Pasta aglio, olio e peperoncino

Pasta aglio, olio e peperoncino en klassisk italiensk hverdagsret, der er hurtig og let at lave og som i al sin enkelhed betyder pasta med hvidløg, olie og peperoncino (tørret chili).

Ofte er det enkle også det allerbedste – og det gælder ikke mindst i madlavningen.

Som regel undgår jeg at spise pasta, da den indeholder store mængder stivelse, som jeg ikke tåler særlig godt. Men, denne her pastaret, der er så enkel og alligevel lækker, sniger sig alligevel på menuen engang imellem og særligt, når det lige skal være hurtigt og lækkert.

En god pasta til denne ret er f.eks. Trottole fra Coop’s Smag Forskellen. Den er lavet på durumhvede i høj kvalitet – og det kan altså godt betale sig at bruge lidt ekstra på en rigtig god pasta.

Et godt alternativ til den traditionelle pasta, er pasta lavet på sojabønner. Coop har i deres Änglamark-serie en fettuccine, der er rig på både fibre og protein.

Du skal bruge til 4 personer:

  • 1 pakke pasta svarende til 4 personer (jeg bruger ofte Fettuccine lavet på Sojabønner fra Coop)
  • 3 hvidløgsfed (gerne ret store for de skal skæres i fine skiver)
  • 1 stk. peperoncino (lille tørret chili)
  • Lidt bredbladet persille
  • Lidt olivenolie
  • Lidt friskrevet parmesan

Sådan gør du:

  1. Kog pastaen i rigeligt vand tilsat salt (følg anvisningen på pakken)
  2. Skær hvidløgene i meget tynde skiver.
  3. Hak peperoncinoen fint.
  4. Kom begge dele på en stor pande med olivenolie for helt lavt varme. Pas på de fine skiver ikke bliver brændte.
  5. Riv lidt frisk parmesan.
  6. Hak en håndfuld bredbladet persille.
  7. Når pastaen er al dente hældes vandet fra og pastaen blandes nu med olien, hvidløget og chilien samt friskhakket persille.
  8. Servér med parmesan.

TIP: Retten kan varieres ved at tilsætte lidt friskpresset citron og lidt reven citronskal (husk at bruge øko-citron) eller vend et par store håndfulde frisk spinat i i stedet for den bredbladede persille.

Har du en rest fløde og gerne madlavningsfløde får du en himmelsk sauce, hvis du tilsætter den og lige lader den koge lidt ind sammen med pastaen og de øvrige ingredienser.

Velbekomme!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments