Pandekager

Nemme rasmus klump pandekager

Friskbagte pandekager med den dejligste smag af vanilje og kardemomme.

Server dem lige fra panden med et drys sukker og lidt jordbærmarmelade eller prøv dem med en chokoladesauce og en god vaniljeis.

Klassiske pandekager

Vær den første til at vurdere!
Skønne pandekager med dejlig smag af vanilje og kardemomme
Antal: 1 portion

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 3 dl minimælk
  • 175 gram hvedemel
  • 4 stk æg
  • 1 spsk rørsukker
  • ½ spsk vaniljesukker
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 nip salt
  • Lidt smør eller smørspray til stegning

Instruktioner

  • Alle ingredienserne puttes i et blenderglas og kører til en jævn og lind pandekagedej.
  • Lad gerne dejen stå 10 minutter inden du bager med den.
  • Varm en pande op og smør den med lidt smeltet smør eller brug en smørspray.
  • Hæld lidt dej ud på panden og løft/drej panden rundt, så dejen fordeler sig i et nogenlunde jævn lag. Så tynd som det er mulig.
  • Steg dem fine gyldne på begge sider og hold dem varme i ovnen eller dæk dem til.
  • Server gerne med frisk frugt eller bær, frugtsirup, ahornsirup, chokoladesauce eller Nutella
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Og det kan min lille børnebørn heller ikke! Så nu hvor jeg er så heldig at have farmordag en dag om ugen, kommer alle de dejlige børneretter og hyggelige ting atter frem i lyset. Og her kommer de dejlige pandekager helt sikkert til at bringe glæde (også til de voksne).

Det handler om balance…

Pandekager hører ikke til de absolut sundeste retter i verden, men ind imellem må man godt – og alt handler om balance. Det gælder både for børn og for voksne.

Jeg har i mange år kæmpet for at finde den balance. Det har betydet, at jeg enten holdt mig langt væk fra alt, der indeholdt sukker, hvedemel og anden form for stivelse – eller gik i den modsatte grøft, og spiste alt for meget.

Det er endelig og med god hjælp fra en dygtig kostvejleder lykkes mig at finde den balance. Det betyder, at jeg i dag kan nyde en enkelt pandekage med god samvittighed – uden at overspise. Det er bare helt fantastisk!

Den balance håber jeg at kunne give videre til mit lille barnebarn, så hun ikke behøver bruge år af sit liv på at kæmpe eller bekæmpe noget så naturligt som mad.

Lyst til pandekager….?

men gerne en lidt sundere version, så kan du prøve disse opskrifter:

Bananpandekager

Pandekager uden mel

Amerikanske pandekager – uden mel

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments