Pasta a la carbonara med bagte tomater og parmaskinke

Pasta a la carbonara…..

Åhh det her er bare lækkert – smovsende lækkert til både hverdag og når du får gæster.

For hvem kan sige nej til en virkelig lækker pastaret…? Ingen hjemme hos mig og måske heller ikke hos dig. 

I dag står den på en lidt anderledes version af den klassiske spaghetti carbonara, hvor der dels er brugt bagte tomater, sprød parmaskinke og den cremede lækre burrata. En helt fantastisk kombination, du bare MÅ prøve.

Følger du med herinde, vil du vide, at jeg er meget glad for bagte tomater, altså virkelig glad! Og jeg ved godt, at mange tænker, at det er for besværligt og tidskrævende, men tro mig. Det gir bare så meget ekstra smag til din mad og så er det hverken svært eller tidskrævende, så du kan fint lave retten på en halv times tid. So what’s not to like…?

Vil du se mere…?

Pasta var i flere år noget jeg gik en lang bue uden om – og nøjj det var svært. I dag har jeg heldigvis fået et mere afslappet forhold til mad og fundet ud af, at jeg sagtens kan spise lidt af det hele. En kæmpe befrielse!

Så nu er der efterhånden kommet lidt flere pastaretter herinde på bloggen, og måske du har lyst til at afprøve nogle af dem. 

Jeg har under opskrifter lavet en fane med PASTA, hvor du kan kigge dig omkring. Ellers kan jeg anbefale Citronpasta – opskrift på cremet lækker citronpasta med ricotta og spinatCremet pasta med tigerrejer, spinat og små tomaterMexicansk pasta pande – opskrift på mexicansk comfort food eller hvad med en anden smovsende lækker pastaret: Pasta mexicana.

Hvis du vælger at lave mine opskrifter blir jeg glad, hvis du tagger mig på Instagram under #Majspassion eller @majspassion.

Du kan også følge mig på både Instagram og Pinterest og på den måde altid holde dig opdateret med de nye opskrifter herinde på bloggen.

Opskriften på den lækre PASTA A LA CARBONARA MED BAGTE TOMATER, PARMASKINKE OG BURRATA kommer lige her nedenfor.

Tak fordi du læste med

Kh Maj

Pasta a la carbonara med bagte tomater og parmaskinke

Cremet lækker pasta serveret med bagte tomater, sprød parmaskinke og burrata.
Luksus pastaret til hverdag og gæstemad.
Ret Aftensmad, gæstemad, hovedmåltid, Hverdagsmad, Pasta
Køkken Italiensk
Keyword bagte tomater, burrata, carbonara, parmeskinke, pasta, spaghetti
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Bagte tomater og sprød parmaskinke:

  • 500 gram cherrytomater skåret i halve
  • Lidt olivenolie (til at vende tomaterne i)
  • 100 gram god parmaskinke
  • Lidt flagesalt, friskkværnet peber, hvidløgspulver og løgpulver
  • Lidt frisk rosmarin eller basilikum - fintsnittet

Pasta a la carbonara:

  • 400-500 gram tørret spaghetti
  • 2 stk æg str L
  • 1 stk æggeblomme
  • 100 gram friskrevet parmesan
  • Lidt pastavand (2-3 dl)
  • 1 stk burrata - afdryppet
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Topping:

  • Lidt frisk rosmarin eller basilikum - fintsnittet

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft og sæt en stor gryde vand med salt over og bring den i kog.
  • Vend tomaterne i olivenolie, flagesalt, friskkværnet peber, hvidløgspulver og løgpulver og læg dem over på en bradepande med bagepapir
    Læg parmaskinken ved siden af eller steg den på en pande med et par dråber olivenolie indtil den er sprød og gylden.
    Bag tomaterne i ca 20 minutter alt efter deres størrelse.
  • Kog imens pastaen al dente (ikke mere) og dræn den for vand. Husk at holde lidt at pastavandet tilbage. Det skal du bruge til saucen.
  • I en gryde piskes æg og den enkelte æggeblomme sammen med flagesalt, friskkværnet peber og parmesanosten. Tilsæt pastavandet lidt ad gangen under konstant piskning (vigtigt så du ikke ender op med røræg). Tænd varmen til middel og pisk/rør konstant imens saucen stille og roligt tykner. Den skal IKKE koge.
  • Vend saucen og pastaen sammen og pynt med de bagte tomater og den sprøde parmaskinke. Læg til sidst burrataen på og bræk den lidt i stykker.
    Giv det hele et godt drys med frisk basilikum og masser af friskkværnet peber.
  • Jeg serverer altid en humpel parmesan sammen med, så alle selv kan tilføje ekstra ost efter smag og behag.
  • Rigtig god fornøjelse!

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.