Parmesan kartofler – ovnbagte kartofler med parmesan

Så enkelt og alligevel så lækkert – det helt perfekte tilbehør til nærmest alt!

Jeg er, som du måske har opdaget, mere end almindeligt begejstret for kartofler. Og de her små lækre ovnbagte parmesan kartofler kommer helt i top på hitlisten.

De kan naturligvis spises året rundt, men prøv at undgå alt for store kartofler. Faktisk blir de allerbedst med små delikatessekartofler eller aspargeskartofler. Foruden at de mindre kartofler er mere smagsfulde, kræver de også kortere tilberedningstid. Mine fik blot 20 minutter i ovnen – så var de klar!

Parmesan kartofler

Vær den første til at vurdere!
Simpelthen de lækreste små delikatessekartofler, bagt med parmesan og drysset med lidt flagesalt og frisk timian.
Perfekt som tilbehør til stort set alt.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 900 gram små kartofler (delikatesse eller asparges) skåret i halve
  • Lidt olivenolie
  • 2.5 dl friskrevet parmesan
  • Lidt frisk timian – kun de små blade (Du kan også bruge fintsnittet bredbladet persille)
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Instruktioner

  • Varm ovnen op til 180 grader (varmluft)
  • Vend de halverede kartofler i lidt olivenolie og dyp snitfladerne i lidt af den friskrevne parmesan (hold lidt tilbage til drys på de færdigbagte kartofler)
  • Læg bagepapir på en bradepande og læg kartoflerne med skalsiden nedad og bag dem i ca 20 minutter (længere tid, hvis kartoflerne er store)
    prik i dem med en kødnål og mærk efter om de er bagt godt igennem.
  • Tag de færdige kartofler ud af ovnen, drys med den sidste parmesan, lidt frisk timian og flagesalt og friskkværnet peber.
  • Nyd dem varme eller lune til…ja nærmest alt.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!
Sprøde ovnbagte kartofler med parmesan
Parmesan kartofler

Vild med kartofler…?

Blev du glad for opskriften på de ovnbagte parmesan kartofler…? Så vil du sikkert også gerne se mine andre kartoffelopskrifter – og dem er der mange af herinde på Majspassion.

For at gøre det nemt for dig, har jeg samlet nogle af mine mest populære opskrifter på kartofler og linket direkte til dem nedenfor. Måske du har lyst til at afprøve dem:

Kartoffelsalat med bagte kartofler og ruccola pesto

Kyllingegryde med kartofler og svampe

Kartoffelsalat – opskrift på med feta og friske krydderurter

Kartoffelsalat med friske ærter

Flødekartofler | Nem opskrift på de lækreste flødekartofler

Flødekartofler med ost – nem og lækker opskrift

Flødekartofler med Pikantost – opskrift på flødekartofler

Hasselback kartofler med grøn pesto

Hasselback kartofler

Ovnbagte kartofler med parmesan
Parmesankartofler
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments