Pasta a la carbonara med bagte tomater og parmaskinke

Pasta a la carbonara…..

Åhh det her er bare lækkert – smovsende lækkert til både hverdag og når du får gæster.

For hvem kan sige nej til en virkelig lækker pastaret…? Ingen hjemme hos mig og måske heller ikke hos dig. 

I dag står den på en lidt anderledes version af den klassiske spaghetti carbonara, hvor der dels er brugt bagte tomater, sprød parmaskinke og den cremede lækre burrata. En helt fantastisk kombination, du bare MÅ prøve.

Pasta a la carbonara med bagte tomater og parmaskinke

Vær den første til at vurdere!
Cremet lækker pasta serveret med bagte tomater, sprød parmaskinke og burrata.
Luksus pastaret til hverdag og gæstemad.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Bagte tomater og sprød parmaskinke:

  • 500 gram cherrytomater skåret i halve
  • Lidt olivenolie (til at vende tomaterne i)
  • 100 gram god parmaskinke
  • Lidt flagesalt, friskkværnet peber, hvidløgspulver og løgpulver
  • Lidt frisk rosmarin eller basilikum – fintsnittet

Pasta a la carbonara:

  • 400-500 gram tørret spaghetti
  • 2 stk æg str L
  • 1 stk æggeblomme
  • 100 gram friskrevet parmesan
  • Lidt pastavand (2-3 dl)
  • 1 stk burrata – afdryppet
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Topping:

  • Lidt frisk rosmarin eller basilikum – fintsnittet

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft og sæt en stor gryde vand med salt over og bring den i kog.
  • Vend tomaterne i olivenolie, flagesalt, friskkværnet peber, hvidløgspulver og løgpulver og læg dem over på en bradepande med bagepapir
    Læg parmaskinken ved siden af eller steg den på en pande med et par dråber olivenolie indtil den er sprød og gylden.
    Bag tomaterne i ca 20 minutter alt efter deres størrelse.
  • Kog imens pastaen al dente (ikke mere) og dræn den for vand. Husk at holde lidt at pastavandet tilbage. Det skal du bruge til saucen.
  • I en gryde piskes æg og den enkelte æggeblomme sammen med flagesalt, friskkværnet peber og parmesanosten. Tilsæt pastavandet lidt ad gangen under konstant piskning (vigtigt så du ikke ender op med røræg). Tænd varmen til middel og pisk/rør konstant imens saucen stille og roligt tykner. Den skal IKKE koge.
  • Vend saucen og pastaen sammen og pynt med de bagte tomater og den sprøde parmaskinke. Læg til sidst burrataen på og bræk den lidt i stykker.
    Giv det hele et godt drys med frisk basilikum og masser af friskkværnet peber.
  • Jeg serverer altid en humpel parmesan sammen med, så alle selv kan tilføje ekstra ost efter smag og behag.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Følger du med herinde, vil du vide, at jeg er meget glad for bagte tomater, altså virkelig glad! Og jeg ved godt, at mange tænker, at det er for besværligt og tidskrævende, men tro mig. Det gir bare så meget ekstra smag til din mad og så er det hverken svært eller tidskrævende, så du kan fint lave retten på en halv times tid. So what’s not to like…?

Vil du se mere…?

Pasta var i flere år noget jeg gik en lang bue uden om – og nøjj det var svært. I dag har jeg heldigvis fået et mere afslappet forhold til mad og fundet ud af, at jeg sagtens kan spise lidt af det hele. En kæmpe befrielse!

Så nu er der efterhånden kommet lidt flere pastaretter herinde på bloggen, og måske du har lyst til at afprøve nogle af dem. 

Jeg har under opskrifter lavet en fane med PASTA, hvor du kan kigge dig omkring. Ellers kan jeg anbefale Citronpasta – opskrift på cremet lækker citronpasta med ricotta og spinatCremet pasta med tigerrejer, spinat og små tomaterMexicansk pasta pande – opskrift på mexicansk comfort food eller hvad med en anden smovsende lækker pastaret: Pasta mexicana.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments