Brød og kager,  Desserter,  Morgenmad,  Opskrifter,  Retter med æg,  Småt og godt,  Snacks,  Vegetariske retter

Pandekager – klassiske

Klassiske pandekager….

Hvem kan sige nej-tak til dem?  Lune friskbagte pandekager med dejlig smag af vanilje og kardemomme? Ikke jeg, i hvertfald.

Og det kan mit lille barnebarn heller ikke! Så nu hvor jeg er så heldig at have farmordag en dag om ugen, kommer alle de dejlige børneretter og hyggelige ting atter frem i lyset. Og her kommer de dejlige pandekager helt sikkert til at bringe glæde (også til de voksne).

Det handler om balance…

Pandekager hører ikke til de absolut sundeste retter i verden, men ind imellem må man godt – og alt handler om balance. Det gælder både for børn og for voksne.

Jeg har i mange år kæmpet for at finde den balance. Det har betydet, at jeg enten holdt mig langt væk fra alt, der indeholdt sukker, hvedemel og anden form for stivelse – eller gik i den modsatte grøft, og spiste alt for meget.

Det er endelig og med god hjælp fra en dygtig kostvejleder lykkes mig at finde den balance. Det betyder, at jeg i dag kan nyde en enkelt pandekage med god samvittighed – uden at overspise. Det er bare helt fantastisk!

Den balance håber jeg at kunne give videre til mit lille barnebarn, så hun ikke behøver bruge år af sit liv på at kæmpe eller bekæmpe noget så naturligt som mad.

Lyst til pandekager….?

men gerne en lidt sundere version, så kan du prøve disse opskrifter:

Bananpandekager

Pandekager uden mel

Amerikanske pandekager – uden mel

Opskriften på de klassiske pandekager får du her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Klassiske pandekager

Skønne pandekager med dejlig smag af vanilje og kardemomme
Ret Dessert
Keyword klassiske pandekager, pandekager
Antal 1 portion
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 3 dl minimælk
  • 175 gram hvedemel
  • 4 stk æg
  • 1 spsk rørsukker
  • 1/2 spsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1 nip salt
  • Lidt smør eller smørspray til stegning

Sådan gør du

  • Alle ingredienserne puttes i et blenderglas og kører til en jævn og lind pandekagedej.
  • Lad gerne dejen stå 10 minutter inden du bager med den.
  • Varm en pande op og smør den med lidt smeltet smør eller brug en smørspray.
  • Hæld lidt dej ud på panden og løft/drej panden rundt, så dejen fordeler sig i et nogenlunde jævn lag. Så tynd som det er mulig.
  • Steg dem fine gyldne på begge sider og hold dem varme i ovnen eller dæk dem til.
  • Server gerne med frisk frugt eller bær, frugtsirup, ahornsirup, chokoladesauce eller Nutella
  • Rigtig god fornøjelse!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.