Pasta carbonara med kylling, bagte tomater og burrata

Pasta carbonara med bagte tomater og kylling….

Det er simpelthen bare så lækkert og heldigvis er det også virkelig nemt at lave. Så lad dig ikke afskrække af de bagte tomater. De kommer ind i ovnen sammen med kyllingefilet og er færdige på samme tid – efter blot 25 minutter!

Så er der rigeligt med tid til at koge pasta og lave den super lette sauce, der bare er helt fantastisk i al sin italienske enkelthed.

Så enkelt er det….

Husk endelig at pastaen kun skal koges al dente og når du hælder vandet fra, så tag 3 dl af pastavendet fra. Det skal du bruge i saucen.

Du starter saucen med at piske æg, plus den ekstra æggeblomme sammen med parmesanosten og lidt flagesalt. Tilsæt lidt efter lidt og under konstant omrøring det varme pastavand. Når alt vandet er tilsat tænder du komfuret ved middel varme og lader ganske langsomt saucen nå til lige under kogepunktet. Den skal ikke koge, men lige før den når kogepunktet, tykner saucen og blir cremet og lækker. Lige som vi elsker den! Husk bare at piske hele tiden, så du ikke ender med at saucen bliver til røreæg.

Herefter vender du pastaen og saucen sammen. Tag de færdigbagte tomater og kyllingefilet ud af ovnen. Fordel de bagte tomater på pasta carbonaraen og bræk en burrata i stykker.Dryp med lidt god olivenolie og giv det hele et gavmildt drys friskkværnet peber.

Jeg foretrækker at servere kyllingen ved siden af sammen med en humpel parmesanost og et lille rivejern. Er der lidt bagte tomater til overs, kommer jeg også dem i en skål og sætter ind på bordet. Så kan alle selv forsyne sig.

Hvorfor nu lige burrata…?

Jeg ved det godt. Bor du ikke lige i en større by med gode indkøbsmuligheder, kan det være svært at få fingrene i den eftertragtede burrata.

Jeg har samme problem, hvor de første gang jeg efterspurgte osten i vores lokale SuperBrugsen, ikke anede hvad jeg snakkede om. Heldigvis har vi i den nærmeste by en Netto – og de har stort set altid burrata i køledisken.

At jeg foretrækker burrata fremfor f.eks. mozzarella, skyldes den vildt lækre cremede masse, der nærmest flyder ud, når du brækker burrata’en i stykker. Den oplevelse fåes kun i en burrata!

Er det helt umuligt at finde burrata, så kan du selvfølgelig enten helt udelade den og rive noget ekstra parmesan henover den færdige pastaret. Du kan også bruge en rigtig god mozzarella – i så fald helst bøffelmozzarella.

Mere mad i dit feed…?

Er du også vild med pasta, vil du måske have lyst til at prøve nogle af mine andre opskrifter. F.eks. den her Citronpasta – opskrift på cremet lækker citronpasta med ricotta og spinatMexicansk pasta pande – opskrift på mexicansk comfort food eller måske den her Pasta med kyllingekødboller.

Du finder alle mine opskrifter med pasta inde under opskrifter og fanen PASTA.

Vælger du at lave mine opskrifter, vil jeg blive rigtig glad, hvis du tagger mig på Instagram under enten #majspassion eller @majspassion. Har du lyst, deler jeg gerne dit madbillede i min story.

Du kan også følge mig på både Instagram og Pinterest. På den måde kan du altid holde dig opdateret med de nyeste opskrifter herinde på bloggen.

Rigtig god fornøjelse og tak fordi du læste med!

Opskriften på PASTA CARBONARA MED KYLLING OG BAGTE TOMATER kommer lige her nedenfor.

Pasta carbonara med kylling og bagte tomater

Skøn pastaret og ikke spor svær eller tidskrævende på trods af de bagte tomater. Tomater og kylling kommer sammen ind i ovnen imens du koger pasta og laver saucen. Så er alt færdigt på 30 minutter. Det er da nemt!
Ret Aftensmad, Hovedret, Hverdagsmad, Pasta
Køkken Italiensk
Keyword bagte tomater, burrata, carbonara, kylling, pasta, pasta carbonara
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge til de bagte tomater og kyllingefilet

  • 500 gram cherrytomater - gerne de flerfarvede
  • Lidt løgpulver og hvidløgspulver, flagesalt og friskkværnet peber
  • 400 gram kyllingefilet
  • 1 spsk Rotisserie Chicken Rub fra @EpicSpice Alternativt kan du bruge dine egne foretrukne krydderier f.eks. all-round, taco mix osv.
  • Lidt olivenolie

Til saucen skal du bruge:

  • 2 stk hele æg str M/L
  • 1 stk æggeblomme
  • 3 dl pastavand
  • 100 gram friskrevet parmesan
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Derudover skal du bruge:

  • 400 gram tørret pasta - gerne spaghetti
  • 1 stk burrata til at brække henover den færdige ret
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • Lidt god olivenolie til at dryppe over den færdige ret
  • Lidt friske basilikumsblade som drys på den færdige ret

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader
  • Halver de små cherrytomater og vend dem i lidt olivenolie, flagesalt, friskkværnet peber, løg- og hvidløgspulver.
    Læg dem over i den ene halvdel af en bradepande beklædt med bagepapir.
  • Vend kyllingefileterne med lidt olivenolie og dit foretrukne krydderi og læg dem over på den anden halvdel af bradepande. Husk de skal ligge side om side og ikke ovenpå hinanden. På den måde blir både kylling og tomater færdige på samme tid.
  • Sæt bradepanden ind i den varme ovn i ca 25 minutter.
    Kog imens pastaen og lav saucen klar.
  • Kog pastaen efter anvisning på pakken. Det er vigtigt, at pastaen kun netop koges al dente, da den efterfølgende vendes i den varme sauce.
    Når du hælder pastavandet fra, så husk at tage 3 dl af pastavandet fra. Du kan også i slutningen af kogningen med et decilitermål hente de 3 dl op fra gryden. Men pas nu på fingrene! På den måde kan du komme igang med saucen inden pastaen er helt færdig.
  • Det er nemt at lave pastasaucen:
    Tag en lille gryde og læg de 2 hele æg plus æggeblomme og den friskrevene parmesan og et nip flagesalt ned i den.
    Pisk det hele godt sammen og tilføj lidt efter lidt det varme pastavand. Det er meget vigtigt at piske hele tiden, da du ellers ender ud i røreæg - og det gider vi ikke.
    Når al pastavandet er pisket ind i æggemassen tænder du komfuret og varmer under piskning saucen op til lige under kogepunktet. Så får du den her lækre cremede sauce.
  • Vend den færdigkogte pasta med saucen.
    Tag de færdige kyllinger/bagte tomater ud af ovnen og fordel tomaterne henover pastaen, bræk burrataen lidt i stykker og læg den ovenpå, dryp med lidt god olivenolie og giv det hele et gavmildt drys friskkværnet peber og lidt friske basilikumsblade.
    Server de bagte kyllingefilet i en skål ved siden af sammen med en humpel parmesan og et rivejern.
  • Rigtig god fornøjelse!

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.