Pasta med kødboller i krydret tomatsauce – nem opskrift

Pasta med kødboller…

Lyst til lækker italiensk mad? Jamen, så kom med på en hurtig tur i det italienske køkken. Det  blir både nem og virkelig lækkert!

Pasta med kødboller i tomatsauce

Vær den første til at vurdere!
Saftige kødboller i dejlig krydret tomatsauce serveret med spaghetti og frisk basilikum
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Det skal du bruge til kødbollerne:

  • 600 gram hakket kød f.eks. kylling, okse eller svin
  • 1 stk gult løg – fintsnittet
  • 1 stk æg str M/L
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Det skal du bruge til tomatsauce:

  • 500 gram hakkede, flåede tomater (Vil du ungå tomatstykkerne kan du i stedet anvende passata)
  • 1 håndfuld soltørrede tomater skåret i mindre stykker
  • 2 tsk Italienske krydderier (Jeg bruger Pizza Seasonning fra EpicSpice)
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • ½ tsk løgpulver
  • 1 tsk rørsukker
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Derudover skal du bruge

  • Pasta eller spaghetti til 4 personer
  • 1 håndfuld friskrevet parmesan eller Le Gruyére
  • Lidt friske basilikumsblade

Instruktioner

Sådan laver du kødbollerne:

  • Rør ingredienserne sammen og form dem til små kødboller.
    Steg dem i lidt olie på en varm pande.
    Når kødbollerne er færdige, lægges de over på et fad. Du skal IKKE vaske panden af for stegerester, da de giver dejlig smag til saucen.

Sådan laver du den hurtige tomatsauce:

  • I stegeresterne fra kødbollerne tilsætter du de flåede, hakkede tomater og de soltørrede tomater, der er skåret i mindre stykker.
    Tilføj krydderier og sukker og lad det hele koge godt igennem, så det begynder at tykne.

Sådan samler du pastaretten:

  • Vend pastaen i tomatsaucen og fordel halvdelen af kødbollerne henover (resten serveres i en skål ved siden af). Riv lidt af osten henover og drys med friske basilikumsblade.
    Stil gerne resten af osten ind på bordet sammen med et lille rivejern. Så kan alle selv forsyne sig efter smag og behag.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

De små saftige kødboller vækker altid glæde hos både store og små. I dag har jeg valgt at lave dem med hakket kylling, men både svin og oksekød fungerer super fint.

Er du også glad for kødboller, så kan du finde flere opskrifter med dem herinde. Prøv f.eks. min populære Kødboller med squash spiralerCurry suppe med kyllinge kødbollerKrydrede kødboller på spyd | opskrift på de lækre kofta eller måske Kødboller i thai-sauce.

Tip: Når der er tilbud på hakket kød, køber jeg ofte stort ind og så laver jeg en stor portion kødboller, der tilberedes i ovnen. Det er lettest, når der skal laves mange. Så fryses de ned i mindre portioner og er lige til at tage op, når aftensmaden gerne må gå lidt hurtig.

Og ja, så kan man faktisk købe færdiglavede kødboller. De ligger i køledisken i en stor pakke, der rigeligt rækker til hele familien. De laves i både kylling og svin og lige til at bruge. Så har du ikke tid og lyst til at lave dine egne kødboller, så er de faktisk ganske udemærkede. Tror også de ville vække glæde i ungernes madpakker.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments