Pasta |conchiglioni rigati med ostegratineret bolognaise

Conchiglioni rigati – kæmpe pastaskaller

Normalt laves de med fyld og det smager også virkelig lækkert, men det tager bare (for) lang tid at fylde alle de mange skaller, når der står en sulten familie og tripper efter mad…..

Udskift kæmpeskallerne…

Derfor bruger jeg kæmpeskallerne som en del af gryderetter, hvor jeg gerne vil have lidt større pastastykker – men jeg bruger dem ikke i one-pots.

Kæmpeskallerne har en lidt længere kogetid end anden pasta og derfor synes jeg ikke de egner sig i f.eks. one-pots. Vil du lave retten som en one-pot vil jeg anbefale dig at erstatte skallerne med f.eks. casarecce eller fettuccine.

Problemet er at få skallerne “møre” når de ikke er dækket af sauce. Derfor koger jeg dem i en gryde for sig, lader dem dryppe godt af i en sigte inden jeg blander dem med saucen og gratinerer dem i ovnen.

Spis (mere) grønt…..

Pasta smager skønt, men hånden på hjertet….det er jo bare ikke det sundeste. Det kan vi nok alle blive enige om uanset spiseretning.

Derfor holder vi igen med pasta og når vi laver pastaretter, serverer vi altid en stor salat ved siden af og putter flest mulige grøntsager ind i saucen.

Når du “sniger” ekstra grøntsager ind i f.eks. saucen, er det en glimrende metode til at få grøntsagsforskrækkede børn og voksne til at få dækket deres grøntsagsbehov.

Vi er meget glade for grøntsager og derfor spiser vi også salater til stort set alle hovedmåltider. I forhold til pastaretter, der jo ikke er så sunde pga den megen stivelse, er det endnu mere nødvendigt at servere en masse grønt ved siden af – f.eks i form af en stor og fyldig salat. På den måde spiser vi os ikke mætte i pastaretten alene.

Du kan inde under fanen “Salater” finde flere spændende salatopskrifter samt opskrifter på lækre dressings og knas til toppings.

Variation må der til….

I dagens opskrift har jeg brugt hakket oksekød, fordi det lige var det, jeg havde på køl. Du kan sagtens udskifte det hakkede oksekød med kylling, kalkun eller lam, hvis du foretrækker det.

Vil du lave retten vegetarisk, kan du udskifte det hakkede kød med sorte bønner gerne fra dåse). Når retten er kogt godt igennem kan du med stavblenderen mose ca halvdelen af bønnerne, sådan at saucen bliver mere fyldig – men stadig med “bid”.

Rigtig god fornøjelse!

Pasta || Conchiglioni rigati med ostegratineret bolognaise

Pastaret med kæmpe pastaskaller i en lækker ostegratineret bolognaise
Ret comfortfood, Gryderet, Hovedret
Keyword bolognaise, gratinering, gryderet, pasta
Antal 4
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 600 gram hakket kød f.eks. okse, kylling, kalkun eller lam
  • 2 store rødløg - groftsnittede
  • 1 solo hvidløg eller 4 alm hvidløgsfed - fintsnittede
  • 1 tsk Grøntsagsbouillon f.eks. Herbamare
  • 1 spsk Epic Spice Honey Rub eller bland din egen med paprika/all-round, chipotle chili og oregano
  • 2 kviste frisk rosmarin - fintsnittede
  • 1 dåse 400 gram) flåede, hakkede tomater af god kvalitet
  • 1 dåse vand
  • 1 glas rød pesto af god kvalitet f.eks. med peberfrugter og nødder
  • 1 stk. kugle mozzarella
  • 2 håndfulde frisk revet rød cheddar
  • Lidt salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Bring en stor gryde vand tilsat salt i kog og kog pastaskallerne efter anvisning på posen.
    Vær obs på, at anvender du de store skaller, skal de koges aldente og drænes grundigt for vand inden de blandes med saucen. De meget store skaller, kan have svært ved at få nok, når de ikke dækkes helt af saucen. Så derfor: Sørg for at pastaen har fået lige tilpas og hæld derefter vanden fra, så de ikke koger i stykker.
  • Tænd ovnen på 200 grader og lav derefter saucen:
  • I en stegegryde med stor volumen, der tåler at komme i ovnen varmes lidt olie op og det hakkede kød, løg og hvidløg steges godt igennem.
  • Tilsæt krydderier, flåede tomater, pesto, vand og grøntsagsbouillon og lad det hele koge godt igennem.
  • Smag saucen til og juster med ekstra krydderier om nødvendigt. Du kan selv spice saucen ekstra op, hvis du ønsker det.
  • Tilsæt de godt drænede pastaskaller og vend grundigt rundt, så saucen er godt fordelt omkring skallerne.
  • Fordel mozzarella og revet rød cheddar og gratiner retten i ovnen i ca 10 minutter eller indtil osten er boblende varm og gylden.
  • Server evt med en stor blandet salat - og ny den!