Pasta med kæmperejer i cremet parmesansauce

Pasta med kæmperejer

Skøn pastaret med masser af dejlig smag fra både kæmperejerne og den lækre parmesansauce. Opskriften er både hurtig og nem at lave og du kan nemt variere den. Prøv f.eks. at udskifte kæmperejerne med kylling, udskift peberfrugterne med spinat og er du f.eks. ikke så glad for pasta, kan du i stedet servere den med squash kørt igennem en spiralizer.

Pasta med kæmperejer i cremet parmesansauce

Vær den første til at vurdere!
Nem og virkelig lækker pastaret med krydrede kæmperejer i en cremet sauce med parmesan
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 400 gram tørret båndpasta – koges efter anvisning på pakken (Jeg beregner 100 gram tørret pasta pr person, når der kun serveres denne ene ret)
  • Lidt olivenolie eller smør
  • 2 stk skalotteløg el 1 alm løg – fintsnittet
  • 2-3 fed hvidløg – fintsnittet
  • 1 stor rød peberfrugt – snittet i tynde strimler
  • 1 håndfuld frisk basilikum – fintsnittet
  • 2 dl friskrevet parmesan
  • Ca 700 gram kæmperejer
  • Lidt flagesalt, friskkværnet peber, sød paprika og chiliflager (Du kan også bruge frisk chili – fintsnittet, men pas på pastasaucen ikke blir for stærk.)
  • 2 dl hvidvin eller grøntsagsbouillon
  • 3-4 dl Madlavningsfløde eller alm fløde (Du kan også bruge kokosmælk hvis du foretrækker det.)

Til servering:

  • 1 håndfuld cherrytomater skåret i halve eller kvarte
  • Lidt ekstra friskrevet parmesan
  • Lidt ekstra frisk basilikum som grønt drys

Instruktioner

  • Start med at koge pastaen efter anvisning på posen. Det er vigtigt, at pastaen kun koges al dente og herefter drænes for væde.
    Pastaen kan enten serveres ved siden af eller vendes i den færdige sauce.
    Lav imens saucen og kæmperejerne
  • Varm lidt olivenolie eller smør op i en stegegryde. Krydr rejerne med flagesalt og friskkværnet peber og steg dem få minutter til de er lyserøde.
    Tag dem af panden – og den skal IKKE vaskes ren inden du laver saucen.
  • Tilføj evt ekstra olivenolie eller smør og sauter løg, hvidløg og rød peberfrugt indtil løgene er klare og peberfrugterne er møre. Krydr med paprika og chili.
  • Tilføj hvidvin og lad den koge ind til det halve ved middel varme. Tilsæt herefter madlavningsfløden og lad saucen tykne inden du river parmesan i og tilføjer den friske basilikum. Smag herefter til med flagesalt og friskkværnet peber.
  • Læg rejerne ned i den færdige sauce – og eventuelt også pastaen. Lad det hele varme godt igennem og drys med lidt ekstra basilikum, revet parmesan og godt med friskkværnet peber.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Vild med pasta

Er du også vild med pasta…? Så vil du helt sikkert blive glad for mine andre opskrifter, hvor der indgår pasta. Du finder dem inde under mine opskrifter under fanen PASTA.

Herunder får du nogle direkte links, du måske har lyst til at tjekke ud:

Pasta verde – pasta i cremet grøn pestosauce med ærter, Pasta med kødboller i krydret tomatsauce, Citronpasta – opskrift på cremet lækker citronpasta med ricotta og spinat eller hvad med den her: Mexicansk pasta pande – opskrift på mexicansk comfort food

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments