærte med rabarberskum 

Rabarbertærte

Hjertevafler |uden mel og sukker

Romkugler med nøddeknas

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments